XFX RX 5700 XT frekansı doğru mu?

Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa
Selamlar, XFX RX 5700 XT 3 fanlı model kullanıyorum ve fark ettim ki Afterburner üzerindeki frekans ve voltajı Techpowerup'ta yazan değerlerden daha fazla görünüyor. Normal midir?

1731353675604.png

Kendim bu frekans ve voltajı aşağıdaki gibi ayarlayarak kullanıyorum. Bir sıkıntı çıkar mı?

1731353718610.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci ihtimal ise termal pedlerin işlevini yitirmesi ya da çok küçük ihtimalle fabrikasyon termal ped hatası. Birkaç videoda çeşitli kartlar için termal ped koymayı bile unuttuklarını görmüştüm.
Bunu ben de fark ettim, gözümden kaçmadı. Kartı en son açtığımda fırçayla PCB tozlarını alırken bir de ne göreyim, 1 adet VRAM'in pedi eksik :D. Diğer VRAM'lerden fazlasıyla taşan pedleri alıp oraya yerleştirdim geçici çözüm olarak.

Ekran kartında bir kere macun değiştirdim fakat önceden çok CPU macunladım. Fazla sürdüğümü sanmıyorum. Benim kartın derdi bence iki ihtimal üstüne: Termal ped ya da yalama vida sorunu.
Termal ped GPU çip sıcaklığına doğrudan asla etki etmez hocam. Yalama vida varsa ondandır, zaten soğutucu iyi oturmayınca özellikle Hot Spot sıcaklığı kolaylıkla 100 dereceyi görüyor. Ben şahsen az torkla vidaları döndürüp vidanın iyice diplere ulaştığını hissettiğimde daha kuvvetli bir şekilde döndüğü kadar döndürüp bırakıyorum, vida orada dönmeyi bırakıyor zaten.

Bunu ben de fark ettim, gözümden kaçmadı. Kartı en son açtığımda fırçayla PCB tozlarını alırken bir de ne göreyim, 1 adet VRAM'in pedi eksik :D. Diğer VRAM'lerden fazlasıyla taşan pedleri alıp oraya yerleştirdim geçici çözüm olarak.

Termal ped GPU çip sıcaklığına doğrudan asla etki etmez hocam. Yalama vida varsa ondandır, zaten soğutucu iyi oturmayınca özellikle Hot Spot sıcaklığı kolaylıkla 100 dereceyi görüyor. Ben şahsen az torkla vidaları döndürüp vidanın iyice diplere ulaştığını hissettiğimde daha kuvvetli bir şekilde döndüğü kadar döndürüp bırakıyorum, vida orada dönmeyi bırakıyor zaten.

O zaman müsait bir zamanda uyumlu vida bulup denemeli. Aslında termal ped de değiştiresim var fakat hem pahalı hem bendekiler temiz gözükmüştü hem de orijinal ped boyutunu öğrenememiştim.

O zaman müsait bir zamanda uyumlu vida bulup denemeli. Aslında termal ped de değiştiresim var fakat hem pahalı hem bendekiler temiz gözükmüştü hem de orijinal ped boyutunu öğrenememiştim.
Ped kalınlıklarını bu fotoğraftan öğrenebilirsiniz:
1747251928578.png

Vida işini kesinlikle deneyin derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı