Çözüldü XFX-RX580 sistem ekran kararma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Furkanglgn

Hectopat
Yer
Seyhan/Adana
Daha fazla  
Meslek
Makine Teknikeri
Selamlar, yaklaşık 15 gün önce bir bilgisayar sistemi satın aldım ve yeni yeni oynamaya başladım. Lakin şu 3, 4 gündür oyunlarım kapanıp kapanıp duruyor ilk başlarda hata AMD hatası sonra vermemeye başladı. Şöyle örnekleyim GTA 5'e girdiğim zaman 1, 2 saat sonra bir anda oyun ekranı kararıp oyunu kapatıyor. Sadece GTA 5'de değil. Assassin's Creed 4, for Honor gibi oyunlarda da belirsiz bir süre sonra ekran kararıp oyunu kapatıyor. Lakin örnek olarak Facebook oyunları veyahut ekran kartını çok az kullanan oyunlar da hiçbir sorun olmuyor. 3 gündür araştırıyorum, genellikle ekran kartı sürücüsü çakışmış veya sürücü eski olduğu için böyle bir hata oluyor deniliyordu. DDU ile ekran kartı sürücüsünü sıfırlayıp tekrar kurdum yine oldu üstüne bir de aygıt yöneticisinden ekran kartı güncellemesi yaptım, yine oldu. Günde 4 5 kez oluyor şimdi de "SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED" hatası vermeye başladı. Bu sorun hakkında yardımcı olun lütfen.

Sistem bilgisi;
Anakart = ASUS TUF B450M-PLUS GAMING AMD B450 soket AM4 DDR4 4400(OC)MHz mATX Gaming anakart.
Ekran kartı = XFX AMD Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8 GB GDDR5 256Bit DX12 GAMING ekran kartı.
İşlemci = AMD Ryzen 5 2600 soket AM4 3.4GHz/3.9GHz 19MB önbellek 65W 2.nesil multipack işlemci.
RAM = Team t-Force zeus 16 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16 Gaming RAM
SSD = James Donkey JD512 512 GB 3D NAND 2000/1500MB/sn NVMe M.2 PCI-e SSD.
PSU = Frisby 600W 80+ Bronze sertifikalı PSU.

Dosya Ekleri

• 98c55d4c-9e82-41d0-b1a7-b6531af09b3b.jpg
    98c55d4c-9e82-41d0-b1a7-b6531af09b3b.jpg
    240,9 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ben hala anlamadım PSU nasıl karşılamıyor ki 600Watt?
İkisi de kalitesiz, yüksek ihtimal PSU sorunu.

Peki bir tavsiyen var mı?
Şimdi tavsiyeniz ne ben onu anlamadım ?
Arkadaşlar sorunu çözdüm sorun RAM'larımı D.O.C.P'de 3000MHz yaptığım içinmiş frekansları düşürüp tekrar denedim şimdi arıza almıyorum.
PSU'nu güç stres testleri ile sınar mısın? Ayrıca bir fotoğraf göndermeyi unutma, sisteminin kapanmasını izlemek bana keyif verecek(!). :)
Ya kardeş bu kalitesiz ondandır diye birşey olmaz. Sonra adama git para harcat. Son yazılımlardan sonra herkes sorun yaşıyor. Hemen kalitesiz ibaresini yapmayın. Sanki kalitesiz olunca tüm sorun onda oluyor :D komik. Ben kullanıyorum bir sorun yok. Hemen koşun aa frisby suç onda falan diye böyle bir yere gelemeyiz. Evet dandik. Diğer arkadaşta öyle yapmış. Lütfen hemen suç atmayın.

Ben hala anlamadım PSU nasıl karşılamıyor ki 600Watt?
İkisi de kalitesiz, yüksek ihtimal PSU sorunu.

Peki bir tavsiyen var mı?
Şimdi tavsiyeniz ne ben onu anlamadım ?
Arkadaşlar sorunu çözdüm sorun RAM'larımı D.O.C.P'de 3000MHz yaptığım içinmiş frekansları düşürüp tekrar denedim şimdi arıza almıyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı