Çözüldü XF86-Video-Intel paketi yüklü olmadan sistem kullanılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pacmanİnstall

Picopat
Makaleler
1
Arkadaşlar bu paket NVIDIA sürücüleri yüklenince kasma sorunu yapabiliyor bazı sistemlerde. Misal benimki. Mesa-amber kullanmak lazım ancak mesa-amber'ı da bazı oyun paketleri desteklemiyor. Mecbur Mesa kullanıyorum. Ben de direkt bu paketi kurmasam, modesetting kullansam diye düşündüm. Modesetting varsayılan olarak yüklü mü geliyor? Bu paketi kurmazsam otomatik modesetting mi devreye girecek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arayüz kasıyor hocam.

Özet geçeyim şurada:
Optimus-Manager yokken sistem kasıyor NVIDIA sürücüsü kurulduktan sonra. Bu arada cihazımda MUX yok. Optimus-Manager gibi aracı çerçeve yazılım kullanıyorum. Optimus-Manager modesetting ayarlıyor otomatik olarak ve arayüz, oyuniçi kasmalar vesayre hepsi gidiyor.

Evet işte sürücü çok iyi. Ben de direkt xf86-video-intel kurmadan direkt modesetting kursam olur mu diyorum hocam.
Optimus-Manager'in nasıl çalıştığını bilmiyorum. Ben kendim X ayarı yaparak hallediyorum işimi. Intel sürücüsüne ihtiyacınız yok. Modesetting olsa yeterli. Silebilirsiniz. Sorun çıkarsa TTY'ye girip yeniden yüklersiniz.
NVIDIA sürücülerinin "kasma" yaptığını ilk kez sizden duydum. Son güncellemelerle GNOME'da yaşanan bellek ve CPU sorunları da düzeltildi. Sisteminiz nedir? Sorununuzu daha detaylandırın.

Intel'in X sürücüsünü kaldırırsanız Intel kartı ile görüntü alamazsınız, Wayland sunucusunda da çalışmayabilir ki hala çoğu Wayland Compositor'u XWayland ile birlikte derleniyor ve X kullanan uygulama çok fazla. Mux olmayan laptoplarda siyah ekrana düşer. MUX varsa laptopta veya masaüstüyse NVIDIA sürücüsü yüklü olduğu taktirde görüntü alınır.

NVIDIA sürücülerinin "kasma" yaptığını ilk kez sizden duydum. Son güncellemelerle GNOME'da yaşanan bellek ve CPU sorunları da düzeltildi. Sisteminiz nedir? Sorununuzu daha detaylandırın.
Neofetch atayım:
1676314307404.png

Hocam mesa-amber paketiyle kurunca kasmıyor. mesa ve NVIDIA paketleri kurulduğu anda kasma başlıyor. Zaten İGPU'm için de mesa-amber öneriliyor ama oyun oynayacaksam mesa bağımlılığı var. Ben de oyunda sorun olmasın diye modesetting'e geçiyorum optimus-manager ile. Ancak optimus-manager olmaması halinde nasıl modesetting kullanacağımı bilmiyorum. Anlatabildim değil mi?

Neofetch atayım:
Eki Görüntüle 1667371
Hocam mesa-amber paketiyle kurunca kasmıyor. mesa ve NVIDIA paketleri kurulduğu anda kasma başlıyor. Zaten İGPU'm için de mesa-amber öneriliyor ama oyun oynayacaksam mesa bağımlılığı var. Ben de oyunda sorun olmasın diye modesetting'e geçiyorum optimus-manager ile. Ancak optimus-manager olmaması halinde nasıl modesetting kullanacağımı bilmiyorum. Anlatabildim değil mi?
inci -G inxi -G çıktısı at.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı