Xiaomi vs Huawei

Proportionsz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.

Yıllardır Xiaomi telefonlar kullanıyorum. Reklamlar ve şu verimsiz bazı uygulamalarından bıkmış durumdayım. Mesela aldığınızda arama ve mesajlar Google hizmeti olarak geliyor. Bu beni çok rahatsız ettiği gibi arama kaydı yapamıyorum. Dolayısıyla bunun üstesinden gelmek için Google servisleri olmayan Endonezya sürümleri yükleyerek garanti dışı bırakma pahasına yazılım kuruyorum. Son telefonumda böyle oldu.

Birkaç gündür Huawei telefonları inceleyip gördüm Google hizmetleri yok kendine özel klavyesi var vb. hoşuma gitti. Ama alsam Xiaomi de olduğu gibi yazılım değiştirme yapabilir miyim? Veya hiç gerek kalmadan arama kaydı gibi özellikleri elde etmem mümkün mü? Akıllı saat aldım Huawei marka ve onunla bir ekosistem kurmak kulağa hoş geliyor.

Tabii Huawei batarya kapasitesi, servis durumu gibi etkenler de söz konusu. Artı eksi olarak sizce ne yapmalıyım?

Huawei gibi bir dev varken Xiaomi ne?
Ama ikisi arasından C şıkkı Samsung.
Huawei'ye ambargo uygulanmadan önce Xiaomi'nin adı yoktu pazar payınada bakın 2019 ve 2020 yıllarındaki.
Ama Custom ROM atmak için Xiaomi daha uygun bence.

Xiaomi. Diğerinde Play Store bile yok.

Arkadaş Google servislerini o kadar istemiyor ki, Google servisi olmayan ROM yüklemiş telefonuna. Sizin tavsiyeniz bu mu yani? Konuyu okudunuz mu hiç?

Bunun dışında ben olsam her ikisini de kullanmam. Google servisleri diğer telefonlarda Xiaomi'deki gibi değil çünkü. Çok daha iyi çalışıyorlar.

Google servisleri olmaması sorın değil ilk hafta alışma süreci olur ve gspace kullanarak bütün uygulamaları kullanabilirsiniz.
Ve bence daha iyi.

Huawei'de yazılım atma vs. için 3. parti uygulamalar lazım ki onlar da ücretli.🥹

Arama kaydı da kendi kayıt uygulamasını APK olarak kuruyorsun, kendi arama uygulamasına entegre oluyor direkt. Diğer aradığın özellikleri söylersen yardımcı olabilirim.🧚🏻

Servis konusundaysa Fixsmart ile anlaşmalılar hâlâ sanırım ve gerçekten çok iyi bir servisleri var. Hem güvenilir hem hızlı. ♥️

Onun dışında EMUI, MIUI ile aynı yerde anılmayı dahi hak etmiyor. 😶‍🌫️

Güncelleme konusunda son EMUI sürümü olan EMUI 12 ile Kirin 710'a kadar destek verildi. Yani 2018 cihazları bile güncelleme aldı uzun zamandan sonra. Böyle de devam etmesi bekleniyor çoğu cihaz için. MIUI gibi kasmıyor merak etme. 🥹

Uygulama desteği de arada pürüzler olsa da sıkıntı çıkartmaz. 👩🏻‍⚖️

Batarya konusunda Google olmadığı için daha uzun kullanım vadediyor diyebilirim. 😶‍🌫️

Son düzenleme:
Merhaba.

Yıllardır Xiaomi telefonlar kullanıyorum. Reklamlar ve şu verimsiz bazı uygulamalarından bıkmış durumdayım. Mesela aldığınızda arama ve mesajlar Google hizmeti olarak geliyor. Bu beni çok rahatsız ettiği gibi arama kaydı yapamıyorum. Dolayısıyla bunun üstesinden gelmek için Google servisleri olmayan Endonezya sürümleri yükleyerek garanti dışı bırakma pahasına yazılım kuruyorum. Son telefonumda böyle oldu.

Birkaç gündür Huawei telefonları inceleyip gördüm Google hizmetleri yok kendine özel klavyesi var vb. hoşuma gitti. Ama alsam Xiaomi de olduğu gibi yazılım değiştirme yapabilir miyim? Veya hiç gerek kalmadan arama kaydı gibi özellikleri elde etmem mümkün mü? Akıllı saat aldım Huawei marka ve onunla bir ekosistem kurmak kulağa hoş geliyor.

Tabii Huawei batarya kapasitesi, servis durumu gibi etkenler de söz konusu. Artı eksi olarak sizce ne yapmalıyım?

Kesinlikle Huawei zaten ambargo öncesi Huawei uçuyordu gerek kamerası gerek teknolojileri olsun Xiaomi'yi paramparça ediyordu şimdi kendi işletim sistemi HarmonyOS kullanıyor ve bayağı ilerlediler tahminimce 4 5 sene içerisinde eski yerini alır hatta aldığı yetmiyormus gibi Apple ve Samsung'un tahtını sallayabilir.

Huawei'de yazılım atma vs. için 3. parti uygulamalar lazım ki onlar da ücretli.🥹

Arama kaydı da kendi kayıt uygulamasını APK olarak kuruyorsun, kendi arama uygulamasına entegre oluyor direkt. Diğer aradığın özellikleri söylersen yardımcı olabilirim.🧚🏻

Servis konusundaysa Fixsmart ile anlaşmalılar hâlâ sanırım ve gerçekten çok iyi bir servisleri var. Hem güvenilir hem hızlı. ♥️

Onun dışında EMUI, MIUI ile aynı yerde anılmayı dahi hak etmiyor. 😶‍🌫️

Güncelleme konusunda son EMUI sürümü olan EMUI 12 ile Kirin 710'a kadar destek verildi. Yani 2018 cihazları bile güncelleme aldı uzun zamandan sonra. Böyle de devam etmesi bekleniyor çoğu cihaz için. MIUI gibi kasmıyor merak etme. 🥹

Uygulama desteği de arada pürüzler olsa da sıkıntı çıkartmaz. 👩🏻‍⚖️
Kral saçma sapan reklamları var mı mesela müzik yazılımı içinde ? Öyle bir anlatmışsın ki gidip alasım geldi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı