Çözüldü Xiaomi Redmi Note 7 Aşırı Yavaş

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TeknoLee

Hectopat
Daha fazla  
Ağustos 2020'den beri kullandığımız Xiaomi Redmi Note 7 son bir haftadır bir tuhaf oldu. Telefon aşırı derecede yavaşladı. Arayüzde gezinirken, ayarları açarken hatta bildirim çubuğunu indirirken bile bir yavaşlık, bir takılma hissediliyor. Uygulamaları açarken de aynı ağırlık var. Oysa telefonu zorlayacak hiçbir şey yok. Hiçbir oyun yok. Sadece bazı sosyal medya uygulamaları kullanılıyor. 64 GB depolama alanının yüzde kırkı dolu. Bu ani ve sebepsiz yavaşlama sizce neden oldu? Gidermek için ne yapılabilir?

Çözüm
Sağ olun hocam yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim, söylediğiniz ROM'u yükleyeceğim. Hazır Redmi Note 7 kullanıcısı bulmuşken size bir soru daha sormak istiyorum 😅 Biz bu telefonu çok az kullanılmış bir şekilde ikinci el almıştık. Telefonu aldığımız kişi bir güncellemeden sonra güvenlik seçenekleri arasından parmak izi seçeneği gitti, artık sadece yüz okuma seçeneği var demişti. Ben bu işi bir türlü anlamadım. Neden parmak izi kalkmış olabilir sizce? Sizde de böyle bir sorun oldu mu?
Hayır, böyle bir sorunla karşılaşmadım; belki ROM'u attığınız vakit düzelebilir, bilemiyorum. Açıkçası garibime gitmedi de değil. Neyse, size linkini bırakayım ROM ve Recovery'nin, zaten XDA'da rehberleri var nasıl yapılacağına dair. Linkler:
ROM (İstediğiniz sürümü kurabilirsiniz, sadece güncel olmasına dikkat edin): https://download.pixelexperience.org/lavender
Recovery (TWRP):
Hocam sonradan araştırdım, bu banka uygulamalarında sıkıntı çıkabildiği için ROM yüklemekten vazgeçtim. Ama telefon hala kasım Kasım kasıyor

Bende şu an Papara vesaire var; KernelSU ile rootlu telefonum ayrıca. Eğer safetynet ve cts passliyorsa Google Play'deki Yasnac testi muhtemelen sorun yaşamazsınız. Root kullanmıyorsanız zaten halihazırda sorun çıkmaz diye düşünüyorum.

Bende şu an Papara vesaire var; KernelSU ile rootlu telefonum ayrıca. Eğer safetynet ve cts passliyorsa Google Play'deki Yasnac testi muhtemelen sorun yaşamazsınız. Root kullanmıyorsanız zaten halihazırda sorun çıkmaz diye düşünüyorum.
Hocam bahsettiğiniz uygulama şu değil mi? Bu uygulamanın kullanımıyla ilgili biraz daha bilgi verebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-07-13-12-16-03-42_b5a5c5cb02ca09c784c5d88160e2ec24.jpg
    Screenshot_2023-07-13-12-16-03-42_b5a5c5cb02ca09c784c5d88160e2ec24.jpg
    101,5 KB · Görüntüleme: 41
Hocam bahsettiğiniz uygulama şu değil mi? Bu uygulamanın kullanımıyla ilgili biraz daha bilgi verebilir misiniz?
Basit, SafetyNet onaylamayı çalıştır diyin. Basic ve CTS testini geçiyorsa sıkıntı yok demektir.
Screenshot_20230713-153301_Yet Another SafetyNet Attestation Checker.png
Screenshot_20230713-153303_Yet Another SafetyNet Attestation Checker.png
Screenshot_20230713-153310_Yet Another SafetyNet Attestation Checker.png

Bu da rootum:
Screenshot_20230713-153404_KernelSU.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı