XFX Radeon RX 6700 speedster SWFT 309 8.999 TL'ye alınır mı?

Faruk2668

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500
RX 6800
16 GB Ram
512 GB SSD
2 TB HDD
Şu an Vatan Bilgisayar'da sepette %10 indirim sayesinde 10k olan kart 9K'ya düşüyor. Bilgisayarımda iki fanlı XFX RX 7600 var, ısınma problemi vardı 90 derecenin üstüne çıkıyordu garantiye gönderdim. Tamir edip geri gönderdiler şu an 77 dereceyi geçmiyor ama fan sesi çok rahatsız edici. Şu an bu ekran kartını satın almak mantıklı olur mu? Bence fiyat gayet iyi. Elimdekini de bir şekilde satarım herhalde. Ekran kartı linkini de bırakıyorum.

Rx 6700

Fan sesinden rahatsız oluyorsanız undervolt yapabilirsiniz.

Şu an çalışıyorum sabah eve gittiğimde deneyeceğim. Onun dışında linkteki kart için düşünceniz var mı?

Sıfır 6000 serisi alınmaz.

Şu an daha üstlere çıkmak gibi bir düşüncem yok, kartı da biraz araştırdım 2K'da bile yeterli gibi duruyor. Ayrıca AFMF teknolojisi de gayet güzel çalışıyor şu an kullandığım kartta. 6000 serisinde de var ve bu kart şu an kullandığımdan hem biraz daha güçlü hem de 10 GB yine de mantıklı değil mi almak.

Şu an çalışıyorum sabah eve gittiğimde deneyeceğim. Onun dışında linkteki kart için düşünceniz var mı?

RX7600 ile hemen hemen aynı güçte ekstra VRAM dışında artısı yok. Yeni nesilden eski nesile geçeceksiniz bir de üstüne para vereceksiniz. Uğraştığınıza ve harcadığınız paraya değmez. Bende XFX RX 6600XT SWFT 210 modeli vardı. 2 fanlı model 75 derece görüyordu Max. Kasamın hava akışı kötüydü. Sesinden aşırı rahatsız olmamıştım. Vatandaki model 3 fanlı model olduğu için sorun olmaz. Fiyatı da indirimli değil. Ben olsam undervolt yaparım veya ekran kartının altına fan koyarım. Almanı önermiyorum. Alternatif yapabileceklerin var çünkü.

RX7600 ile hemen hemen aynı güçte ekstra VRAM dışında artısı yok. Yeni nesilden eski nesile geçeceksiniz bir de üstüne para vereceksiniz. Uğraştığınıza ve harcadığınız paraya değmez. Bende XFX RX 6600XT SWFT 210 modeli vardı. 2 fanlı model 75 derece görüyordu Max. Kasamın hava akışı kötüydü. Sesinden aşırı rahatsız olmamıştım. Vatandaki model 3 fanlı model olduğu için sorun olmaz. Fiyatı da indirimli değil. Ben olsam undervolt yaparım veya ekran kartının altına fan koyarım. Almanı önermiyorum. Alternatif yapabileceklerin var çünkü.
Teşekkürler dediğim gibi sabah ilk iş undervolt denemek olacak.

Teşekkürler dediğim gibi sabah ilk iş undervolt denemek olacak.

Benim kasada ekran kartım 75 derece %50-55 fan hızında çalışıyordu. Kasayı değiştirdim ve fan ekledim sıcaklık yükte Max 63 görüyor genelde 60-61 derece fan hızıda %30'u geçmiyor. Bir de üstüne undervolt yaptım 55 dereceye kadar düştü. Eskiden elimde RTX 3080 vardı undervolt ile 83 dereceden 76 dereceye düşürmüştüm. Fan hızınıda %15 azalmıştım. Undervolt ve kasanın altına koyacağın ekstra fan sıcaklığını inanılmaz düşürür. Kart daha serin çalışacağı için fan hızıda azalır. Rahatsız olmazsınız.

Fanlar bu şekilde.
IMG_1864.jpeg

İkinci elden bu fiyata xfx rx 6800 speedster swft 319 satmıştım, ikinci el de bakılabilir.

Benim kasada ekran kartım 75 derece %50-55 fan hızında çalışıyordu. Kasayı değiştirdim ve fan ekledim sıcaklık yükte Max 63 görüyor genelde 60-61 derece fan hızıda %30'u geçmiyor. Bir de üstüne undervolt yaptım 55 dereceye kadar düştü. Eskiden elimde RTX 3080 vardı undervolt ile 83 dereceden 76 dereceye düşürmüştüm. Fan hızınıda %15 azalmıştım. Undervolt ve kasanın altına koyacağın ekstra fan sıcaklığını inanılmaz düşürür. Kart daha serin çalışacağı için fan hızıda azalır. Rahatsız olmazsınız.

Fanlar bu şekilde.
Eki Görüntüle 2311578

Kasayı değiştirmeyi düşünmem ama ekstra fan almayı düşünebilirim.

İkinci elden bu fiyata XFX RX 6800 speedster SWFT 319 satmıştım, ikinci el de bakılabilir.

Teknolojik ürünlerde ikinci el pek düşünmüyorum direkt sıfır alayım ilk kullanıcısı ben olayım düşüncesindeyim hep.

Kasayı değiştirmeyi düşünmem ama ekstra fan almayı düşünebilirim.

Teknolojik ürünlerde ikinci el pek düşünmüyorum direkt sıfır alayım ilk kullanıcısı ben olayım düşüncesindeyim hep.
Kasayı değiştirmeyin zaten ben eksik bilgi vermemek için söyledim. 🙂
Fan eklemek ve undervolt yapmak en iyi çözüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı