XFX RX 6650 XT oyunda 80 derece oluyor

Cavdarmert

Centipat
Daha fazla  
3 fanlı modelinden var oyunlarda fazla ısınıyor voltajı çektiği güç fazla gibi RDR2'de fanları otoda 80 derecelerde geziyor. Aynı zamanda diğer oyunlarda da hemen hemen böyle hava sıcak ama bu kadar etkilemez herhalde bir de kartımın neden bilmiyorum FPS değerleri aynı karta göre bazı oyunlarda daha yüksek onu da anlamadım ama çok fazla ısınıyor sorun bu. Sıfır RPM ayarıda açık yani 60 derece altında fanlar çalışmıyor zaten oyuna girince dereceside tavan yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
3 fanlı modelinden var oyunlarda fazla ısınıyor voltajı çektiği güç fazla gibi RDR2'de fanları otoda 80 derecelerde geziyor. Aynı zamanda diğer oyunlarda da hemen hemen böyle hava sıcak ama bu kadar etkilemez herhalde bir de kartımın neden bilmiyorum FPS değerleri aynı karta göre bazı oyunlarda daha yüksek onu da anlamadım ama çok fazla ısınıyor sorun bu. Sıfır RPM ayarıda açık yani 60 derece altında fanlar çalışmıyor zaten oyuna girince dereceside tavan yapıyor.

Amazon'da XFX'in QICK 6650XT'si için çok sıcak cümleleri bulunuyor. Blokda küçülmeye gitmiş olabilirler. MSI Afterburner ile fan eğrisini değiştirin. Ayarlar > Fan kısmından ya da kendi uygulaması vs vardır. Oradan da olabilir. Ben fanın hızlanıp yavaşlamasından dolayı çıkan ses değişiminden nefret ederim. O yüzden biraz daha fazla hız verip belli bir aralık için sabit hız veririm. Oyun oynarken kulak bir yerden sonra onu duymaz hale geliyor.

Mesela örnek olarak bir resim ekledim. Benim 1050 Ti için verdiğim eğri bu şekilde. Tarayıcıda gezerken, video izlerken vs. 60 dereceyi hiç geçmiyor ise 60 derece sonrası oyun açmış olduğunuz anlamına geldiği için 60-70 arasına oyunda 70'in üstüne çıkarmayacak minimum fan yüzdesini bularak verebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. 70 teoride kırmızı çizgi olmasa da ben psikolojik bir sınır olarak kabul ediyorum. Fan yaprakları aşırı ses yapmıyorsa üzmeyecektir. Ses durumuna göre 75 dereceye kadar izin verebilirsiniz ya da yukarıda verdiğim sıcaklıkları kendinize göre ayarlayıp eğri verebilirsiniz. Benim sıcaklık çözümüm bu şekilde oluyor.

80 dereceye kadar çıkmasına izin veriyorsa bunda bir anormallik olduğu anlamına gelmiyor. BIOS'da bir hata yapmadılar ve güncelleme vs gelmediyse çalışma sıcaklık aralığı olarak bunu kullandıkları komponentler için uygun görmüşler demektir. Tabii bu eğri 3-4 sene sonra bozulsun diye verilmiş de olabilir. :D. Kimseye güven kalmadı malum.

Dosya Ekleri

• 2022-08-20 11_23_08-MSI Afterburner ayarları.png
    2022-08-20 11_23_08-MSI Afterburner ayarları.png
    5,9 KB · Görüntüleme: 44

Technopat Haberler

Geri
Yukarı