XFX RX5500 XT Ekran kararma sorunu

Samet Okan

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,
Problemim ekranımın kararıp yeniden gelmesi. Isınma ile alakası yok gibi çünkü oyuna girer girmez yapmaya başlıyor. Sıcaklık değerlerini de kontrol ettim bu konuyla alakası yok. Güncellemeleri yaptım tüm sürücüler güncel.
Ekran oyun açılır açılmaz giriş kısmında dahil böyle bir sorun çıkartıyor seri biçimde kararıyor geliyor bu problem her zaman yaşanmıyor ama ara ara böyle oluyor.
Daha ciddi bir sorun çıkmadan sorayım dedim.
Sistem,
Ryzen5 3500X
XFX RX5500 XT
Gigabyte B450M S2H
Altta sorunun videosunu ekledim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhabalar. Öncelikle ekran kartı ve monitör arasındaki bağlantıyı kontrol edin. Farklı kablo deneyebilirsiniz. Eğer imkanınız varsa başka bir monitör veya televizyonda deneyin. Sonuçta sorunu nokta atışı tespit edemeyiz. Ekran kartı için 20.4.2 sürümü deneyin. Frekans Mhz değerini 100 değer düşürüp, güç limitini -10 yapmayı deneyin. Belki undervolt uygulamak da çözüm olabilir.

Oyun sırasında GPU sıcaklığını kontrol ettiniz mi? XFX'in soğutmaları pek iyi değil çünkü.

Hocam değerler normal sıcaklıkla ilgisi yok kontrol ettim sağ ol

Merhabalar. Öncelikle ekran kartı ve monitör arasındaki bağlantıyı kontrol edin. Farklı kablo deneyebilirsiniz. Eğer imkanınız varsa başka bir monitör veya televizyonda deneyin. Sonuçta sorunu nokta atışı tespit edemeyiz. Ekran kartı için 20.4.2 sürümü deneyin. Frekans MHz değerini 100 değer düşürüp, güç limitini -10 yapmayı deneyin. Belki undervolt uygulamak da çözüm olabilir.

20.5.1 kullanıyordum şimdi fark ettim 20.7.1 gelmiş ona güncelleceğim. Undervolt yapmak istemem ona gerek duyulursa bir sorun var demektir o zaman başka bir şekilde çözmek gerek diğer tavsiyelerini dikkate alırım sağ ol

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı