XFX 5600 XT thicc 3 fan hızı ayarı

Kayapali

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar XFX 5600 XT thicc 3 Ultra ekran kartım var ve otomatik fan hızını Max. %30'da çalıştırıyor. Ben manuel olarak fan hızlarını ayarladım ama fanları gereksiz bir hızda çalıştırıp yormak istemiyorum. Değerlerime bir bakar mısınız? Önerebileceğiniz değerleri yazar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. 78 derecede %100 fan değeri biraz fazla gibi. Biraz daha düşürebilirsiniz eğer ısınma problemi yaşamıyorsanız. Esas sorunuza gelecek olursak kendi kartınız için deneme yanılma yöntemi ile kendiniz bir fan profili ve fan düzeyi oluşturmanız lazım. Ayrıca şunu da ekleyeyim Radeon programı üzerinden yaptığınız ayarların sıfırlanmaması için görsele yüklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın.

Dosya Ekleri

• 12.PNG
    18,6 KB · Görüntüleme: 64
Görseldaki hız ayarlarında gta5 1080p en yüksek ayarlarda 75 fps sabit yaptıgımda 60-61 derecelerde dolaşıyor. Dediğiniz gibi 78 dereceyi değiştiricem

Windows ayarını hemen değiştiriyorum teşekkürler.

Hocam kendi ayarlarında kart çok mu ısınıyor ve kaç derece

Hocam kendi ayarlarında kart çok mu ısınıyor ve kaç derece
Kendi ayarlarında 72-73 derecelere kadar çıkıyor hocam çünkü fan hızı max %30 yapıyor daha yükseğine çıkmıyor. Kabataslak veri vermek gerekirse 60 derece ikende 1350 rpm de dönüyor 72-73 derece ikende 1350 rpm de dönüyor fanlar.

Evet Radeon programının otomatik fan ayarları kart alev alsa bile düşük derecede çalışabiliyor. Aslında otomatik ayarlarında 72-73 derece değerler iyi olduğunu düşünüyorum ve tehlikeli bir değer değil. Ekran kartlarında derece olarak 80-85 derece arasını sınır değer olarak baz alabiliriz.

Haklısınız korkum farketmeden sıcaklığının daha fazla artıp 80i geçmesi sonuç olarak gta 5 8 yıllık oyun yeni oyunlarda daha fazla ısınır o yüzden fanları ayarladım bu seferde fanı fazla çalıştırıp ekran kartını yıpratmaktan korktum.

Hocam bende aynı modelin 2 fanlı versiyonu var stres testinde bile 78'in üstüne çıkaramadım daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…