XFX 9070 XT R7-7800x3D sistemde no signal DisplayPort yazıyor

pctoplama41

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Patriot PVV516G60C30 Viper Venom 16 GB (1x16 GB) DDR5 6000 MHz CL30 Gaming Ram (x2)
SSD veya HDD modeli
Kingston Snv3s/2000g 2 Tb 6000/5000 Mb/s M.2 Nvme
Ekran kartı
XFX 9070XT MERCURY
Anakart
msi B850 gaming plus wifi
İşlemci
amd ryzen 7 7800x3d
Arkadaşlar yaklaşık olarak 3 ay önce bir sistem topladım. Bilgisayarın bileşenleri şu şekilde:
Anakart: MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D.
Ekran kartı: XFX 9070XT Mercury.
RAM: Patriot PVV516G60C30 Viper Venom 16 GB (1x16 GB) DDR5 6000 MHz CL30 Gaming RAM (X2)
PSU: MSI MAG A750GL.
SSD: Kingston Snv3s/2000g 2 TB 6000/5000 Mb/s M.2 NVMe SSD.
İşlemci soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE TL-C12C 120 mm.

Bu bileşenlerle bütün kurulumunu en optimal şekilde yaptım. Sonrasında bazen bilgisayarda ne yaptığım fark etmeksizin donmalar oluşmaya başladı. Sorunu şöyle özetleyebilirim. Ekran takılıyor, o anda arkada çalışan ne var ise sesi de takılıyor ve aynı ses gelmeye devam ediyor bu esnada bilgisayar çalışmaya devam ediyor fanlar dönüyor ama ekran kitlenmiş bir durumda bekliyor, ne fare oynuyor ne ekranda olan görüntü. Ortalama 1 dakika sonrasında ekran tamamen gidiyor ve no signal DisplayPort yazısı çıkıyor görüntü alamamaya başlıyorum, nadir de olsa bazen bu sorunla karşılaştığımda ekran yırtılmış bir şekilde takılıyor. Fakat bilgisayar çalışmaya devam ediyor ve sesler de düzeliyor. Bilgisayara restart atmazsam görüntü asla gelmiyor. Bilgisayara restart attığımda ise bazen ekran kartı driverları silinmiş bir şekilde açılıyor. Bu sorunun sebebi ve fikriniz var ise çözümü ne olabilir acaba? Akla gelebilecek her türlü çözümü denemedim fakat bir sonuca ulaşamadım. En son ihtimal olarak ekran kartını garantiye göndereceğim.

Ben problem ekran kartında diye düşündüm fakat bir fikriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Bende de galax 4070 ti super var. Çok çok nadiren pcyi açınca ekrana görüntü gelmiyor, sinyal yok diyor ama kartın girişinden kabloyu söküp geri takınca düzeliyor garantisi bitmesine yakın garantiye göndereceğim ben de. Eğer imkanınız varsa ekran kartınızı başka pcde, sizin pcnize de başka bir ekran kartını deneyerek asıl sorunun kart mı pc mi olduğunu daha kolay anlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Umarım sorununuz en kısa sürede çözülür.

Yanıtınız için teşekkür ederim fakat benim sorun biraz daha farklı sanırım. Bende görüntü her zaman geliyor. Bilgisayar açılıyor fakat bazen 2-3 gün boyunca bu sorunla karşılaşmazken bazen de 12 saat veya 1-2 saat sonrasında karşılaşabiliyorum. Oyun oynarken de karşılaştım, bilgisayar masaüstünde hiçbir işlem yapılmıyorken de karşılaştım. Ekran kartını da başka bir bilgisayar üzerinde deneme gibi bir imkanım yok maalesef

Evet farklı olduğunun farkındayım bu yüzden farklı bir pc'de denemenizi önerdim. Pc ile alakalı bir sorun da olabilir. Bir pc tamircisine kartınızı götürüp rica ederek denemesini isteyebilirsiniz. Sadece bir fikir Ama bu deneme yapılırken başında bekleyin, malum bu devirde güvenilir insan zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…