Xiaomi Redmi Note 9 aşırı yavaş

Xiaomi güncellemesi gelmişti geçen aylarda, o benim telefonumu da aynı şekilde yavaşlattı. Dr web diye bir programla tara telefonu Google playde mevcut. Sonra fabrika ayarlarına geri döndür telefonu. Ve Xiaomi tarayıcıyı asla güncelleme bir daha! Farklı bir tarayıcı kullan ben Samsung tarayıcı kullanıyorum telefonum gayet düzgün. Umarım senin telefonun da düzelir. Artık Xiaomi telefon falan almam.

Xiaomi güncellemesi gelmişti geçen aylarda, o benim telefonumu da aynı şekilde yavaşlattı. Dr web diye bir programla tara telefonu Google playde mevcut. Sonra fabrika ayarlarına geri döndür telefonu. Ve Xiaomi tarayıcıyı asla güncelleme bir daha! Farklı bir tarayıcı kullan ben Samsung tarayıcı kullanıyorum telefonum gayet düzgün. Umarım senin telefonun da düzelir. Artık Xiaomi telefon falan almam.

Custom ROM ile Xiaomi yüklü gelen ve silemediğimiz uygulamalardan kurtulabiliyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam biraz detaylı anlatma şansınız var mıdır fabrika ayarı derken eski sürüm mü kurdunuz ?

Evet önce dr web ile tarattım sonra Xiaomi tarayıcıda 3 dosyayı virüs olarak algıladı. Sonra telefonu eski sürümüne sıfırladım ayarlardan. Sonrasında sadece Xiaomi tarayıcıyı güncellemedim. Diğer her şeyi güncelledim.

Hocam biraz detaylı anlatma şansınız var mıdır fabrika ayarı derken eski sürüm mü kurdunuz?
Evet önce dr web ile tarattım sonra Xiaomi tarayıcıda 3 dosyayı virüs olarak algıladı. Sonra telefonu eski sürümüne sıfırladım ayarlardan. Sonrasında sadece Xiaomi tarayıcıyı güncellemedim. Diğer her şeyi güncelledim.

Ben de hızlı tarama yaptım fakat bir şey çıkmadı.
Çıksa bile reset atamam büyük ihtimalle çok dosya falan var.

Sıfırlama yapılmasını öneririm, aldığınızdan beri hiç yapmadıysanız eğer tabii. Farkında olmadan bir şeyler değişmiş veya fark etmeden yüklenmiş olabilir. Yedek alın, sıfırlama yapın, yedekleri yüklemeden önce (bilgisayarda) taratın (Malwarebytes/Kaspersky ikisiyle de). Öyle yükleyin.
Root/ROM işine girmenize gerek yok, özel bir kullanım amacı olmadığı sürece.

Aynı model aynı sorunlar bende de var maalesef. Uygulama geçişlerinde falan takılıyor bildirimler geç geliyor ses önden görüntü arkadan vs. vs.

Eğer ROM doğru bir çözüm ise biraz bilgilendirebilir misiniz beni?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı