Elimde 2 adet modem var. Biri OpenWrt yazılımlı Xiaomi Mi 4A Giga diğeri ise Telekom'un vermiş olduğu Wi-Fi 6 cihaz (TP-Link EX20v). Ev büyük olduğundan Telekom'un verdiği cihazı Giga'dan çektiğim CAT kabloyla Wi-Fi ile dağıtmak istiyorum. Bu işlemi daha önceden ZTE modem ile yaptım ancak TP-Link ayarlarını yapmama rağmen sonuç alamadım.
Yaptığım işlemler(TP-Link için):
TP-Link ağ geçidi adresini değiştirmek.(192.168.2.1)
Köprü moduna almak.
DHCP kapatmak.
Bu işlemleri yapmama rağmen giga, TP-Link'e bağlanan cihazlara IP atamıyor. TP-Link Wi-Fi IP almıyor. Ne yapmam gerekir? Denemediğim konfigürasyon kalmadı neredeyse.
Sorun çözüldü. Bu TP-Link EX20v modemi köprü modunda kullanmak isteyenler için:
1) Modemin ağ geçidi adresini değiştirin. (192.168.2.1)
2) DHCP'yi kapatın.
3) Genel ağ ayarlarından yeni bir WAN profili oluşturup köprü moduna alın. (Oluşturduğunuz WAN profilinin etkin olduğuna emin olun.)
4) Ana modemden gelen ethernet kablosunu EX20v'nin WAN portuna takıp modemi yeniden başlatın.
Yaptığım işlemler(TP-Link için):
TP-Link ağ geçidi adresini değiştirmek.(192.168.2.1)
Köprü moduna almak.
DHCP kapatmak.
Bu işlemleri yapmama rağmen giga, TP-Link'e bağlanan cihazlara IP atamıyor. TP-Link Wi-Fi IP almıyor. Ne yapmam gerekir? Denemediğim konfigürasyon kalmadı neredeyse.
Sorun çözüldü. Bu TP-Link EX20v modemi köprü modunda kullanmak isteyenler için:
1) Modemin ağ geçidi adresini değiştirin. (192.168.2.1)
2) DHCP'yi kapatın.
3) Genel ağ ayarlarından yeni bir WAN profili oluşturup köprü moduna alın. (Oluşturduğunuz WAN profilinin etkin olduğuna emin olun.)
4) Ana modemden gelen ethernet kablosunu EX20v'nin WAN portuna takıp modemi yeniden başlatın.
Son düzenleyen: Moderatör: