XFX QICK RX 6700 XT Görüntü Vermiyor

Properson

Hectopat
Merhaba.

Bir buçuk yıldır kullandığım APU sistemime ekran kartı ve işlemci güncellemesi yapmaya karar verdim. Eski 3200G işlemcimi söküp yerine 5600X taktım. Ekran kartı da bu sabah elime geçti ve hemen ekran kartını da takarak APU sistemden kurtulmanın hevesiyle güç tuşuna bastım fakat kasa fanları, işlemci fanı vs çalışırken monitöre hiç görüntü gelmiyor.

Neler denedim?

1-) Ekran kartını söküp tekrar taktım düzelmedi.

2-) Statik elektriği boşaltıp tekrar denedim düzelmedi.

3-) BIOS sürümünü en güncel sürüm olan F63 sürümüne güncelleyip tekrar denedim düzelmedi.

4-) RAM'leri söküp 5 dakika bekleyip yeniden taktım düzelmedi.

5-) BIOS pilini söküp yeniden taktım düzelmedi.

6-) 8+8 Pin güç kablolarını birkaç kez yer değiştirerek taktım düzelmedi.

7-) Hem HDMI hem de Display Port kablosuyla denedim düzelmedi.

Technopat Sosyal'de bu konuyla alakalı açılmış onlarca konu okudum; konuların yüzde doksanı hiçbir şey öğretmiyor. Çünkü konu sahibi ne yapmayı denedi, hangisinden sonuç aldı, sorunu çözebildi mi vs hiçbir şey yazmamış.

Bu konuyu açmamın sebebi aynı sorunu yaşayacak olan başka insanlara fikir vermek istemem. Sorunu tamamen çözene kadar konuyu güncelleyeceğim.

Kendi başıma uğraşmaktan vazgeçtim bugün bilgisayarcıya götüreceğim. Düzeltebilirlerse nasıl yaptıklarını sorup buraya yazarım.

Sistem Özellikleri:

Anakart: Gigabyte B450M-H
Eski İşlemci: Ryzen 3 3200G
Yeni İşlemci: Ryzen 5 5600X
Ekran Kartı: XFX QICK RX 6700XT
RAM: XPG Gammix D30 3000MHz 2x8
PSU: Sharkoon SHP 650 V2
Depolama: Crucial P5 500GB

Bir rica;

Açtığınız konuları yarım bırakmayın. Tavsiye edilen işlemlerden hangısınma sorunu çözdü, hangisi işe yaramadı yazın. Yok eğer buradakilerin tavsiyesi dışında bir şey yaparak sorunu çözmüş iseniz onu da yazın. Ki sizinle aynı sorunu yaşayan birileri konunuzu okuduğunda bir fikir edinebilsin, açtığınız konunun başkalarına da faydası olsun.

Son düzenleme:
Uzun zamandır APU kullandığın için çok basit bir hata yapmış olabilirsin belki.

HDMI girişini ekran kartına taktın mı? Yoksa hala anakartta mı?

Peki eski işlemciyi takınca yeni ekran kartı ile görüntü veriyor mu?
Eski işlemci Vega 8 kullanıyor görüntüyü anakarttan aldım. Ekran kartı ile denemedim uğraşasım da kalmadı hiç yaptıklarımın tamamını yazdım gerisi Bilgisayarcıya kalmış.

Dün bilgisayarcıya götürdüm bugün arayıp bilgisayarın hazır gel al dediler gittim sordum sorun neymiş diye. Bütün parçalar sağlamdı kurduk çalıştı dediler. Sanırım ben bir şeyleri yanlış yapmışım. 200 TL para ödedim durduk yere.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı