Xfce vs KDE

Antix daha mantikli. Zorin OS'in Lite surumu tam bir palavra. Normal surumu de bes para etmez zaten.
Gordugum en kotu dagitimlardan birisi.
Teşekkürler ama sadece teşekkürler yazmak için mesaj yazmaya deymez ondan. antiX diye yazılıyor Antix dye değil.

Zorin OS Lite ile antiX yüllemek arasında kaldım. Zorin OS Lite Xfce ama 500 MB RAM kullanıyor. antiX ise KDE ama 256 RAM kullanıyor. Hangisi daha iyi olur?

antiX KDE değil. İcewm ile geliyor.

Teşekkürler ama gerek kalmadı. Sorunu çözeni çözüm diye raporladım ama daha bir şey yok redde edilmedi kabulde öyle bekliyor.

Peki Xfce mi daha iyi İcewm mi?

Amaçları ve yapıları farklı. İcewm ilkel bir WM ve aşırı hafif. Xfce özelleştirilebilir ve özgür bir DE. Bir WM kadar hafif olmasa da bayağı hafif. Eğer hafif bir DE istiyorsanız LXDE daha mantıklı olur.

Amaçları ve yapıları farklı. İcewm ilkel bir WM ve aşırı hafif. Xfce özelleştirilebilir ve özgür bir DE. Bir WM kadar hafif olmasa da bayağı hafif. Eğer hafif bir DE istiyorsanız LXDE daha mantıklı olur.
Dürüst olucam DE ne olduğunu bilmiyorum ama teşekkürler bakıcağım.

DE dediğim gibi bilmesemde WattOS buldum onu kuracağım. Belki link bırakırım bir kullanıcı tier list yapmış ve WattOS hafiflikten 10/9 almış ve SS lerin yani en iyiye koymuş. Ondan bunu seçtim.

Son düzenleme:
Dürüst olucam DE ne olduğunu bilmiyorum ama teşekkürler bakıcağım.
DE demek "Desktop Enviroment" demek yani masaüstü ortamı.
XFCE bir DE.
KDE bir DE.
Gnome bir DE.
Pantheon bir DE.
LXQT, LXDE, Deepin, Unity, Cinnamon, Mate, Budgie, Kylin falan bunlar hepsi bir DE.

DE'ler kendi içinde farklı görünüme, özelliklere sahiptir. Farklıklarına ve özelliklerine göre de donanım kaynaklarını (CPU, RAM, Disk) kullanır.

XFCE -> Yeteri kadar özelleşebilen, hafif, hızlı ve Ram'i az tüketen bir DE.
KDE -> Özelleştirmenin cılkını çıkartan, ağır ve oyun performansı XFCE'ye göre o kadar da iyi olmayan bir DE.

Saf halleri böyle gözükür.
XFCE
1699197879422.png

KDE
1699197913923.png

Özelleştirsen böyle durabilir yada daha fazlası
XFCE
1699197985845.png

KDE
1699198008105.png

KDE bence daha hoş görünüyor eğer sisteminiz çok kötü değilse GNOME öneririm açık ara farkla hepsinden daha güzel görünüyor ve özelleştirilebiliryor.
Gnome özelleştirilemiyor. Sırf eklentiyle orası burası değiştirilebilen masaüstü ortamına özelleştirilebilir demeyelim lütfen.

DE demek "Desktop Enviroment" demek yani masaüstü ortamı.
XFCE bir DE.
KDE bir DE.
Gnome bir DE.
Pantheon bir DE.
LXQT, LXDE, Deepin, Unity, Cinnamon, Mate, Budgie, Kylin falan bunlar hepsi bir DE.

DE'ler kendi içinde farklı görünüme, özelliklere sahiptir. Farklıklarına ve özelliklerine göre de donanım kaynaklarını (CPU, RAM, Disk) kullanır.

XFCE -> Yeteri kadar özelleşebilen, hafif, hızlı ve Ram'i az tüketen bir DE.
KDE -> Özelleştirmenin cılkını çıkartan, ağır ve oyun performansı XFCE'ye göre o kadar da iyi olmayan bir DE.

Saf halleri böyle gözükür.
XFCE
Eki Görüntüle 2004150

KDE
Eki Görüntüle 2004153

Özelleştirsen böyle durabilir yada daha fazlası
XFCE
Eki Görüntüle 2004155

KDE
Eki Görüntüle 2004156
Teşekkürler ama bir sorum var. XFCE mi daha iyi LXDE mi ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı