Xiaomi Redmi Note 9 kasıyor

Sedatif

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 yıl önce Redmi Note 9 cihazını aldım ve gayet memnundum. Zaten oyun oynamıyorum telde sıkıntı olmuyordu ondan. Lakin son 1 aydır bayağı donuyor MIUI 12.0.7 geldi. Onu kurdum ve ondan sonra başladı. Mesela Instagram'da dolaşıyorum birdenbire 3 FPS oluyor. 3 FPS çok oldu slayt oluyor adeta ekran donuyor tuşlar çalışmıyor. Sonra 10-15 sn sonra kapanıp ekran açılıp düzeliyor. Chrome'da da aynı. Format attım 2 hafta sıkıntı çıkarmadı şimdi yine sapıttı ve sadece ben yaşamıyormuşum bunu. Yani bana özel değilmiş. Sizce neden oluyor bu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 yıl önce Redmi Note 9 cihazını aldım ve gayet memnundum. Zaten oyun oynamıyorum telde sıkıntı olmuyordu ondan. Lakin son 1 aydır bayağı donuyor MIUI 12.0.7 geldi. Onu kurdum ve ondan sonra başladı. Mesela Instagram'da dolaşıyorum birdenbire 3 FPS oluyor. 3 FPS çok oldu slayt oluyor adeta ekran donuyor tuşlar çalışmıyor. Sonra 10-15 sn sonra kapanıp ekran açılıp düzeliyor. Chrome'da da aynı. Format attım 2 hafta sıkıntı çıkarmadı şimdi yine sapıttı ve sadece ben yaşamıyormuşum bunu. Yani bana özel değilmiş. Sizce neden oluyor bu?

Benim de aynı telefondan var hiç sorun yaşamadım.

Bu arada ek bilgi olarak belirtmeliyim eğer eski bir MIUI sürümüne dönecekseniz cihazda anti-rollback olmamasına dikkat edin.(Mi flash için geçerli) Ayrıca bazı MIUI sürümlerinde eğer Mi flash tool üzerinden yapacaksanız bootloader kilidinin açık olması gerekiyor.

Hocam Smart Launcher 5 veya POCO Launcher kullanabilirsiniz. Ben Smart Launcher'i kullanıyorum. Akıyor. (telefonum rn 9 değil)

Arkadaş telefonda ve uygulamalarda kasmalardan bahsetmiş ama siz başlatıcı öneriyorsunuz. Sorunla alakası yok.

@Sedatif, bl kilidi açıksa eğer, 12.1.1 stabil sürümü yükleyin (tavsiyem Xiaomi. Eu ROM 12.1.1 stabil)
Bl açık değilse, son gelen güncellemeyi yapın.
Güncellemeden önce mutlaka yedek alın,
Güncelledikten sonra format atın. Kurulum yapıp yedekleri yükleyin.

Arkadaş telefonda ve uygulamalarda kasmalardan bahsetmiş ama siz başlatıcı öneriyorsunuz. Sorunla alakası yok.

@Sedatif, bl kilidi açıksa eğer, 12.1.1 stabil sürümü yükleyin (tavsiyem Xiaomi. Eu ROM 12.1.1 stabil)
Bl açık değilse, son gelen güncellemeyi yapın.
Güncellemeden önce mutlaka yedek alın,
Güncelledikten sonra format atın. Kurulum yapıp yedekleri yükleyin.

Dediklerinizi tam anlamadım eğer yanlış anlamadıysam bana root atıp eski sürümü yükleyin diyorsunuz galiba ama telefon yeni root atmakta istemiyorum root olmadan da sürüm değiştiremiyoruz diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı