Çözüldü XFX RX580 ısınıyor ve kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SPINJIRO

Centipat
Daha fazla  
AMD'nin kendi varsayılan ayarlarında FurMark'ta 81'i görüp kapatıyor kendini kart ama fan hızını 2400/2500 yapınca 73/74lerde geziyor hiçbir sorun olmuyor. Kartı iade mi etmeliyim normal mi?

Çözüm
GPU'ların ve CPU'ların belli bir sıcaklık sınırı vardır. O değere ulaşınca hızını azaltır, daha az güç çeker ve daha az ısınmasını sağlar. Kendini kapatmaz. Geri verme şansınız varsa uğraşmayın verin geri. İleride daha büyük sorun çıkarma ihtimali var.

Macun yenilerseniz daha az ısınır, sıcaklık en fazla 80 olacağına 70 olur. Ama sizin sorununuz sıcaklık değil. İlerleyen dönemlerde kart daha da kötüleşir ve 70 derecede de kapanabilir. Hiç açılmayabilir de.
Diyorum ya, kapanmadan hızını düşürmesi gerekir normal olan budur. Kapanıyorsa çipte sorun var demektir.

Hocam az önce bir daha test falan edeyim dedim AMD'nin kendi stres testi bir de baloda en yüksek ayarda falan sıcaklık değerleri bu sefer çok çok fazla oldu ama kapanmadı 83/86 falan bile gördüm ama kapanmadı FurMark'ın yanlış derece gösteriyor olma ihtimali var mıdır belki 90ı geçtiği için kapatıyordu eğer öyle olursa normal mi kapanması yada macunla hallolur mu

GPU'ların ve CPU'ların belli bir sıcaklık sınırı vardır. O değere ulaşınca hızını azaltır, daha az güç çeker ve daha az ısınmasını sağlar. Kendini kapatmaz. Geri verme şansınız varsa uğraşmayın verin geri. İleride daha büyük sorun çıkarma ihtimali var.

Macun yenilerseniz daha az ısınır, sıcaklık en fazla 80 olacağına 70 olur. Ama sizin sorununuz sıcaklık değil. İlerleyen dönemlerde kart daha da kötüleşir ve 70 derecede de kapanabilir. Hiç açılmayabilir de.

Çözüm

Tamamdır teşekkürler

cx600 PSU kullanıyorum ekran kartı ne önerirsiniz

Son düzenleme:
Ne kadar bütçeniz var? RX 6700 tarzı bir ekran kartı iyi olabilir. Veya bütçe varsa RTX 4060.
hocam islemcimi darboğaz etsin istemiyorum işlemcide biraz eski önceliğim ekran kartı şimdilik işlemci updatelemek istemiyorum 1220v3 yazarsanız çıkar Xeon islemci

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…