Arkadaşlar yeni XFX RX 470 ekran kartı aldım AMD WHQL sürücü kurulu en son ki çıkan hotfix driver'ı da kurmuştum onda da aynı,
Oyunlarda GPU kullanımı sürekli değişkenlik gösteriyor. Bellekte problem yok sabit 1750 MHz'de çalışıyor. Ama GPU kullanım 1000-1200 MHZ arası sürekli değişkenlik içinde bu normal midir? Kartın GPU Clock hızı 1256 MHz, arada bir bu değere çıkıyor sonra düşüyor. Önceki ekran kartım GTX 950 ile oyunlarda GPU kullanım hep sabitti full yüke girince sabit değerler alıyordum, o açıdan soruyorum. Crimson Driver'da Güç etkinliği kapalı, ekran kartı dengeli konumda. GPU Sıcaklık yükte 68-70 civarı. Denediğim oyunlar (Battlefield 1, Witcher 3, GTA V)
Msi Kombustor, Furmark GPU Stres programlarında da durum aynı GPU clock sürekli değişken, bir tek GPU-Z Render Testte 1256 MHz'de sabit çalıştı.
Darboğaz falan demeyin 4690k işlemci ve 12 GB RAM var.