Çözüldü XFX 5600XT THICC 2 boşta kendini fazla kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

berkayvirtue

Kilopat
Daha fazla  
Dün boştayken 58 derecelere çıkıyor diye soru sormuştum. Bunun sebebi ise kendini 1740 MHz civarında kullanmasıymış boştayken. Driver'ları sadece AMD'nin kendi sitesinden yüklediğim için oluyor bu, Windows otomatikman yüklediği zaman 1740 civarları değil 300 civarlarında dolaşıyor Memory clock kısmı boşta ve 40-41 dereceyi aşmıyor. Ve sadece oyunlara girince yükseliyor.
Ama AMD'nin kendi sitesinden elle yüklediğim zaman gördüğünüz gibi oluyor, 58 derecelere kadar çıkıyor, her zaman 1740 civarlarında takılıyor. Neden boşta kendini bu kadar kullanıyor, nasıl çözebilirim bu sorunu? Yerel veya yabancı hiçbir kaynakta sorunu bulamadım sanırım bir tek bende oluyor.

Önemli not: Arkadaşlar buldum neden fazla kullanıldığını 4 saatlik araştırmalarım sonucunda; 75 Hz monitörüm yüzünden..
Evet 60 Hz'ye aldığım zaman 200 Mhz oluyor ve 43 dereceye kadar iniyor. Ve gelelim final soruya; neden 15 Hz yükseltince kendini bu kadar fazla kullanıyor bu kart?

Son düzenleme:
Yalnız değilsin hocam. Kimi farkında bile değil kimi ise R. Software ya da CRU üzerinden Hz değerini 2 - 3 düşürerek çözüyor. Bende software işe yaramadı, CRU ise denemedim. Başka çözüm arıyorum. Bulursanız buraya yazarsanız sevinirim.

Sanırım bir tek 5600XT-5700 ve 5700XT kartlarında bu problem var.
60 HZ'de boşta ve 75 HZ'de boşta. Değerler anormal.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    325,2 KB · Görüntüleme: 46
Sanırım bir tek 5600XT-5700 ve 5700XT kartlarında bu problem var.
60 Hz'de boşta ve 75 Hz'de boşta. Değerler anormal.

5500XT kartla 144Hz e alınca VRAM frekansı son hıza geliyor özel çözünürlük ayarlayarak çözülüyor ancak 6Bit görüntüye ve RGB'ye dönüyor. 120Hz de kullanıyorum 165Hz monitörü sadece oyunlarda 165Hz e alıyorum.

Demek 5500XT de böyle o zaman tüm 5000 serisi böyle. Ne kadar saçma mining furyası olmasa 3-5 kuruş para kazanmasam satar üstüne ekleyip 2070 alırdım 2. el. Gerçekten enteresan. Dün tüm gün acaba bitcoin virüsü mü var diye triplere girdim stres oldum bir de.

RX500 serisinde yıllardır olan bir sorun, AMD yazılımındaki bir hatadan kaynaklanıyor. Bendeki Vega8 APU'da bile olmuştu bir ara durduk yere 60Hz'te.
İlk başta bitcoin virüsü bulaştı sandım, format falan atacaktım az daha. Biraz daha araştırayım dedim bunu buldum. Sanırım tüm 5000 serisi kartlarda var aynı problem.

Güncelleme
Birazcık daha araştırmalarım sonucunda sadece belirli monitörlerde olduğunu, her monitörde olmadığını gördüm. Bende şu Acer Nitro QG241Ybii isimli monitör var, ve bu monitörde bu sorun oluyor.
Tüm AMD kartlarında var diyorum hocam.
Ve AMD kartlarıyla alakası yok hocam. 5700XT ile 144 HZ kullanıp bu problemlerle karşılaşmayan insanlar var. Keza arkadaşımda RX580 var, onda da böyle bir sorun yok. Yani bazı monitörlerde var, bazılarında yok. Burada bu probleme değinmişler ve sanırım çözümü de açıklamış problemi yaşayan birey, fakat İngilizcem yetmediği için tam olarak anlayamadım. Eğer İngilizcesi daha iyi olan birisi varsa ve açıklarsa müteşekkir olurum

Evet hocam dediğin gibi monitörden monitöre değişiyor sorun. Çözümü dediğim gibi CRU ile 141 Hz yaparak çözmüş arkadaş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…