Herkese merhaba,
Geçen gün PTT AVM'den aldığım "Xiaomi Redmi 10 2022 4/128" telefonda birkaç tuhaflık var. Ya kaçak ya toplama olduğunu düşünüyorum. Bir nedenden dolayı da sahte olabileceğini düşünüyorum ama bu kadar düzgün sahte telefon yaparlar mı bilmiyorum.
Sorunlar şöyle:
Siz ne dersiniz?
Pazar yeri satıcısından aldığım için iade de sıkıntı yaşar mıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Fotoğraflar şöyle:
Geçen gün PTT AVM'den aldığım "Xiaomi Redmi 10 2022 4/128" telefonda birkaç tuhaflık var. Ya kaçak ya toplama olduğunu düşünüyorum. Bir nedenden dolayı da sahte olabileceğini düşünüyorum ama bu kadar düzgün sahte telefon yaparlar mı bilmiyorum.
Sorunlar şöyle:
- Telefon açılırken başlangıç ekranındaki kilit simgesi açık kilit şeklinde.
- IMEI sorgusunda model bilgisi olarak 21121119SC çıkıyor. Bu Redmi Note 11 128 GB modeline ait gözüküyor.
- Telefon beyaz naylon poşet içindeydi. ( Gördüğüm Xiaomi'ler üzerinde telefonun özellikleri yazan plastik zarf içindeydiler.
- Telefonun içindeki model bilgisi 21121119SG. Aldığım model ile uyuşuyor.
- Belefonun arkasındaki etikette 21121119SC var.
- Bu sahte olduğunu düşündüren kısım. 4 kamera yuvasından biri boş yani kapalı, lens yok. İnternette ne kadar bu model telefon varsa bakmışımdır ve hepsinde 4. lens mevcut.
- Xiaomi Türkiye garantili satılıyordu ama KVK etiketli geldi ve KVK'den garanti sorgulatıldığında kayıt yok.
- İçinden çıkan şarj cihazı 33W Xiaomi yazısı olmayan bir marka. ( Bu telefonda 18W şarj desteği var gözüküyor.)
Siz ne dersiniz?
Pazar yeri satıcısından aldığım için iade de sıkıntı yaşar mıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Fotoğraflar şöyle:
Son düzenleyen: Moderatör: