Xiaomi Mi Notebook Pro Adaptör Yeterli Gücü Sağlayamam Sorunu

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim laptopumda şöyle bir sorunum var. Bilgisayar normal kullanımda prize takılı olarak kullanıyorum, batarya %100'e kadar sarj oluyor ve sonra adaptör ile devam ediyorum, fakat oyun veya 3D tasarım programlarında işlemci (i7-8550U)+harici grafik yongası(MX150) devreye girdiğinde pilin 1 saat sonra %95'lere kadar indiğini görüyorum ama ben adaptör ile kullanıyorum. Adaptörümün işlemci ve GPU'ya yetmediğini düşünüyorum, pilden de enerji alıyor bilgisayar, ben bunu istemiyorum. Adaptörüm 65W orijinal Xiaomi adaptörü acaba Apple in 87W olan adaptörünü alsam sorunum çözülür mü ? Pile veya bilgisayara zarar verir miyim ?

Pilim çıkmayan tipte o yüzden çıkarıp aşırı yük bindiğinde adaptör bilgisayarı besleyebiliyor mu deneyemiyorum.

Bunu bilmek için pili çıkarmaya gerek yok. Eğer dediğin gibiyse adaptör gücü yetersizdir ama o adaptörü kullanmaya devam etmelisiniz. Daha güçlü bir adaptör alırsanız anakartın güç kanalları o gücü bir süre sonra taşıyamaz hale gelir ve yanarlar. Yani güçlü adaptör anakartının ömrünü ciddi oranda kısaltır. Bu nedenle o şekilde kullanmaya devam etmen en iyisi olur.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı