GPU'ların ve CPU'ların belli bir sıcaklık sınırı vardır. O değere ulaşınca hızını azaltır, daha az güç çeker ve daha az ısınmasını sağlar. Kendini kapatmaz. Geri verme şansınız varsa uğraşmayın verin geri. İleride daha büyük sorun çıkarma ihtimali var.Hocam az önce bir daha test falan edeyim dedim AMD'nin kendi stres testi bir de baloda en yüksek ayarda falan sıcaklık değerleri bu sefer çok çok fazla oldu ama kapanmadı 83/86 falan bile gördüm ama kapanmadı FurMark'ın yanlış derece gösteriyor olma ihtimali var mıdır belki 90ı geçtiği için kapatıyordu eğer öyle olursa normal mi kapanması yada macunla hallolur mu
onu yapmıyor işte yavaşça fan hızını artıriyor ama bnim yaptığım değerleri görmüyor fanKapanması normal değil. Yüksek sıcaklığa ulaşırsa kapanmadan hız düşürerek kendini idare etmesi lazım.
Onu yapmıyor işte yavaşça fan hızını artıriyor ama bnim yaptığım değerleri görmüyor fan.
Kapanıyorsa zaten sorun fanda değil GPU'nun kendisinde. Fan hiç dönmese bile yük altında kendini en düşük hızlarda tutup belli bir sıcaklığı aşmayacak şekilde çalışmaya ayarlı bu kartlar. Kapanıyorsa kartta sorun var demektir. Önceden tamir görmüş mü bu kart?onu yapmıyor işte yavaşça fan hızını artıriyor ama bnim yaptığım değerleri görmüyor fan
görmemiş kapanıyor dediğim yani ses fln geliyor ama siyah ekran fanlar duruyorKapanıyorsa zaten sorun fanda değil GPU'nun kendisinde. Fan hiç dönmese bile yük altında kendini en düşük hızlarda tutup belli bir sıcaklığı aşmayacak şekilde çalışmaya ayarlı bu kartlar. Kapanıyorsa kartta sorun var demektir. Önceden tamir görmüş mü bu kart?
Sağlam olmadığına işaret bu. İade edin derim, ileride daha kötü duruma gelecek çünkü. Undervolt ile bir şekilde şu anki durumu halletme imkanı var. Ama şimdi 80 derecede kapanan kart ileride hiç açılmayacak duruma gelebilir. Reballing gerekebilir. Masraf çıkarır yani.görmemiş kapanıyor dediğim yani ses fln geliyor ama siyah ekran fanlar duruyor
macunu kurumuş bide ondan olabilir mi ortadaki macunSağlam olmadığına işaret bu. İade edin derim, ileride daha kötü duruma gelecek çünkü. Undervolt ile bir şekilde şu anki durumu halletme imkanı var. Ama şimdi 80 derecede kapanan kart ileride hiç açılmayacak duruma gelebilir. Reballing gerekebilir. Masraf çıkar
Diyorum ya, kapanmadan hızını düşürmesi gerekir normal olan budur. Kapanıyorsa çipte sorun var demektir.macunu kurumuş bide ondan olabilir mi ortadaki macun
kendi kapatması birnevi yanmaması için olamaz mı
Diyorum ya, kapanmadan hızını düşürmesi gerekir normal olan budur. Kapanıyorsa çipte sorun var demektir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.