XFX RX 5500XT sistemde yeşil ekran hatası

abdlkdrklnc

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8gb
Ekran kartı
Xfx rx 5500 xt
Anakart
Msi b460pro
İşlemci
İntel i3 10100
XFX RX5500 XT 4 GB ekran kartımın güncellemelerini AMD Adrenalin sürümü üzerinden gerçekleştirdim. Akabinde oyun oynarken birden yeşil ekran hatası aldım. Bilgisayar herhangi bir komut almadığından Power tuşundan kapatıp açtım. Açılıp 2 3 dakika içinde tekrar yeşil ekran hatasını alıyorum sürekli. En son seferinde ise sistem kurtarma ekranı açıldı. Sistemi tekrar 2 gün öncesine yükledim ama sorun hala devam ediyor. Daha öncesinde böyle bir sorunla karşılaşan varsa yardımcı olursa sevinirim. Teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 47D8E717-B22A-4FDA-92EA-20D3A29407B7.jpeg
    47D8E717-B22A-4FDA-92EA-20D3A29407B7.jpeg
    88,4 KB · Görüntüleme: 49
  • F183737C-D63A-4171-85FC-BE9CEBDB7C35.jpeg
    F183737C-D63A-4171-85FC-BE9CEBDB7C35.jpeg
    136,3 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde sürücü hatası oluyor. DDU ile sürücüleri sil başka bi sürüm dene.

WHQL sürümlerden birini dene.

"Oyun Modu" ayarı da sıkıntı yaratıyor denmiş. Windows ayarlarından bulup kapamayı dene.

XFX RX5500 XT 4 GB ekran kartımın güncellemelerini AMD Adrenalin sürümü üzerinden gerçekleştirdim. Akabinde oyun oynarken birden yeşil ekran hatası aldım. Bilgisayar herhangi bir komut almadığından Power tuşundan kapatıp açtım. Açılıp 2 3 dakika içinde tekrar yeşil ekran hatasını alıyorum sürekli. En son seferinde ise sistem kurtarma ekranı açıldı. Sistemi tekrar 2 gün öncesine yükledim ama sorun hala devam ediyor. Daha öncesinde böyle bir sorunla karşılaşan varsa yardımcı olursa sevinirim. Teşekkür ederim.

DDU ile sürücüyü temizleyin ve alt sürümlerden birisini kurun.
Adrenalin olmayan en üst sürümde olabilir.

Genelde sürücü hatası oluyor. DDU ile sürücüleri sil başka bir sürüm dene.

WHQL sürümlerden birini dene.

"Oyun modu" ayarı da sıkıntı yaratıyor denmiş. Windows ayarlarından bulup kapamayı dene.

Bu söylediğinizi yapmaya çalışıyorum fakat söylediğim gibi bilgisayar açıldıktan 2 3 dakika sonra yeşil ekrana geçiyor ve herhangi bir komut almıyor sürekli Power tuşuyla kapatmam gerekiyor bu da düzgün yüklenemedi şeklinde hatalar almama sebep oluyor. Format atılması işe yarar mı acaba çünkü işlem yapamıyorum bilgisayarda. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı