XFX RX 5600 XT sistem kendi kendine reset atıyor

Okoza

Hectopat
Arkadaşlar iyi akşamlar, konu başlığında da belirttiğim gibi masaüstü bilgisayarım çok yük altında olmadığı halde aniden kapanıp, uyarı ekranı veya benzer bir şey çıkmadan kendi kendine açılıyor. Çok sık olan bir şey değil, bilgisayarı alalı 3-4 ay oldu maksimum 3 defa olmuştur bu olay.
Ekran kartım: XFX RX 5600 XT thiic ll Pro.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3500.
RAM: 8x2 Corsair Vengeance 3000 MHz.
PSU: Sharkoon shP650 V2 650W.
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
Donanımım bu şekilde, acaba sorunun kaynağı ani akım düşmesiyle alakalı olabilirmi? Bulunduğum konumda elektrik kesintisi yaşanıyor çünkü ama bilgisayar reset attığında evdeki ışıklarda herhangi bir sorun yoktu.
Bir de.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda, 6. dakikada Taner Aydos PSU kablosunun ekran kartına bağlanmasıyla ilgili, şikayetime benzer bir açıklama yapıyor. Benim PSU'mda 2 adet kablo başlığı bulunmasına rağmen ekran kartımda 1 adet 8 pinli giriş var. Acaba PSU'mdaki 2 adet 8 pinli girişi, tek pine dönüştürüp onu mu takmalıyım?

Biliyorum çok uzun oldu ama yorumlarsanız çok sevinirim...

Son düzenleyen: Moderatör:

Bilgisayarın genel olarak hem yük altında hem de yük altında değilken CPU ve GPU sıcaklıklarını kontrol el. Eğer PSU'nun gücü yetiyorsa 8 pini takman yeterli olur, 1'e dönüştürmene gerek yok.

Bilgisayarın genel olarak hem yük altında hem de yük altında değilken CPU ve GPU sıcaklıklarını kontrol el. Eğer PSU'nun gücü yetiyorsa 8 pini takman yeterli olur, 1'e dönüştürmene gerek yok.
Sıcaklıklardan yana hiçbir sıkıntı yok hocam. Bu reset atma mevzusu da Valorant oynarken oluyor. Sistemi çok yoran bir işlem sırasında olmuyor yani.

Sıcaklıklardan yana hiçbir sıkıntı yok hocam. Bu reset atma mevzusu da Valorant oynarken oluyor. Sistemi çok yoran bir işlem sırasında olmuyor yani.

Kendi kendine kapanıp açılma, ekranın gidip ışıkların yanıyor olması vb. şeyler genelde ekran kartı yanınca ya da sorunlu olunca olan şeylerdir. Donanımı ellemeden çözmeniz zor genelde. Eğer yanma evresindeyse format atarsanız bir süre daha götürecektir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…