Xiaomi Mi Pro Wi-Fi Güçlendirici kullanınca internet yavaşladı

makarovvvv

Hectopat
Modemimin yaydığı sinyal evimin arka odasına yetişmemeye başlamıştı kardeşim de Wifi güçlendirici almış. Bu cihazı kullanmaya başladığından beri evdeki internet hızı yavaşlamaya başladı ve hız testindeki değerlerim oldukça düştü. Gündüz evde kimse yokken değerlerim normal ve oyunlarda ping olmuyor. Geceleri kardeşim arka oda da Wi-Fi güçlendirici ile bağlanıp internet kullanmaya başlayınca Ms değerlerim uçuyor İndirme hızım aşırı düşüyor. Bunun sebebi neden olabilir yardımcı olabilecek var mı? Kendi cihazıma Ethernet kablosu ile internet bağlasam ya da internet paket hızımı arttırsam sorun çözülür mü? Şimdiden teşekkür ederim.

Not: -Ben modeme direkt Wi-Fi ile bağlıyım kendi bilgisayarım güçlendiriciye bağlı değil.
- Kardeşim hem telefon hem de laptoptan bağlanıyor.
- Cihazı kullanmıyorken ve modem sinyali arka odaya ulaşıyorken böyle bir sorun yaşamıyorduk.
- İnternet değerlerim: 25Mbps indirme hızı ve 5 Mbps yükleme hızı.

O cihazlar hızı neredeyse neredeyse yarı yarıya azaltıyor genellikle eğer ev çok büyük değilse ve internetiniz 100 Mbps'den hızlı değilse almak hiç mantıklı olmuyor. En mantıklısı Ethernet çünkü Wi-Fi 2.4GHz ise aradan insan geçince bile ping çıkartır.

O cihazlar hızı neredeyse neredeyse yarı yarıya azaltıyor genellikle eğer ev çok büyük değilse ve internetiniz 100 Mbps'den hızlı değilse almak hiç mantıklı olmuyor. En mantıklısı Ethernet çünkü Wi-Fi 2.4GHz ise aradan insan geçince bile ping çıkartır.
Öncelikle vakit ayırdığın için teşekkür ederim. Ethernet kablosu kesin çözüm olur mu sence eskiden ethernet kablosu ile bağlıydım kablo eskidiği için değiştirdim. Kablolu değil de kablosuz bağlanıyorum şu an bu cihazla tüm bu sorunları bu cihazla bağlanmam yapıyor olabilir mi? Bu arada wifi güçlendiriciyle wifi alıcı kullanmaya aynı anda geçtik güçlendirici varken hiç ethernet kablosu kullanmadım.

Hocam ev kalabalıksa Ethernet tek çözüm halı altı kapı üstü bir şekilde yapman lazım yoksa dediğim gibi aradan insan geçse bile ping çıkartıyor. Bir de Wi-Fi 2.4GHz ise bilgisayara gelen internet hızı 5 6 Mbps'den fazla olmaz ama Ethernet'te çok rahat 20 alırsın.

Hocam ev kalabalıksa Ethernet tek çözüm halı altı kapı üstü bir şekilde yapman lazım yoksa dediğim gibi aradan insan geçse bile ping çıkartıyor. Bir de Wi-Fi 2.4GHz ise bilgisayara gelen internet hızı 5 6 Mbps'den fazla olmaz ama Ethernet'te çok rahat 20 alırsın.
Teşekkür ederim hocam ethernet kablosu alıp deneyeceğim şu an kullandığım alıcı 2.4GHz galiba yine çözülmezse Wifi güçlendirici de sorun var demektir değil mi?

Wi-Fi güçlendiricilik bir durum yok o sadece köprü görevi görüyor yine sorun çıkarsa internet sağlayıcınızı değiştirin bence TurkNet veya Superonline iyidir. Ben TurkNet kullanıyorum 1000MBPS'ye kadar destekliyor evimde. Yoğun saatlerda 300-400 Mbps civarlarında 6-7 cihaz bağlıyken bile pingde en ufak oynama olmuyor Ethernet'le. Fiyatı da diğerlerinden uygun taahhütsüz vs. kısacası TurkNet'i şiddetle öneririm. Kaydolurken yayıncıların veya tanıdığınızın davet kodunu kullanırsanız da bir fatura ücretini 1 yıla bölerek diğer faturalarınızdan kesiyordu sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı