Xiaomi Redmi 8A yedekleme ve format atma işlemi nasıl yapılmalı?

Atahan Kutlu

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi günler. Hem annemin hem de babamın telefonuna format atmak istiyoruz fakat verilerini de (telefon rehberi, SMS'ler, fotoğraf ve videolar, WhatsApp sohbetleri vs.) Tam yedek almak istiyoruz. Bunun için hangi yöntemi kullanmak daha mantıklıdır? Elimde bilgisayar var oraya yedeklemek mi daha iyidir yoksa herhangi bir Cloud servise mi? Ayrıca format atarken hard reset mi daha iyidir yoksa ayarlardan "sıfırla" diyerek mi yapalım? İkisinin de telefonun modeli Xiaomi Redmi 8A.

Fotoğraf ve videolar haricindekiler için bulut iyidir. Hatta rehber, arama geçmişi, mesajlar, ana ekran düzeni, daha önceden yüklü uygulamalar gibi şeyleri bilgisayara yedeklemekten çok daha pratik. O yüzden hem Google senkronizasyonunu hem de Xiaomi Cloud'u açmanı tavsiye ederim.

Galerideki fotoğraf ve videolar çoksa ve internet yavaşsa onları devre dışı bırakabilirsin. Kabloyla bağlayıp bilgisayara atmak galeriyi sıfırdan buluta atmaktan daha pratiktir. Geri kalan herşeyi bulutla yapabilirsin.

Xiaomi bulut hizmeti için önce Xiaomi hesabında oturum açılmalı. Eğer yoksa Google hesabına veya telefon numarana bağlı olacak şekilde hemen oluşturabilirsin.

Hard reset daha iyidir.

Fotoğraf ve videolar haricindekiler için bulut iyidir. Hatta rehber, arama geçmişi, mesajlar, ana ekran düzeni, daha önceden yüklü uygulamalar gibi şeyleri bilgisayara yedeklemekten çok daha pratik. O yüzden hem Google senkronizasyonunu hem de Xiaomi Cloud'u açmanı tavsiye ederim.

Galerideki fotoğraf ve videolar çoksa ve internet yavaşsa onları devre dışı bırakabilirsin. Kabloyla bağlayıp bilgisayara atmak galeriyi sıfırdan buluta atmaktan daha pratiktir. Geri kalan herşeyi bulutla yapabilirsin.

Xiaomi bulut hizmeti için önce Xiaomi hesabında oturum açılmalı. Eğer yoksa Google hesabına veya telefon numarana bağlı olacak şekilde hemen oluşturabilirsin.

Hard reset daha iyidir.
Hocam teşekkürler öncelikle. Zaten fazla bir fotoğraf ve video yok iki cihazda da ve internet de gayet hızlı ama yine de rahat olur diyorsanız bilgisayara atabilirim. Attıktan sonra telefona tekrar yüklerken karışmaz değil mi, yine aynı sırayla gelir mi? (Fotoğrafın çekildiği tarih olarak yeniden eskiye.) Onun dışında rehber, arama geçmişi ve mesajları hem Google'a hem de Xiaomi'nin kendi servisine yedekleyeceğim. Daha önceden yüklü olan uygulamalarla ilgili de şeyi soracaktım. Telefonu açıp tekrar Google hesabına bağlandıktan sonra Play Store'da o uygulamaları görüp hemen hızlı şekilde indirebilir miyiz?

Çekilen fotoğraf ve videoları telefona geri attığımda genelde eskisi gibi tarihe göre sıralanıyor. Bende öyle oluyordu. İçerik çok değilse Google fotoğraflar uygulamasını da kullanabilirsin. Sanıyorum galeri yedeğini buluta yükleme sorumluluğu artık o uygulamada. Ben genelde galeriyi elle yedeklemeyi seviyorum.

Yeniden kurulum sonrasında önceden yüklü bazı uygulamaların tekrar geri geldiğini görebilirsin. Xiaomi yedeklemesinin böyle bir özelliği vardı. Eğer geri gelmeyen uygulamalar varsa kurulumdan sonra cihazda Google oturumu açıldıktan sonra, Play Store uygulamasına girip sağ üstteki profil resmine tıkla. Burada uygulamaları ve cihazı yönetin > "Yönetme" sekmesi > Yüklü olan/olmayan uygulamalar arasında geçiş yaparak daha önceden indirilmiş ama o an yüklü olmayanları görürsün. Liste temizlenmediği sürece o Google hesabı ile daha önce ne yüklendiyse(tablet veya eski telefon dahil) hepsi görülür. Hepsini geri yükledikten sonra eğer varsa bankacılık uygulamalarında yeniden aktivasyon gerekebilir.

Çekilen fotoğraf ve videolar genelde eskisi gibi tarihe göre sıralanıyor. Bende öyle oluyordu. İçerik çok değilse Google fotoğraflar uygulamasını da kullanabilirsin. Sanıyorum galeri yedeğini buluta yükleme sorumluluğu artık o uygulamada. Ben genelde galeriyi elle yedeklemeyi seviyorum.

Yeniden kurulum sonrasında önceden yüklü bazı uygulamaların tekrar geri geldiğini görebilirsin. Xiaomi yedeklemesinin böyle bir özelliği vardı. Eğer geri gelmeyen uygulamalar varsa kurulumdan sonra cihazda Google oturumu açıldıktan sonra, Play Store uygulamasına girip sağ üstteki profil resmine tıkla. Burada uygulamarı ve cihazı yönetin > "Yönetme" sekmesi > Yüklü olan/olmayan uygulamalar arasında geçiş yaparak daha önceden indirilmiş ama o an yüklü olmayanları görürsün. Liste temizlenmediği sürece o Google hesabı ile daha önce ne yüklendiyse(tablet veya eski telefon dahil) hepsi görülür.
Teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı