Xiaomi Earbuds EBS Basic 2 kulaklığın sağ tarafından az ses geliyor

RedBull Rb9

Hectopat
Katılım
11 Eylül 2020
Mesajlar
55
Herkese merhaba. Kullanmış olduğum Xiaomi Earbuds kulaklığımı ince uçlu bir kalem veya iğneyle içindeki metal yüzeye kadar temizlemiştim ve sonrasında sağ tarafından ses çok az geldğini fark ettim. Müzik dinlerken vs. ses dengesizliği oluyor ve çok sinir bozucu bir durum haline geliyor. Araştırdığım her yolu denedim. Kulaklıkları resetledim, içlerini tekrar temizledim fakat nafile. Bildiğiniz bir çözümü var mı acaba?
 
Peki iğne sokmuş olmam bu durumu nasıl etkilemiş olabilir sizce? Gerçekten bilmediğimden soruyorum. Az önce de oynadım biraz. Şu an ses komple cızırtı halinde geliyor.
Hocam bütün cihazlarda sürücüler ve farklı mimariler var. Eskiden tek sürücülü kulaklıklar vardı genelde. Özellikle kulakiçinde. 2000'li yıllarla ve Çin endüstriyel gelişimi ile ucuzlayınca sürücü sayıları arttırıldı. Kalite değil ama sürücü sayısı arttı. (Bunu anlatıyorum çünkü bazı modellerde 6 sürücü koyduk diye reklam yapıyorlar. Biri cortladığında iki tarafın ses dengesi gidiyor. Kronik de olabilir.) Siz de temizlerken küçük bir hacim içerisinde bulunan sürücüye ve onun bağlantısına temas edip hasar vermiş olabilirsiniz. Lehim veya kablo telleri de kendiliğinden zarar görmüş olabilir. Ama keşke oynamasaydınız daha fazla. Eskiden kablolu kulaklıkları tamir edenler ve techno-fi gibi forumlar vardı. Fakat ülkede hobi kalmadığı için size yol gösterip, güvenilir olarak tamir edecek kimse de kalmadı. Benim kulaklık koleksiyonum var. Arızalandığı zaman kutusuna koyup kaldırıyorum. Güvenilir bildiğim bir yer yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı