Arkadaşlar yaklaşık olarak 3 ay önce bir sistem topladım. Bilgisayarın bileşenleri şu şekilde:
Anakart: MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D.
Ekran kartı: XFX 9070XT Mercury.
RAM: Patriot PVV516G60C30 Viper Venom 16 GB (1x16 GB) DDR5 6000 MHz CL30 Gaming RAM (X2)
PSU: MSI MAG A750GL.
SSD: Kingston Snv3s/2000g 2 TB 6000/5000 Mb/s M.2 NVMe SSD.
İşlemci soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE TL-C12C 120 mm.
Bu bileşenlerle bütün kurulumunu en optimal şekilde yaptım. Sonrasında bazen bilgisayarda ne yaptığım fark etmeksizin donmalar oluşmaya başladı. Sorunu şöyle özetleyebilirim. Ekran takılıyor, o anda arkada çalışan ne var ise sesi de takılıyor ve aynı ses gelmeye devam ediyor bu esnada bilgisayar çalışmaya devam ediyor fanlar dönüyor ama ekran kitlenmiş bir durumda bekliyor, ne fare oynuyor ne ekranda olan görüntü. Ortalama 1 dakika sonrasında ekran tamamen gidiyor ve no signal DisplayPort yazısı çıkıyor görüntü alamamaya başlıyorum, nadir de olsa bazen bu sorunla karşılaştığımda ekran yırtılmış bir şekilde takılıyor. Fakat bilgisayar çalışmaya devam ediyor ve sesler de düzeliyor. Bilgisayara restart atmazsam görüntü asla gelmiyor. Bilgisayara restart attığımda ise bazen ekran kartı driverları silinmiş bir şekilde açılıyor. Bu sorunun sebebi ve fikriniz var ise çözümü ne olabilir acaba? Akla gelebilecek her türlü çözümü denemedim fakat bir sonuca ulaşamadım. En son ihtimal olarak ekran kartını garantiye göndereceğim.
Ben problem ekran kartında diye düşündüm fakat bir fikriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.