Benim elimde RX 580 XFX bir 8 GB ekran kartı var bu ekran kartında üstünde takılı olan PCB üzerindeki fan erkek girişi çıkmıştı yerinden bende lehimledim çalıştı ama sonrasinda tekrardan gitti o yüzden yeniden lehimlemeye kalktim ve ölçüm yapayim dedim multimetre ile ölçerken 2 defa kivilcim çıktı ve kisa devre oldu yüksek ihtimalle bilgisayar kendisini kapatti. O anda sonrasında ölçüm yaptığımda değerler düştü ve garip değerler almaya başladım önceki değerlerim.
Siyah kablo (en sağda): 0V.
Kırmızı kablo: 12v.
Sarı kablo: 3.77v
Mavi kablo: -0.03v
Şimdiki değerlerim ise en son ölçtügümde
1. 5 volt 2. 7 volt 3. 10 volt 4. 0
Yani siyah 0V kırmızı 12 volt sari 7 volt mavi ise 5 volt
Fanlar dönmeye başladı ama sonrasında FurMark testi yaptim ve MSI Afterburner'dan fanlari %100 tam güçte calistirmayi denedim ve en fazla 2400 RPM de çalışıyor.
Bana yardımcı olabilir misiniz? Rica etsem yetkili servise verdim İzmir torbalıda yasiyorum birisine verdim fakat yapamayacağını soylemis baska birisine sordum eski kart olduğu için yapmayacağını RTX 4000 serisi olursa yapabilecegini soyledi. Bu kartı kendim nasıl tamir edebilirim veya kime verebilirim İzmir torbalıda veya İzmir'de multimetrem var. Lehimde yapabiliyorum.
Siyah kablo (en sağda): 0V.
Kırmızı kablo: 12v.
Sarı kablo: 3.77v
Mavi kablo: -0.03v
Şimdiki değerlerim ise en son ölçtügümde
1. 5 volt 2. 7 volt 3. 10 volt 4. 0
Yani siyah 0V kırmızı 12 volt sari 7 volt mavi ise 5 volt
Fanlar dönmeye başladı ama sonrasında FurMark testi yaptim ve MSI Afterburner'dan fanlari %100 tam güçte calistirmayi denedim ve en fazla 2400 RPM de çalışıyor.
Bana yardımcı olabilir misiniz? Rica etsem yetkili servise verdim İzmir torbalıda yasiyorum birisine verdim fakat yapamayacağını soylemis baska birisine sordum eski kart olduğu için yapmayacağını RTX 4000 serisi olursa yapabilecegini soyledi. Bu kartı kendim nasıl tamir edebilirim veya kime verebilirim İzmir torbalıda veya İzmir'de multimetrem var. Lehimde yapabiliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: