Çözüldü XFX RX 5500XT ekran kartı fan hızı ayarlama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

turkues

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar.
XFX RX 5500 XT ekran kartım var ve bazen hızlı çalışıp ses çıkarıyor. Ve ben de bunu kendi isteğime göre ayarlamak istiyorum. AMD'nin kendi ayarlarından nasıl yapılıyor bilmiyorum. MSI Afterburner'den yapınca da nedense daha hızlı çalışıyor. Ekran kartımın fan hızını AMD'nin ayarlarından veya MSI Afterburner'den nasıl ayarlayabilirim?

Çözüm
AMD'nin kendi ayarlarından nasıl yapılıyor bilmiyorum.
  • AMD Radeon Software yazısına tıkla.
  • Performans sekmesine gel.
  • Ayarlanıyor bölümüne tıkla.
  • Otomatik yazan kısmı (Tahimince otomatik yazan kısmı) Manuel yap.
  • Fan ayarı yazısının yanındaki kutucuğu etkin yap.
  • Gelişmiş Kontrol kutucuğunu da etkin yap.
  • Oradan kafana göre ayarlayabilirsin.
Bu şekilde ayarlayabilirsin. Yapamazsan söylemen yeterli.
AMD'nin kendi ayarlarından nasıl yapılıyor bilmiyorum.
  • Otomatik yazan kısmı (Tahimince otomatik yazan kısmı) Manuel yap.
  • Gelişmiş Kontrol kutucuğunu da etkin yap.

Çözüm
  • Otomatik yazan kısmı (tahimince otomatik yazan kısmı) manuel yap.
  • Gelişmiş kontrol kutucuğunu da etkin yap.

Hocam orada ayarı değiştirip yazmama rağmen kendisi yapıyor.

Sizin öneriniz nedir ben pek anlamıyorum oraları da yani P1 p2 gibi şeyler yazıyor onun ne olduğunu vs. bilmiyorum.
Heh oldu teşekkürler hocam.
Ayar yaparken dikkat etmeniz gereken nokta, ekran kartının sıcaklığıdır. Fan ayarı yaparak ses sorununu çözebilirsiniz fakat sıcaklık kontrolünü de siz devralmış olursunuz. Yani kartınız ısındığında artık fanı hızlanıp kendini soğutmayacak. Ayarları ona uygun yapmalısınız. Ayrıca ses çıkardığından şikayet etmiştiniz. Ses çıkarıyor ise ısınıyordur kanımca. Sıcaklık konusuna uygun ayarlamalar yaptığınızda problem olmayacaktır.

Ayar yaparken dikkat etmeniz gereken nokta, ekran kartının sıcaklığıdır. Fan ayarı yaparak ses sorununu çözebilirsiniz fakat sıcaklık kontrolünü de siz devralmış olursunuz. Yani kartınız ısındığında artık fanı hızlanıp kendini soğutmayacak. Ayarları ona uygun yapmalısınız. Ayrıca ses çıkardığından şikayet etmiştiniz. Ses çıkarıyor ise ısınıyordur kanımca. Sıcaklık konusuna uygun ayarlamalar yaptığınızda problem olmayacaktır.

Yok sadece sesli çalışıyor 75 derece görmedim şu ana kadar hiçbir oyunda ama biraz hızlı çalışıyor fanlar o yüzden de ses çıkarıyor orada gelişmiş kontrolde sıcaklığa göre fan hızını ayarlama vardı sanırım ben de sıcaklığa göre ne kadar hızlı dönsün kaç RPM'de çalışsın onu ayarladım.
(Bu işlerden anlamadığım için böyle düşünüp yaptım)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı