XFX RX 570 ekran kartı ısınıp kendini kapattı

lakebodom

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam iyi sosyaller bugün oyun oynarken ekran kartım ısınıp kendisini kapattı tekrar çalıştırdım bir sorun yok ama karta bir şey olup olmadığını bilmiyorum karta zarar gelmiş midir ve ileride sorun çıkarır mı? Daha önce 1-2 kere daha böyle yaptı ne zaman kasa kapağını kapatsam bu oluyor.

Tam ekran kartı modeli:
Marka: XFX.
Model: RX 570.
Bellek: 8 GB VRAM.

Yüksek ısı'dan kapandığına eminseniz kartın temizlik ve bakımlarını yapın. Isındığında kart kendini kapatıyor bir arızadan dolayı kapanmıyor. Korkulacak bir durum yok.

Yüksek ısı'dan kapandığına eminseniz kartın temizlik ve bakımlarını yapın. Isındığında kart kendini kapatıyor bir arızadan dolayı kapanmıyor. Korkulacak bir durum yok.

Yok biliyorum koruma modu oluyor bu ama zarar gelmiş midir ısıdan dolayı ondan endişeliyim. Kartın macunu daha yeni sürüldü tozları yeni alındı kasam küçük ve havalandırması cidden berbat o yüzden kapağı kapatınca ısınıp kendini kapatıyor.

Örneğin chipsete falan zarar gelmiş olabilir mi diye endişeliyim.

Bundan birkaç yıl öncesine kadar bu kartlar çok yüksek derecede aylarca mining için kullanılıyordu. Isıdan dolayı kolay kolay bir arıza oluşmaz. Bir arıza olsa zaten kullanırken bunu hissederdin.

Bakımını başkası yaptıysa muhtemelen kalitesiz termal macun ve ped takmıştır. MX-4'ün bile pazaryerlerinde bir sürü mağaza sahtesini satıyor. Minimum 8kw termal aktarıma sahip termal ped takmaları gerekiyor. Fakat çoğu bilgisayarcı 3 kw'lık kalitesiz termal pedlerden takıyor.

Kasanda kaç fan var? 1 önde 1 arkada egzoz fanı olsa bile yeterli bu ekran kartı için.

Ön kısımda fan yeri yok kapağın üstünde fan var bir de egzoz fan kısmı var ama vida egzoz kısma girmiyor o yuzden kapaktakini kullanıyordum.

Yuksek ısı derken kaç dereceden bahsediyosun istersen bir stres testi yapıp sonucunu at.

Ön kısımda fan yeri yok kapağın üstünde fan var bir de egzoz fan kısmı var ama vida egzoz kısma girmiyor o yuzden kapaktakini kullanıyordum.
Trendyol'da 1k'ya falan ucuz 4 fanlı kasalar var ondan alabilirsin, işini görür. Kasada hava sirkülasyonu olmadığı için alt taraftaki sıcak hava hep ekran kartının içinde dönüyor.

Bu kasayı kullanıyorum birkaç aydır gayet iyi hava akışı.

Teşekkürler hocam. Peki bahsettiğim sıcaklık değerleri ekran kartına zarar verir mi ya da kendini kapatması kartın zarar gördüğünü mü gösteriyor endişeliyim biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…