Xiaomi Redmi 9 SIM okunmuyor

yone1108

Decapat
Makaleler
1
Merhaba, yaklaşık 2 ay önce Redmi 9 satın aldım. 2 hafta önce SMS geldi "IMEI klonlanmıştır telefonunuz kapanacaktır" diye. Telefonu aldığım yere gidip durumu bildirdim ve garantiye gönderdiler. Telefon bugün geldi ancak bir sorun var; SIM kartını taktığım zaman "bilgi alınıyor" şeklinde bildirim paneline bildirim geliyor ancak hat okunmuyor, telefon hiçbir hattı görmüyor. Başka bir hat taktığım zaman hattın pinini yazıyorum, açıyorum ancak yine hat çekmiyor. Telefoncu kendi hattını taktı ve çalışmıştı. Bizim evdeki 3 hattı da taktım. 3'ünü de görmedi. Görüyor ancak şebeke falan yok.

Merhaba.
Telefon faturalı mıydı? Nereden aldınız?
IMEI numaranızı kontrol ediniz. Bunun için arama ekranına *#06# yazıp çıkan IMEI numaralarını bu adreste sorgulatın: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - IMEI Sorgulama

Eğer IMEI numarası değiştirilmişse SIM 1 boş gözükecektir.

Eğer kayıtlı olduğu yazıyorsa model numarası ile sizin modeliniz eşleşiyor mu diye kontrol edin.
Kayıtlı olmadığı yazıyorsa ya da başka bir model numarası yazıyorsa cihazda IMEI değişikliği yapılmıştır ve bu yasal değildir.
Faturanız varsa satın aldığınız yere durumu bildirin ve değişim isteyin.

Bu durumdan geri bildiriminiz lazım.

Merhaba.
Telefon faturalı mıydı? Nereden aldınız?
IMEI numaranızı kontrol ediniz. Bunun için arama ekranına *#06# yazıp çıkan IMEI numaralarını bu adreste sorgulatın: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - IMEI Sorgulama

Eğer IMEI numarası değiştirilmişse SIM 1 boş gözükecektir.

Eğer kayıtlı olduğu yazıyorsa model numarası ile sizin modeliniz eşleşiyor mu diye kontrol edin.
Kayıtlı olmadığı yazıyorsa ya da başka bir model numarası yazıyorsa cihazda IMEI değişikliği yapılmıştır ve bu yasal değildir.
Faturanız varsa satın aldığınız yere durumu bildirin ve değişim isteyin.

Bu durumdan geri bildiriminiz lazım.

Evet telefon faturalı ve garantili. Oturduğum yerdeki telefoncudan aldım. Telefon IMEI klonlandı diye SMS geldi ve telefonun kapatılacağı söylendi, telefon kapandı. Ben de aldığım yere gittim ve durumu, SMS'i gösterdim. Garantiye göndereceklerini söylediler ve gönderdiler. Bugün geldi. SIM takıyorum, SIM kısmında Türk Telekom yazıyor. Hemen dediklerinizi yapıyorum. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.

1619472028447.png

Sorgulama bu şekilde. Garantiden geldi. Ne yapmam gerekiyor?

Sorgulama bu şekilde. Garantiden geldi. Ne yapmam gerekiyor?
Bahsettiğiniz uyarıda gelen IMEI numarasını biliyor musunuz? Onunla bu sorgudakini karşılaştırın.
Eğer o numarayı bulamıyorsanız telefonun kutusunda veya arkasındaki etikette yazıyordur.

Sonuçta bu sorgudaki IMEI ile SMS ile gelen veya telefon kutusunda yazan IMEI eşleşiyorsa bir işlem yapılmadan geri göndermişler demektir.

Bu arada, 2 tane SIM numarası olması lazım. Diğerini de kontrol ettiniz mi?

Bahsettiğiniz uyarıda gelen IMEI numarasını biliyor musunuz? Onunla bu sorgudakini karşılaştırın.
Eğer o numarayı bulamıyorsanız telefonun kutusunda veya arkasındaki etikette yazıyordur.

Sonuçta bu sorgudaki IMEI ile SMS ile gelen veya telefon kutusunda yazan IMEI eşleşiyorsa bir işlem yapılmadan geri göndermişler demektir.

Bu arada, 2 tane SIM numarası olması lazım. Diğerini de kontrol ettiniz mi?

Telefoncuda kaldı kutusu. Bana hattın bozuk, yeni hat al dedi. Kendi hattını taktı ve çalıştı, benim hat çalışmadı. Yeni hat al, getir yarın dedi. Kutular burada kalsın, sorun yok dedi. SMS gelen IMEI numarasını maalesef bilmiyorum. Garanti format atmış, SMS gitmiş. Telefonun arkasında yazıyordu ancak etiketi kaldırmışlar. Çince yazılar olan bir etiket yapıştırmışlar. 2 tane SIM numarası derken anlayamadım.

Telefoncuda kaldı kutusu bana hattın bozuk yeni hat al dedi kendi hattını taktı ve çalıştı benim hat çalışmadı yeni hat al getir yarın dedi kutular burada kalsın sorun yok dedi. SMS gelen IMEI numarasını maalesef bilmiyorum garanti format atmış SMS gitmiş. Telefonun arkasında yazıyordu ancak etiketi kaldırmışlar Çince yazılar olan bir etiket yapıştırmışlar.

Tam emin olmamakla birlikte geçmiş olsun hocam. Satıcınızın güvenilir olduğuna emin misiniz?

2 tane SIM numarası derken anlayamadım.

SIM kartınızı taktığınız yerde kaç adet uygun boşluk var? Fotoğrafını atabilir misiniz?

Tam emin olmamakla birlikte geçmiş olsun hocam. Satıcınızın güvenilir olduğuna emin misiniz?

SIM kartınızı taktığınız yerde kaç adet uygun boşluk var? Fotoğrafını atabilir misiniz?

Teşekkür ederim satıcı güvenli mi değil mi bilmiyorum açıkçası ilk defa aldım. SIM kartını taktığım yerde 2 adet SIM girişi var iki girişi de denedim. Hat başka telefonda çalışıyor ancak bu telefonda çalışmıyor. 3 adet hat denedik sonuç olumsuz.

Sonuç olarak o IMEI klonlu ve bundan satıcı sorumlu. SIM çalışıyor diyip yırtamaz yani.
Eğer sorunu düzeltmezse şikayette bulunacağınızı söyleyin. IMEI numarası klonlamak ve bunu bilip klonlu cihaz satmak suçtur. Ayrıca kutunun verilmemesi şüphe uyandırdı.

Sonuç olarak o IMEI klonlu ve bundan satıcı sorumlu. SIM çalışıyor deyip yırtamaz yani.
Eğer sorunu düzeltmezse şikayette bulunacağınızı söyleyin. IMEI numarası klonlamak ve bunu bilip klonlu cihaz satmak suçtur. Ayrıca kutunun verilmemesi şüphe uyandırdı.

Bana bu durum çok saçma geliyor ve durum çok saçma. Arkadaşımın ablası kaçak telefona IMEI attırdı ve 1 senedir sorunsuz kullanıyor. Ben garantili telefon alıyorum ve IMEI 2 ayda patlıyor. Yarın gidip kutudaki IMEI ile şu anki IMEI karşılaştıracağım. Aynıysa sizin de dediğiniz gibi işlem yapılmamış değişim istiyorum diyeceğim.

Bana bu durum çok saçma geliyor ve durum çok saçma. Arkadaşımın ablası kaçak telefona IMEI attırdı ve 1 senedir sorunsuz kullanıyor. Ben garantili telefon alıyorum ve IMEI 2 ayda patlıyor. Yarın gidip kutudaki IMEI ile şu anki IMEI karşılaştıracağım. Aynıysa sizin de dediğiniz gibi işlem yapılmamış değişim istiyorum diyeceğim.
Kutuların verilmemesi şüpheli durum. Büyük ihtimalle -günahını almadan- kutulardaki IMEI numaralarını satıyor. :/

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı