Xiaomi 14 serisi vs S24+

cembykl

Hectopat
Daha fazla  
Selam dostlar, umarım hepiniz iyisinizdir. Malumunuz bugün Xiaomi 14 serisi tanıtıldı. Kafamda soru işaretleri var? S24+ mı almalıyım yoksa Xiaomi 14 mü? S24+ 256 GB'ı ögrenci indirimiyle yaklaşık 40.000 TL'ye iniyor Xiaomi 14'ün 512 GB'lık versiyonu ise 49.999TL. Bir de yanlış bilmiyorsam ön siparişe özel akıllı saat promosyonu var Xiaomi'nin.
Bir tarafta Exynos 2400 varken diğer yanda Snapdragon 8 gen 3 var.

Sizce hangisi tercih edilmeli? Değerli yorumlarınızı bekliyorum :)

Son düzenleme:
Güzel bir soru, pek de cevabı olmayan bir soru :) Kafa kafaya cihazlar, özelliklerine bakın tiplerine bakın ufak tefek artılarına eksiklerine bakın, diğer alabileceğiniz ekosistem ürünlerine bakın karar verin. 8 gen 3 olması avantaj ama çok çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Kısacası keyfinize kalmış. Belirleyecek olan ufak tefek özellikler.

Şahsen ben olsam Xiaomi kumarını oynamazdım. İşlemci konusunda Samsung bu sefer kendini geliştirmiş, amiral gemisi standartlarında bir işlemci. Arada 10.000₺ fiyat farkı neye verilebilir? Yazılım olarak Samsung, yazılım güncellemesi olarak da. Kasa neredeyse hatta aynı, ekran kalitesi aynı, S24+ ekranı daha büyük daha detay. İkinci el piyasası Apple kadar olmasa da yine Samsung. Öğrenciysen 256GB hafıza sana hayli yetecektir. Ekosistem olarak Samsung. Hızlı şarj istersen Xiaomi öne geçiyor sadece. Xiaomi kendini geliştirdi, bunda kabulüz ama yazılım hataları, cihaz hataları bu fiyata göze alınabilecek risk değil. Samsung'a yönelin derim.

Şahsen Xiaomi 14'ü tercih ederdim. Testlerini vs. görmek lazım tabii ki ama ilk izlenim olarak sunduğu özelliklere göre fiyatı bana mantıklı geldi.

2024 yılında amiral gemisi bir cihazda yazılım hatalarından bahsetmek komiklik olur. Sıradan karbon pillerle Duracell'i karıştırmayın.

Günümüz yılı teknolojisiyle yazılımın alakasının olmadığını düşünüyorum. Yapamayan yapamıyor. HyperOS şu an HarmonyOS'in bile altında. Google desteği yok, artı ambargo hâlinde dahi. Kodlanan milyar dolarlık işletim sistemleri dahi sorun çıkartırken (iOS, Harmony, Android) birkaç milyon dolara mâl edilen, MIUI gibi yazılımların hatasız olacağını düşünmek yanlışa kapılmak olur. Çokta uzak değil, Mi 13 serisinde dahi binlerce kişi tarafından sorun geribildirimi alan bir yazılımdan bahsediyorum. Buglar, hatalar, yazılımdan kaynaklı pil sorunları, yazılımsal kasmalar ve donmalar vesaire. HyperOS adında yeni bir arayüz geliştirdik deniyor ama yaptıkları tek şey MIUI major buglarını düzeltmek, yazılım sorunlarını en aza indirgemek ve bazı tasarım değişiklikleri. Altyapı hâla MIUI.

Bugün Türkiye çapında Xiaomi dendiğinde "hadi lan oradan, benim kaçak Xiaomi'nin attığı bakış" dendiğini çokça duyabilirsiniz. Neden mi? Çünkü başı çeken iki şirket var. Biri Apple biri Samsung. Türkiye genelinde telefonlar artık bir yatırım aracı, siz 50K civarına aldığınız Xiaomi telefonu yıllar sonra 20K civarına bile zar zor satabilecekken neden bu parayı Apple telefon alıp telefonunuzu değerinde tutmayasınız? Ya da Samsung, iPhone kadar olmasa da. Ailenize telefon almak istediğinizi söylediğinizde bütçesi yetse de yetmese de ilk Samsung telefonlara göz gezdirir, sonra Apple'a bakar ve karşılaştırma yapar. Arkadaş öğrenci indirimli sorduğuna göre telefonu alırken ailesinden destek alabilir, ne diye paralarını riske atsınlar ki? Herkesin durumu bir değil. Anlatmak istediğim bu.

Bence çok da uzatmaya gerek yok. Xiaomi yazılım konusunda kötü. Üst segment, alt segment fark etmiyor. Duyduğum kadarıyla HyperOs dedikleri şey de pek düzgün değilmiş. Ondan dolayı Samsung. OneUI'ın bloatware'larla dolu olması dışında bir sıkıntı yok. O da günlük kullanıcıyı rahatsız etmez zaten.

Xiaomi 14, S24 ve S24+'tan daha iyi bir cihaz. Sd 8gen3 varken Exynos 2400'ün esamesi okunmaz. Öyle kulaktan dolma bilgilerle gelip buraya telefon uzmanıymış gibi yorum yapmayın. Fazla para vermemek için imei çakılmış yurt dışı cihazlara yönelip sonra sahte rom yükleyerek HyperOs'un bile kurulamadığı cihazlar üzerinden bir markanın en üst segment cihazını topa tutmak mı? Buna çocuklar bile güler. Yıllardır ön kamerada 4K yok diye ağlıyordunuz, şimdi getirdi adamlar ne oldu? Yine başka bir bahane, sizin gibilerde bahaneler bitmez. Marka hater'ı olduğunuz için ne yapsalar beğenmezsiniz. Sd 8 gen 3'lü bir cihazın bedavaya gelecek hali de yok ya! Parası olan alır geçer, alamayan da böyle ... atıp egosunu tatmin eder.

Neden kızdınız? Derdim maraz çıkarmak değil, fikrimi söylüyorum. Arkadaş öğrenci ve ben ona en olası senaryoyu aktarmak istedim. Gen3 tabii ki 2400 kıyasında tepeye çıkacaktır. 2400'ün o kadar da kötü olmadığını söylemeye çalışıyorum. Şu an elimde size yorum yaptığım cihaz iPhone 14 Pro, 512 GB modeli. Ben bir Junior Developer'ım ve siz benden daha iyi bileceksiniz? YouTube'dan izlediğiniz videolar kadarıyla? Pardon. Antutu verileri de olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı