Xiaomi Redmi Note 8 Ghost screen

TheEfso

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba,
Benim şu an kullandığım telefon Samsung J2 ve Ghost screen var bayağı bir oynadığım oyunun kalıntıları kalmış o yüzden 1500TL'ye garantisiz Xiaomi Redmi Note 8 64 GB almaya karar verdim bazı kişilerde Ghost screen sorunu oluyormuş Ghost screen sorunu telefonu kullandıktan sonra mı oluşuyor yoksa telefon Ghost Screen'li mi geliyor?
Benim telefonumun Ghost Screen'i:
Screenshot_2020-07-09-14-36-26.png

Son düzenleme:
Merhaba, Ghost Screen olayı genellikle IPS LCD panellerde görülen ve bazı telefonlarda kronik olarak ortaya çıkan sorundur. Mesela LG G4 ve G5 modellerinde telefonu ilk aldığında itibaren Ghost Screen ile geliyordu telefon, bu cihazın kronik bir sorunu olup olmamasıyla alakalı. Bazen de sonradan oluşabiliyor. Bu durumu engellemek için en iyi çözümün OLED ya da AMOLED panellere yönelmek olduğu kanaatindeyim.

Ekran görüntüsü ile Ghost Screen'i göremiyoruz. Lütfen telefonun fotoğrafını çekiniz.
Merhaba, Ghost Screen olayı genellikle IPS LCD panellerde görülen ve bazı telefonlarda kronik olarak ortaya çıkan sorundur. Mesela LG G4 ve G5 modellerinde telefonu ilk aldığında itibaren Ghost Screen ile geliyordu telefon, bu cihazın kronik bir sorunu olup olmamasıyla alakalı. Bazen de sonradan oluşabiliyor. Bu durumu engellemek için en iyi çözümün OLED ya da AMOLED panellere yönelmek olduğu kanaatindeyim.
Amoled'e de o kadar güvenmemek lazım her türlü yanıyor. En iyi çözüm IPS ekran almak.

Ekran görüntüsü ile Ghost Screen'i göremiyoruz. Lütfen telefonun fotoğrafını çekiniz.

Amoled'e de o kadar güvenmemek lazım her türlü yanıyor. En iyi çözüm IPS ekran almak.
AMOLED ekranın yanmasının önüne geçmek mümkün, bunun için çeşitli uygulamalar var ekranı test etmek için. En basitinden düşük parlaklık, düşük ekran zaman aşımı ve koyu renkli temalar kullanarak bu sorunun önüne geçilebilir. Ayrıca "En iyi çözüm IPS ekran almak" derken ne demek istediğiniz anlamadım, Ghost Screen zaten IPS ekranlara özgü bir problem.

AMOLED ekranın yanmasının önüne geçmek mümkün, bunun için çeşitli uygulamalar var ekranı test etmek için. En basitinden düşük parlaklık, düşük ekran zaman aşımı ve koyu renkli temalar kullanarak bu sorunun önüne geçilebilir. Ayrıca "En iyi çözüm IPS ekran almak" derken ne demek istediğiniz anlamadım, Ghost Screen zaten IPS ekranlara özgü bir problem.
Ghost Screen OLED ve AMOLED'lerde olan bir problem diye biliyorum.

Ghost Screen OLED ve AMOLED'lerde olan bir problem diye biliyorum.
O dediğiniz ekran yanığıdır. ( Screen Burn-in) Cihazda belli bir süre açık kalması veya sabit bir görüntünün işlenmesi durumunda gölgelenmeler ortaya çıkar. Bu da AMOLED ve OLED panellere ait sorundur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı