Xiaomi Redmi Note 4X telefona root atma

Tuanchi96

Hectopat
Katılım
2 Nisan 2020
Mesajlar
125
Öncelikle selamlar. Arkadaşlar, telefonum Xiaomi Redmi Note 4X 3GB RAM 32 GB ROM. Ben bu telefonuma root atmayı düşünüyorum. Sizce atmalı mıyım? Atarken bir sorunla karşılaşır mıyım? Sorunla karşılaşırsak ne yapmalıyım? Faydası zararı nedir? Bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Faydası, root attıktan sonra telefonun her şeyine erişim sağlıyorsunuz. Sorunla karşılaşırsanız, telefonu sıfırlayabilirsiniz, bu yüzden root atmadan önce yedeklemenizi önerir çoğu rehber. Atarken dikkat edip, adım adım doğru şekilde ilerlerseniz hata ile karşılaşacağınızı sanmıyorum.

Neden root atacaksınız?
 
Bir sebebi yok benim bildiğim kadarıyla daha fazla özellik kullana biliyormuşuz o yüzden atmak istedim. Biraz araştırdım ama telefon brick olabiliyormuş o yüzden biraz tereddütdeyim. Eğer atarsam nasıl bir yol izlemeliyim?
 
Daha fazla özellikten kasıt, telefonu özelleştirmek. Şöyle söyleyeyim, root attıktan sonra yüklenecek tek uygulama Magisk. Daha sonra telefonu kişiselleştirmek için yapılan uygulamaları yükleyip Magisk ile izin vereceksiniz. Ne olur ne olmaz telefonu yedekleyin.
İlk mesaj.
Root attıktan sonra Xposed kurup Customiuizer ile telefonu kişiselleştirebilirsiniz.
 
Telefon brick olursa kurtarmanın 1-2 yolu var. Root attığınz zaman maalesef telefonda kök erişimine sahip olmanız dışında hiçbir şey değişmiyor. :)

Dediğim gibi, arayüzü vs. kişiselleştirmek için uygulamalar var, bunları kurup root izni veriyorsunuz.
 

Geri
Yukarı