Çözüldü Xiaomi telefonu rootlayıp bootlader kilidi açık kalması sorun teşkil eder mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Yer
İstanbul
Merhaba, telefonuma EU ROM yapacağım. Bunu rootsuz yapma seçeneğim de var ama root yaparsam aklıma sadece bu konudaki hotspot rehberi aklıma geliyor. Onun haricinde root kullanacağımı sanmıyorum ve bootlader kilidi açık kalması yazılımsal sorun teşkil eder mi? Rootun bazı banka uygulamalarında hata verdiğini biliyorum ama Magisk ile çözümü varmış. Sizce telefonumu rootlamalı mıyım EU ROM kurarken? Bir de sürüm farklılıkları var bazı sitelerde hangisini kullanmalıyım? MiFirm mi? Xiaomi EU mu?

Şu anda kilit için süre verdi bekliyorum o sürenin dolmasını.

Çözüm
Peki şey diyeceğim. Sizin attığınız ROM'lar daha stabilize ya onlarda tema menüsü var mı: Şarj veya bildirim paneli gibi şeyleri değiştirmek için onlar hal olursa ben kullanırım bir de Android sürümü yüksek olabiliyor mu? Şu an benim MIUI sürümüne göre Android 11.

Kusura bakmayın Android sürümü hakkındaki soruyu mesajına bakamadan sordum.

Son sorum ise alt navigasyon tuşu var ya bazıları iOS gibi kaydırma bazıları tuş görünüyor ben iOS gibi kaydırma seçeneğini de o sizin attığınız ROM'da kurabilir miyim?

Evet bu ROM da arayüzü özelleştirme olduğu için zaten bunu size gönderdim. Ama mesela LineageOS kursanız onda özelleştirme yok yani hiçbir şeyi değiştirilmiyor.

iOS tarzı navigasyon barının direkt kendisini o ROM da yapabiliyorsunuz.

1725989739977.png

Uzunluk, yükseklik, kalınlık vs hepsi değişiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ne içeriyor görmek isterseniz videoyu bıraktım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Yani o zaman roota gerek yok çok sıkıntı yapacaksa tamamdır.

İllaki lazım olacağı yerler var ama ben o rehberdeki bağlantı türünün rootsuz da yapılabileceğini düşünüyorum. Zira başka firmalarda bu oluyordu. Yine de kendisine sormak daha mantıklı olur.

EU ROM kasıyor mu?

Normal şartlarda hayır ama telefon donanımına göre de bu durum değiştiği için sizin telefonda kasacaktır. Mutlaka EU olacak ben Android 14 istemiyorum AOSP'ta istemiyorum diyorsanız en eski sürümlerine bakabilirsiniz.

Peki şey diyeceğim. Sizin attığınız romlar daha stabilize ya onlarda tema menüsü var mı: Şarj veya bildirim paneli gibi şeyleri değiştirmek için onlar hal olursa ben kullanırım birde Android sürümü yüksek olabiliyor mu? Şuan benim MİUİ sürümüne göre Android 11.

Son sorum ise alt navigasyon tuşu varya bazıları İOS gibi kaydırma bazıları tuş görünüyor ben İOS gibi kaydırma seçeneğini de o sizin attığınız romda kurabilir miyim?

Peki şey diyeceğim. Sizin attığınız ROM'lar daha stabilize ya onlarda tema menüsü var mı: Şarj veya bildirim paneli gibi şeyleri değiştirmek için onlar hal olursa ben kullanırım bir de Android sürümü yüksek olabiliyor mu? Şu an benim MIUI sürümüne göre Android 11.

Son sorum ise alt navigasyon tuşu var ya bazıları iOS gibi kaydırma bazıları tuş görünüyor ben iOS gibi kaydırma seçeneğini de o sizin attığınız ROM'da kurabilir miyim?

Evet bu ROM da arayüzü özelleştirme olduğu için zaten bunu size gönderdim. Ama mesela LineageOS kursanız onda özelleştirme yok yani hiçbir şeyi değiştirilmiyor.

1725989739977.png

Uzunluk, yükseklik, kalınlık vs hepsi değişiyor.

Ne içeriyor görmek isterseniz videoyu bıraktım.

Çözüm

Hocam, çok teşekkür ederim yardımınız ve bilgileriniz için :) Bu arada attığınız link benim telefon modelime uygun dimi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı