Xiaomi Note 9 Pro arka kamera camı tozlandı

Çetin Bey

Decapat
Katılım
13 Mayıs 2021
Mesajlar
163
Merhaba.

Xiaomi Note 9 Pro marka telefonumun 4'lü arka kamerasının 2 yerinde tozlanma var. Fotoğrafını bırakıyorum. Garantiye gitti ama KVK'nin dandik işçiliği yüzünden tekrar toz topladı. Kendim yapmak istersem nasıl yapabilirim? En uyumlu camı nereden alabilirim? Elimde telefon tamir kiti var.

Düzenleme: Camı çıkarırken kırılırsa diye 2. bir cam alabilirim.

Teşekkürler.

1.jpg
 
Hocam güvendiğin tamirci varsa götür yaptır çoğunlukla kamera camı sök tak işlemini garanti anlamıyor (arkadaşımın 7 Plus'u vardı kamra camı kırıldı tamirciye yenisini taktırdı sonra telefonda başka bir sıkıntı çıktı garantiye yolladı sıfırı geldi )
Kendin yapmaya çalışma kırma ihtimalin var sökerken zaten o modellerde kronik sorun kamera tozlanması.
 
Merhaba hocam. Üzülerek söylemeliyim ki bu sorun Note 9 Pro modellerinin çoğunda kronik bir sorun. Fabrika çıkışında direkt hatalı üretildi yani. Ben de aynı telefonu aldım yakın zamanda. Pek araştırmamıştım fakat sizinle aynı durumu yaşayınca ve araştırdıktan sonra kronik bir problem olduğunu öğrendim. Bu modellerin %80-85 çoğunlukta bu problemi yaşadığını söylüyorlar. Hatasız model kime denk gelirse işte.
 
Merhaba Redmi note 9s telefonumun sağ üst yani ana kamerasında tozlanma var. Değiştirmeyi düşünüyorum, ne kadar fiyata değiştirdiniz, tozlanma sorunu devam ediyor mu ?
Merhaba. Ben telefon tamir kiti ile kendim söküp temizledim. Isı tabancası yerine de saç kurutma makinesi kullandım. Ancak arka kamera, arka kapağa bağlı olmadığı için daha basit oldu. Ön kamera için komple ekranı sökme durumu olabilir. O yüzden net cevap veremiyorum. Bende daha tozlanma olmadı ama aynı telefonun hatasız modeline göre hala bir tık daha soluk çekiyor. Camın değişmesi gerekiyor.
 
Kamera camını degistirdim ancak çok kötü çekiyor. Geniş açı kamerası bile ana kameradan daha güzel çekiyor. Çok canımı sıktı bu durum. Galiba kameranın komple değişmesi gerekicek. Durduk yere masraf çıktı :)
Redmi note 9s kullanan arkadaşlar cevap verirse çok mutlu olurum 12.5.5.0 sürümünü kullanan ve kamerada sıkıntı yaşayan var mı acaba ? Belki yazılımsal bir problem yüzünden kötü çekiyordur.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı