Çözüldü XFX RX580 yanlış BIOS flashlama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MertSarigullu

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
CORSAIR CL16 3200 Mhz
SSD veya HDD modeli
Gigabyte
Ekran kartı
XFX GTS RX580 8G 256Bit O.C
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
Ryzen 5 2600
Merhaba,

Bugün bir alım satım sitesinde satış yapan bir kullanıcıdan 2. el olarak "XFX GTS RX580 8G" marka ekran kartı satın aldım, kartın daha öncesinde miningte kullanıldığını bu sebeple BIOS'unun modlu olduğunu söyledi, bende hemen işe koyulup stock BIOS aramaya başladım, bulduğum ve stock olduğunu düşündüğüm bir BIOS'u karta AmdVbFlash yardımı ile flashlamaya çalıştım, flashlama bittikten sonra bilgisayarımı yeniden başlattığımda ekrana hiç görüntü gelmemeye başladı, bende hemen kart üstündeki BIOS Switch'i kullanıp diğer BIOS'a geçiş yapıp bu şekilde bilgisayarı başlattım ve soluğu burda aldım, yaşamış olduğum ve sırasıyla merak ettiğim konular şunlar;

- Kartıma doğru ve uygun BIOS'u nereden bulabilirim ? Bulduğumdada bunu nasıl en doğru şekilde flashlayabilirim ?
- Doğru BIOS'u bulduğumuzu ve flasha hazır olduğunu varsayalım, şuan için diğer BIOS ile bilgisayarı başlattığımdan problemli olan diğer BIOS'u şuan kullandığım ve sistemi başlattığım bu BIOS üzerinden flashlayabilir miyim ?

Flashlama yapmadan önce ekran görüntüsü aldığım GPU-Z verilerini ekte yer veriyor olacağım, aynı zamanda kullandığım işlemcinin dahili bir grafik birimi yok bu sebeple sistemime ekran kartı olmadan giriş yapamıyorum, çözüm önerisinde bulunup destek olmak isteyenler bu durumuda dikkate alsın.Bellek üreticisi (Hynix), aynı zamanda flash için kullandığım ve BIOS'umu uçuran romuda çözüm önerisinde bulunmak isteyenler talep ederse paylaşabilirim. @Recep Baltaş

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-08-04 215828.png
    Ekran görüntüsü 2022-08-04 215828.png
    72,4 KB · Görüntüleme: 129
Çözüm
Hocam şöyle;
2 BIOS var, kartın üstündeki Switch ile aralarında geçiş yapıyorsunuz buraya kadar doğru, isim verelim biri 1B diğeri 2B olsun;

Ben buraya konu açmadan önce 1B'de bilgisayarı çalıştırıyordum ve 1Bde iken CMD üzerinden flashlama işlemi yaptım, hatalı ROM'u kullandığım İçin 1B brick oldu, bende bu sefer bilgisayarı kapatıp Switch'i sola kaydırıp 2B'ye geçtim;

2B'de bilgisayarımı sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam ettim, fakat 1B hala hatalıydı, sonra gelip burada konu açtım sağ olun sayenizde çalışır bir ROM'um oldu, bilgisayarımı kapattım, güvenli modda çalıştırdım, amdvbflashı açtım verdiğiniz ROM ile BIOS'u flashladım, fakat 2Bde oturum açtığım İçin Flashlama işlemide 2B için oldu 1B hala hatalıydı, şimdiki sorum şu;
1Byi seçip nasıl flashlayabilirim ya da bu mümkün mü?

Brick olduysa biraz zor. Farklı BIOS atılan kartlaeın brick olma ihtimali var ve çok zor. 2.'ye ROM'u kurun ve bakalım 1'e kurabilecek misiniz sonrasında yeniden kurmak istersek? Kuramıyorsanız brick olmuştur ve daha kullanamazsınız gibi geliyor.

@MertSarigullu hocam çalışan BIOS'la boot'layın Windows'u sonra çalışmayan BIOS'a geçin ve ATIFlash ile flashlayın demişler yabancı bir forumda. Dener misiniz?
Merhaba,

Bugün bir alım satım sitesinde satış yapan bir kullanıcıdan 2. el olarak "XFX GTS RX580 8G" marka ekran kartı satın aldım, kartın daha öncesinde miningte kullanıldığını bu sebeple BIOS'unun modlu olduğunu söyledi, bende hemen işe koyulup stock BIOS aramaya başladım, bulduğum ve stock olduğunu düşündüğüm bir BIOS'u karta AmdVbFlash yardımı ile flashlamaya çalıştım, flashlama bittikten sonra bilgisayarımı yeniden başlattığımda ekrana hiç görüntü gelmemeye başladı, bende hemen kart üstündeki BIOS Switch'i kullanıp diğer BIOS'a geçiş yapıp bu şekilde bilgisayarı başlattım ve soluğu burda aldım, yaşamış olduğum ve sırasıyla merak ettiğim konular şunlar;

- Kartıma doğru ve uygun BIOS'u nereden bulabilirim ? Bulduğumdada bunu nasıl en doğru şekilde flashlayabilirim ?
- Doğru BIOS'u bulduğumuzu ve flasha hazır olduğunu varsayalım, şuan için diğer BIOS ile bilgisayarı başlattığımdan problemli olan diğer BIOS'u şuan kullandığım ve sistemi başlattığım bu BIOS üzerinden flashlayabilir miyim ?

Flashlama yapmadan önce ekran görüntüsü aldığım GPU-Z verilerini ekte yer veriyor olacağım, aynı zamanda kullandığım işlemcinin dahili bir grafik birimi yok bu sebeple sistemime ekran kartı olmadan giriş yapamıyorum, çözüm önerisinde bulunup destek olmak isteyenler bu durumuda dikkate alsın.Bellek üreticisi (Hynix), aynı zamanda flash için kullandığım ve BIOS'umu uçuran romuda çözüm önerisinde bulunmak isteyenler talep ederse paylaşabilirim. @Recep Baltaş
Hocam kartınız XFX RX580 8GB GTS XXX Edition mı?

Merhaba,

Hocam google den bakıp yapmanızı önermem bende rx 570 vardı aynı bios atmak gerekiyordu internetden kartımla aynı olan biosu indirsemde olmadı açılmadı size önerim 2.el sitelerinden veya mining guruplarından sizin kartınızla aynı karta sahip birine mesaj atıp bios istemeniz ben oyle yapmıştım olmuştu.Kolay gelsin.

Hocam Google'dan bakıp yapmanızı önermem bende RX 570 vardı aynı BIOS atmak gerekiyordu internetten kartımla aynı olan BIOS'u indirsemde olmadı açılmadı size önerim 2.el sitelerinden veya mining guruplarından sizin kartınızla aynı karta sahip birine mesaj atıp BIOS istemeniz ben oyle yapmıştım olmuştu. Kolay gelsin.

Arkadaşın aldığı kişi modlu mining BIOS'u kullanıyormuş. BIOS aranıyorsa TechPowerUp'tan bakılmalı. Ya da üretici sayfasından.

Arkadaşın aldığı kişi modlu mining BIOS'u kullanıyormuş. BIOS aranıyorsa TechPowerUp'tan bakılmalı. Ya da üretici sayfasından.

Hocam bende miningli BIOS kullanıyordum onu da kendim yapmıştım sonra dediğiniz gibi TechPowerUp'dan yapınca olmamıştı miningci bir arkadaş buldum internetten istedim sağ olsun verdi öyle çözmüştüm fakat arkadaşda TechPowerUp'dan olabilir her ne kadar aynı kart olsa da büyük ihtimal üretim kodları uymuyordu yada ben yanlış yapdım.

Hocam kartı söküp fotoğrafını atar mısınız?
Buyrun hocam;
XFX olmasa BIOS isteyeceğimde önyargılıyım biraz bu markaya dönüş dahi yapmıyorlar, TechPowerUp’tan aldım hocam şuanki sıkıntı çıkaran biosuda bu şekilde

Dosya Ekleri

• 98C94D76-95EC-4601-932E-A1ED93C36363.jpeg
    98C94D76-95EC-4601-932E-A1ED93C36363.jpeg
    123,6 KB · Görüntüleme: 87
  • image.jpg
    image.jpg
    140,3 KB · Görüntüleme: 76

Technopat Haberler

Geri
Yukarı