Xiaomi HyperOS geçilirse IMEI gider mi?

Yurt dışı Xiaomi Note 13 Pro 4G kullanıyorum. Cihazı ilk aldığımda 6 ay IMEI süresi vardı, bu 6 ay bittikten sonra 2. SIM yuvasına takıp kullanmaya devam ettim. Cihaza IMEI attırmadım yani aldığım şekilde kullanıyorum. Durum bu şekildeyken HyperOS güncellemesini yaparsam herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Yurt dışı Xiaomi Note 13 Pro 4G kullanıyorum. Cihazı ilk aldığımda 6 ay IMEI süresi vardı, bu 6 ay bittikten sonra 2. SIM yuvasına takıp kullanmaya devam ettim. Cihaza IMEI attırmadım yani aldığım şekilde kullanıyorum. Durum bu şekildeyken HyperOS güncellemesini yaparsam herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Cihaz üstünde herhangi bir işlem yapılmadıysa güncelleyebilirsin fakat HyperOS modeller için Xiaomi bootloader kilidi açma olayını yavas yavas kapatacak ileride ihtiyacın olacak bootloader kilidine.

Cihaz üstünde herhangi bir işlem yapılmadıysa güncelleyebilirsin fakat HyperOS modeller için Xiaomi bootloader kilidi açma olayını yavas yavas kapatacak ileride ihtiyacın olacak bootloader kilidine.

Herhangi bir işlem kendim yaptırmadım, aldığım yer yaptı mı yapmadı mı bilmiyorum sıfır olarak aldım cihazı 6 ay değişmeli kullanıyorum SIM yuvalarını. Teknik terimlerden çok anlamıyorum, ne konuda ihtiyacım olur bootloader kilidine? Kısaca sizce güncellemem mi daha sağlıklı olur yoksa şu anki sürümde kalmam mı?

Hocam ben yükledim pil performansı ilk sürümlerde kötüydü şu an MIUI 14'e göre fazla fark yok son sürümde pil bakımından gerisi iyi. Ek olarak bl açmanıza gerek yok sizin model bl kapalı IMEI yazmayı destekliyor artık güncelleme sıfırlama sorunsuz ama ROM(yani sistem) değiştirme yaparsanız IMEI gider.

Hocam ben yükledim pil performansı ilk sürümlerde kötüydü şu an MIUI 14'e göre fazla fark yok son sürümde pil bakımından gerisi iyi. Ek olarak bl açmanıza gerek yok sizin model bl kapalı IMEI yazmayı destekliyor artık güncelleme sıfırlama sorunsuz ama ROM(yani sistem) değiştirme yaparsanız IMEI gider.

Teşekkür ederim bilgilendirme için, sizin cihaz da yurt dışı Note 13 Pro muydu hocam? ROM yaparsam IMEI gider demişsiniz ancak ne anlama geldiğini bilmiyorum. Yani HyperOS güncellemesini yaparsam şu anda veya sonrasında herhangi bir sorun yaşar mıyım?

ROM nedir diye araştırırsanız daha çok bilgi edinirsiniz. Telefon modeli fark etmiyor yazılım değiştirirseniz IMEI gider. Fazla bilginiz yoksa IMEI atıldıktan sonra telefonu normal kullanın sıkıntı yaşamazsınız.

ROM nedir diye araştırırsanız daha çok bilgi edinirsiniz. Telefon modeli fark etmiyor yazılım değiştirirseniz IMEI gider. Fazla bilginiz yoksa IMEI atıldıktan sonra telefonu normal kullanın sıkıntı yaşamazsınız.

Hocam merhaba benim de annemin telefonu aynı şekilde HyperOS güncellemesi yapmışlar yanlışlıkla fakat IMEI gitmemiş iki IMEI'da geçici neden gitmemiş olabilir.

Yok telefona gelmiş güncelleme fakat bende yapmıyorum babamın telefonunaime gider diye korkuyorum.

Biz oradan getiriyoruz hocam onlar atıyorlar 4+4 ay gidiyor sonra telefoncuya gidip atıyoruz IMEI kalıcı oda tuşlu telefonların IMEI'lerini atıyorlar.

IMEI senin atmaya çalıştığını zannetim. Telefoncuların teknik servis programları ile IMEI atılır tek sorun nasıl attığı yazılım, bootloader kapalı, yazılım+direnç ve server olarak bildiğim 4 yöntem var sadece yazılım ile olanda gider sıfırlasanda gidiyordu. Dirençlide güncelleme sonrası telefon kurtarma menüsünde takılı kalıyordu ve bu bazı modeller için geçerli . Malesef şuan çalışmadığım için 4 ay içindeki gelişmelerden haberim yok en iyisi IMEI atan telefoncuya sıfırlamada güncellemede gidermi diye sormaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı