XFX RX6600 performans modunda fan sürekli tam devirde çalışıyor

behzat_c

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yakın zamanda XFX RX6600 aldım. Kartın üzerinde bir Switch var sağa ve sola çekilen. Sağ tarafa yani performans moduna çektiğimde bilgisayarı açtığımda fan hep %100 çalışıyor ve 0 fan ayarı yok oluyor. Sola çektiğimde normal olarak kullanabiliyorum.
Bu Switch'in ne işe yaradığını anlamadım. Bilgilendirir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS da sadece frekans modlanmıyor, fan stop, fan ayarları da modlanabiliyor, ama onu anlayamazsınız, anca performans BIOS bulup yazdırıp denersiniz.
Orijinal VBIOS'u flashlamayı denedim ama zaten yüklü olduğunu söyledi yani burdan modlanmamış olduğunu anlayabiliyoruz diye biliyorum.

Maalesef öyle değil, yazma işi biraz sıkıntılı komut sistemiyle, olmazsa, FreeDOS bir USB ile yazmak lazım.
Yani hocam nasıl çözeceğiz. Ayrıca bir konu daha buldum bu arkadaşta sanırım performans modunda kullanmış silent moda almamış.

AMD Software programında performans sekmesini açar mısınız? Fan kontrol sekmesinde 0'dB aktifmi.
Performans modundayken 0 fan ayarı yok oluyor silent modda geri geliyor.

Doğrulanmış bir BIOS'u yok şu an, aynı kartı kullanan birinden orijinal BIOS'u yedekletip alıp yazdırabilirsiniz.

Bence, kartta başka sorun yoksa çok kafa yormayın, silent modda kullanın derim.
İki moddada oyun oynadım hiçbir fark yok zaten XFX de kendi sitesinde çok bir fark olmayacağını söylemiş.

1693217804757.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı