XFX RX 580 8 GB görüntü vermiyor

yesilimsiyah

Centipat
Merhaba. Sistemim i5 9400F, H310M anakart, XFX RX 580 8 GB 256 bit ekran kartım arızalandı. Bilgisayarcıya götürdüm başka ekran kartlarıyla görüntü alınabildiğini ancak benim ekran kartıyla diğer bilgisayarlardan da görüntü gelmediğini söylediler. Tamir için 2 bin civarı rakamdan bahsettiler. Ekran kartı tamiri sonrası tekrar nüksedebilen bir durum. Sizce yeni ekran kartı mı almalıyım ne yapmalıyım? Ekran kartımın probleminin de çok büyük olduğunu düşünmüyorum.

Açtım baktım şimdi sanırım Rampage 600W çünkü RMP-600-80P yazıyor.

Rampage çok kalitesiz ve güvenilmez bir marka örnek verecek olursam anlık elektrik kesintilerinde vs sıkıntı çıkarabilir (yanma, patlama vs.).

https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-aerocool-vx-plus-ae-vxp500-500-w-fiyati,404261865.html (fiyatına göre güzel PSU)
7.5k yaptı RAM'le beraber yaklaşık 8K gider bu sizi belli bir süre idare eder işlemciniz bu ekran kartıyla darbogaz yapacaktır, darbogaz tehlikeli bir durum değil, sadece ekran kartını tam gücünde kullanamazsınız. Kalan 2K bütçe ile ileride biraz daha üstüne koyup, LGA 1700 anakart ve i3 12100F alınabilir ya da elinizdeki parçaları satmaya çalışıp 12-13K ya hazır sistemde kovalanabilir. Çünkü neredeyse her parçayı değiştirmiş bulunduk

Rampage çok kalitesiz ve güvenilmez bir marka örnek verecek olursam anlık elektrik kesintilerinde vs sıkıntı çıkarabilir (yanma, patlama vs.).

Aerocool VX Plus AE-VXP500 500 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (fiyatına göre güzel PSU)
7.5k yaptı RAM'le beraber yaklaşık 8K gider bu sizi belli bir süre idare eder işlemciniz bu ekran kartıyla darbogaz yapacaktır, darbogaz tehlikeli bir durum değil, sadece ekran kartını tam gücünde kullanamazsınız. Kalan 2K bütçe ile ileride biraz daha üstüne koyup, LGA 1700 anakart ve i3 12100F alınabilir ya da elinizdeki parçaları satmaya çalışıp 12-13K ya hazır sistemde kovalanabilir. Çünkü neredeyse her parçayı değiştirmiş bulunduk
şu an ki sistemime en uygun ekran kartının bu ekran kartı olduğunu mu düşünüyorsunuz yani? bu bozulan ekran kartımı ne yapmalıyım sizce?

Şu anki sistemime en uygun ekran kartının bu ekran kartı olduğunu mu düşünüyorsunuz yani? Bu bozulan ekran kartımı ne yapmalıyım sizce?

Hocam bu bütçelerde alabileceginiz Max performansı verecek kart RX 6600 oldugunu düşünüyorum.
Bu bütçelerde 1660 Super, RTX 3050, RTX 2060 gibi bütçe rakiplerinden kat kat fazla performans saglıyor. Elinizdeki sistemi parça parça satabilirseniz 12-14K gibi fiyatlara hazır sistemler bulunabiliyor en azından 0 olarak almış olursunuz.

Hocam bu bütçelerde alabileceginiz Max performansı verecek kart RX 6600 oldugunu düşünüyorum.
Bu bütçelerde 1660 Super, RTX 3050, RTX 2060 gibi bütçe rakiplerinden kat kat fazla performans saglıyor. Elinizdeki sistemi parça parça satabilirseniz 12-14K gibi fiyatlara hazır sistemler bulunabiliyor en azından 0 olarak almış olursunuz.
Anladım hocam. Peki şartları zorlayıp bu sistemin üzerine 2060 alsam nasıl olur?

Anladım hocam. Peki şartları zorlayıp bu sistemin üzerine 2060 alsam nasıl olur?

Hocam RTX 2060 sıfır fiyatları abartı ve fiyatını kesinlikle hak etmiyor ekran kartlarından anlıyorsanız eğer 2. el piyasada 3.5-4K civarlarına bulunuyor dolap veya sarı site gibi yerlerden Param Güvende özelligi ile alabilirsiniz ama dedigim ilk defa 2. el kart alacaksanız ve bu işlerden anlamıyorsanız biraz kumar gibi oluyor. Eğer diyorsanız 2. ele bulaşmak istemiyorum, sistemime uygunve RX 580'in yerini dolduracak güncel sıfır ekran kartı arıyorum.

Hocam RTX 2060 sıfır fiyatları abartı ve fiyatını kesinlikle hak etmiyor ekran kartlarından anlıyorsanız eğer 2. el piyasada 3.5-4K civarlarına bulunuyor dolap veya sarı site gibi yerlerden Param Güvende özelligi ile alabilirsiniz ama dedigim ilk defa 2. el kart alacaksanız ve bu işlerden anlamıyorsanız biraz kumar gibi oluyor. Eğer diyorsanız 2. ele bulaşmak istemiyorum, sistemime uygunve RX 580'in yerini dolduracak güncel sıfır ekran kartı arıyorum.
Benim arızalanan kartım 8gb 256 bitti. Bu açıdan bakarsak bu attığınız kart zayıf kalmaz mı biti de düşük

Tam bilmiyorum ama o kısımda etiket var ve AC/220V yazıyor

Hocam o kadar detaylı teknik bilgim yok maalesef. Bu durumda ne yapılmalı yani?

Ne kadara mâl olur bu tahmini?

Hocam aynı sorun 6700XT kartımda da var. Vallahi hocam ben normalde AMD Software'den ayarlamalar yapıyordum onu yapmayı bıraktım ve şu ana kadar WattMan sorunu yaşamadım bir de güncel versiyon kullanın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı