XFX RX 5600 XT Thicc 2 Pro BIOS güncellemesinden sonra çalışmıyor

berkayvirtue

Kilopat
Daha fazla  
XFX'in sitesinden kartıma uygun BIOS'u yüklediğim halde BIOS güncellemesinden sonra sinyal vermiyor. İlk önce performans modunda update yapmayı denedim ve olmadı, ve bir de sessiz modda denedi,m yine olmadı. Lütfen yardım edin...

Son düzenleyen: Moderatör:
Birinci BIOS'a VBIOS atınca sorun çıktığı halde neden ikinci BIOS'a da aynı VBIOS'u attın ki? Amatörlük yapmışsınız.

Kart garantilik olmuş bence.

BIOS chiplerinden birisinin sökülüp bir cihazla (adını unuttum) bilgisayara bağlanarak yeniden sıfır BIOS'un yazdırılması lazım.

Birinci BIOS'a VBIOS atınca sorun çıktığı halde neden ikinci BIOS'a da aynı VBIOS'u attın ki? Amatörlük yapmışsınız.

Kart garantilik olmuş bence.

BIOS chiplerinden birisinin sökülüp bir cihazla (adını unuttum) bilgisayara bağlanarak yeniden sıfır BIOS'un yazdırılması lazım.
Amatörlük yaptığımı kabul ediyorum zaten. Fakat XFX'in sitesinden indirdim ve tüm adımları uyguladım. Gerçekten garip. Garantiye göndereceğim fakat kullanıcı hatası diye geri gönderebilirle diye korkuyorum.

Garantiye göndereceğim fakat kullanıcı hatası diye geri gönderebilirle diye korkuyorum.
XFX'in dediklerini yaptım dersen sorun olmaz gibi. Sonuçta burada tek hatalı sen değilsin. AMD'nin sonradan VBIOS yayınlayıp bu işi kullanıcılara bırakması yanlış bir şey. Ayrıca XFX kendi sitesindeki 14Gbps VBIOS'larını çekti diye biliyorum. Oradakilerin 12Gbps olması lazım. Thicc III Ultra'ya bir konuda XFX'in sitesindeki 14Gbps VBIOS'unu yazınca yine 12Gbps gözüküyordu.

XFX'in dediklerini yaptım dersen sorun olmaz gibi. Sonuçta burada tek hatalı sen değilsin. AMD'nin sonradan VBIOS yayınlayıp bu işi kullanıcılara bırakması yanlış bir şey. Ayrıca XFX kendi sitesindeki 14Gbps VBIOS'larını çekti diye biliyorum. Oradakilerin 12Gbps olması lazım. Thicc III Ultra'ya bir konuda XFX'in sitesindeki 14Gbps VBIOS'unu yazınca yine 12Gbps gözüküyordu.

Performans BIOS'unda doğru adımı uygulamadım fakat ders alıp Quiet Mod'da tüm adımları düzgün uyguladım ama yine aynı sorun oldu. Ve işin garip yanı ise ekran kartının kutusunda 14 Gbps Version yazdığı halde 12 Gbps ile geldi. XFX ile ilk tecrübem iyi olmadı. Bir daha alacağımı sanmıyorum. Zaten yabancı forumlarda millet yerden yere vuruyordu bu markayı. Bir de anakartta sıkıntı çıktığı zaman ne güzel BIOS pilini çıkarıp takardık sorun çözülürdü. Neden aynı şey ekran kartı BIOS'u için yok anlamış değilim.

Bir de anakartta sıkıntı çıktığı zaman ne güzel BIOS pilini çıkarıp takardık sorun çözülürdü.
Aynı şey değil aslında. Anakarttaki BIOS pilini çıkarttığın zaman sadece ayarlar sıfırlanır. BIOS sürümünü geri alamazsın. Eğer anakartın BIOS güncellemesini yaparken bir sorun oluşursa ve anakartında çift BIOS yoksa aynı şekilde garantilik olabilir.

Aynı şey değil aslında. Anakarttaki BIOS pilini çıkarttığın zaman sadece ayarlar sıfırlanır. BIOS sürümünü geri alamazsın. Eğer anakartın BIOS güncellemesini yaparken bir sorun oluşursa ve anakartında çift BIOS yoksa aynı şekilde garantilik olabilir.
Ama yine de BIOS'u sıfırlamak için bir tuşun olması gerekirdi sonuçta en ufak hatada kart arıza veriyor.
Arladaşlar ekran kartını İncehesap'a garantiye yolladık ve yenisiyle değiştirdiler benim hatam olmasına rağmen. Bu memnuniyetimle ilgili ayrı bir konu açacağım fakat sizi de bilgilendirmek istedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı