Xiaomi Redmi 5 Plus güncelleme sorunu

Master Wayne

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Xiaomi Redmi 5 Plus çin sürümü telefonum var. Yeni güncellemeler geldi fakat yeni güncelleme yok diyor. Şimdiki sürüm 9.2. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürüm kodunuzu tam olarak belirtir misiniz? 9.2.X.X.0 gibi 5 haneli bir sürüm mü görünüyor yoksa 9.2.X.X gibi 4 haneli bir sürüm mü?

Eğer 5 haneli ise telefon satıcınız güvenli ise gönderin, Global ROM kurmalarını isteyin. Araştırarak kendiniz de bu işlemi yapabilirsiniz. Yaşadığınız sorunu ne yazık ki ülkemizde bir çok kişi yaşadı. Sorunu "Fake ROM, Fake Bootloader Unlock" olarak tabir ediyoruz. Genelde satıcıların depoda beklettikleri telefonları erken tedarik etmelerinden ve siz de uzun süre depoda beklemiş bir telefon aldığınız için bu şekilde mağdur oluyorsunuz.

Sürüm kodu MIUI Global 9.2 Kararlı 9.2.6.0.0(NEGMIEK).

İnternetten araştırdım bootloader kilidini açmamız gerekiyormuş fakat açmadan da yapabiliyormuşuz.Siz hangisini tercih edersiniz? Bu arada geliştirici seçeneklerinden Mi kilit açma durumuna baktım, ''Bu cihazın kilidi açıldı'' yazıyor.

Son düzenleme:
Evet bir Fake ROM kurbanısınız. XiaoMiTool ile kilidi açmadan ya da açarak ROM yükleyebilirsiniz. Kilit açma durumu da Fake olabiliyor. Telefon açılırken MI logosunun altında Unlocked yazıyorsa eğer Mi Flash yazılımı ile güncel ROM'u indirip direk yükleyebilirsiniz.

Mi Flash aracını buradan indirin: http://api.bbs.miui.com/url/MiFlash
Güncel Stabil ROM'u buradan indirin: MIUI ROM for Redmi 5/Plus - MIUI Downloads - Xiaomi MIUI Official Forum

Bu rehberde Fastboot ROM yükleme adımlarına kadar aşağı kaydırın sayfayı.

Rehberi anlatıldığı şekilde uygulayın. Ancak ek olarak dikkat etmeniz gereken çok önemli bir şey var. Güncel yazılımda sağ altta "clean and lock" seçeneğini seçerseniz telefonu kullanılamaz hale getireceksiniz. Bu seçeneği seçmediğinizi en az 2 kez kontrol edin. "clean all" seçeneğinin seçilmesi gerekiyor. İşlemin herhangi bir riski yok. İşlem sırasında elektrik giderse cihaz EDL moda sıkışacaktır. Eğer böyle olursa işlem tekrar başlatıldığında cihazı kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak ben UPS olan bir bilgisayarda veya dizüstü bilgisayarda bu işlemleri yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.

BL kilidi kapalıysa rehberi uygulayamazsın. MIUITurkiye forumunu tavsiye ediyorum Technopat'ta Xiaomi cihazlar hakkında bu kadar bilgi sahibi birisi yok. Ben de yeterli bilgiye sahip değilim.

Sana verebileceğim en kesin çözüm cihazı söküp Test Point yöntemi ile cihazı EDL moda almak olur. Ama cihazı dökmeden de işlemler yapılabilir. O forumda bir şansınızı deneyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı