Merhaba. Kartı aldığımdan beri sıcaklık değerlerimin normal olmadığını düşünüyordum fakat forumda ya da başka yerlerde herkesin söylediği şey aynıydı; "AMD için o değerler normal." bu cümleyi o kadar çok kanıksamışız ki, sorgusuz sualsiz kabul eder olmuşuz. Kimisi kasa havalandırmasından diyor, kimisi fanları ayarların diyor. inanır mısınız kasayı yan yatır diyen bile oldu. çoğu kullanıcının yorumlarına baktığım zaman sistemi benden daha düşük derecede çalışmasına karşın benim bu sıcaklık değerlerine sahip olmam can sıkmaya başlamıştı. undervolt yapıp 3-5 derece düşürmek bile çözüm olmuyordu. Kartı yurt dışından aldığım için garanti durumum yoktu. O yüzden dün gözümü karartıp şu kartın termal macununu yenileyeyim en azından diye düşündüm ve başladım işe koyulmaya.
Daha önce de bu işe soyunup, alnımın akıyla işi tamamlamıştım. Kartı söktüğüm zaman açıkçası hayal kırıklığına uğradım. Kullanılan termal macunun miktarı gözle görülür derecede azdı. İşleme başlamadan önce boşta 48 derece, oyunlarda 70 derece, FurMark testinde 95 dereceyi görüyordum. İşlemi bitirip test ettiğim zaman şok oldum. boşta 28 derece oyunlarda 55-58 derece ve FurMark ile 63 derecedeydi kart. Kullandığım termal macun Arctic MX-4. acaba daha kaliteli bir şey mi kullansam diye düşünüyorum.
Eğer benim gibi ısınma sorunu yaşıyorsanız ve kartınızın TR garantisi yoksa bu işe bir girişin ya da bilen birisine yapması için rica edin. Ben sorunumu bu şekilde çözdüm. Umarım başkası bu tarz sorunlar yaşamaz.
Daha önce de bu işe soyunup, alnımın akıyla işi tamamlamıştım. Kartı söktüğüm zaman açıkçası hayal kırıklığına uğradım. Kullanılan termal macunun miktarı gözle görülür derecede azdı. İşleme başlamadan önce boşta 48 derece, oyunlarda 70 derece, FurMark testinde 95 dereceyi görüyordum. İşlemi bitirip test ettiğim zaman şok oldum. boşta 28 derece oyunlarda 55-58 derece ve FurMark ile 63 derecedeydi kart. Kullandığım termal macun Arctic MX-4. acaba daha kaliteli bir şey mi kullansam diye düşünüyorum.
Eğer benim gibi ısınma sorunu yaşıyorsanız ve kartınızın TR garantisi yoksa bu işe bir girişin ya da bilen birisine yapması için rica edin. Ben sorunumu bu şekilde çözdüm. Umarım başkası bu tarz sorunlar yaşamaz.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: