Xiaomi’den Apple’a Şarj Aleti Göndermesi

Bildiğiniz gibi iPhone 12 serilerinin kutu içeriğinde EarPods ve şarj adaptörü olmayacak. Bunu fırsat olarak gören rakipleri ise Apple’a Twitter’dan gönderme yaptılar. Xiaomi’nin tweeti:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yıllardır kulaklık koymayan Xiaomi’nin bunu yapması bana komik geldi açıkçası. :D

Birkaç aya hepsi aynı şeyi yapacak zaten.

Hocam sizin boş yorumlarınız yüzünden bu tartışma bu kadar büyüdü. Siz bilirsiniz yine de 120 Hz ekranınız ile galeriyi bir aşağı bir yukarı yapmaya devam edebilirsiniz.

Eğer bu kadar övdüğünüz firmaları masum sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Şu videoyu izleyin anlarsınız zaten.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Takip etmeyi bırakmayı unutmuşum bildirim merkezim ağzına kadar dolmuş.

Hocam sizin boş yorumlarınız yüzünden bu tartışma bu kadar büyüdü. Siz bilirsiniz yine de 120 Hz ekranınız ile galeriyi bir aşağı bir yukarı yapmaya devam edebilirsiniz.

Eğer bu kadar övdüğünüz firmaları masum sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Şu videoyu izleyin anlarsınız zaten.

Elma sevmem ama bu adamın videoları çok güzel. Severek izliyorum.

Biraz geç cevap verdim 2 gündür girmiyorum.

Apple şarj cihazını kaldırdı ama indirim yapmadı demişsin. Fark ettin mi bilmiyorum telefonlara 5G geldi. Diğer markalar 200 Dolar Fark koyarken Apple Fiyat artışı yapmadı. 5G düşündüğünüz kadar ucuz bir parça değil.

Neyse ben yine konuşmayacağım dedim konuştum. Konu kilitlenirse iyi olur yoksa bu tartışmanın sonu yok.

2019 yazında Tatile gitmiştim. Kafede bir masaya oturduk ve telefonumu ekranı bana bakacak şekilde masaya bıraktım (Xiaomi Mi Max 2). Masa biraz nemliydi hani nemli bezle silinir ya o şekilde. Bir süre geçti kalkmaya karar verdik ve kalkarken telefonu aldığımda kamera camı ile birlikte masaya yapıştı be telefon elimdeydi. Panik yapıp kamerayı kazımaya çalıştım ve biraz zorlasam da söktüm masadan. Direk yerine yerleştirdim ve bir daha çıkmadı veya kamerada problem olmadı ancak o zaman Xiaomi'nin malzeme kalitesinin ne kadar düşük olduğunu anladım. Apple telefonu ucuza satıyor çünkü hem daha iyi ekrana geçtiler hem de 5G'ye geçtiler zam yapmadan. Samsung Note 20 modelinde 200 dolar zam, S20 modelinde ise 5G için 160 Euro fark koyuyor (Amazon fiyatı). Dışarıda şarj aleti ve kulaklık 40 birim. Kulaklığınız varsa almayın ki çoğu kişi kablosuz kulaklık alıyor. Benim gibi evde tonla şarj aleti bulunan kişiler de almaz. Mıknatıslı kablosuz şarj almayı tercih ederim.

2019 yazında Tatile gitmiştim. Kafede bir masaya oturduk ve telefonumu ekranı bana bakacak şekilde masaya bıraktım (Xiaomi Mi Max 2). Masa biraz nemliydi hani nemli bezle silinir ya o şekilde. Bir süre geçti kalkmaya karar verdik ve kalkarken telefonu aldığımda kamera camı ile birlikte masaya yapıştı be telefon elimdeydi. Panik yapıp kamerayı kazımaya çalıştım ve biraz zorlasam da söktüm masadan. Direk yerine yerleştirdim ve bir daha çıkmadı veya kamerada problem olmadı ancak o zaman Xiaomi'nin malzeme kalitesinin ne kadar düşük olduğunu anladım. Apple telefonu ucuza satıyor çünkü hem daha iyi ekrana geçtiler hem de 5G'ye geçtiler zam yapmadan. Samsung Note 20 modelinde 200 dolar zam, S20 modelinde ise 5G için 160 Euro fark koyuyor (Amazon fiyatı). Dışarıda şarj aleti ve kulaklık 40 birim. Kulaklığınız varsa almayın ki çoğu kişi kablosuz kulaklık alıyor. Benim gibi evde tonla şarj aleti bulunan kişiler de almaz. Mıknatıslı kablosuz şarj almayı tercih ederim.
Lütfen eş değer ürünlerin karşılaştırmasını yapın. Şuan malzeme kalitesi olarak iPhone 12 ile karşılaştırıcağınız telefon xioami için mi 10 dur.
Ayrıca Apple çoktan oled ekranlara geçmesi lazımdı. iPhone 11 o paraya fhd olmayan ve oled olmayan bir ekrana sahipti. Şuan olede geçmesi alkışlanıcak bir durum değil gecikmiş bir durum.
Apple da 5G modellerini ayrı olarak çıkartabilirdi nasıl olsa herkese şarj aleti lazım olmadığı gibi 5G de lazım değil. Sonuçta tüm dünyada 5G nin bir hayli yaygınlaşmasına bir süre daha var.

Apple'da 2 sene sonra şalterleri indirsin yavaşlatsın bahane olarak da bataryayı çok yemesin diyecek sizi kandırarak %50 yavaşlatacak.
Iphone 6s ile IOS 14 kullanmama rağmen hâlâ kasma yaşamıyorum. Apple telefonların kat be kat daha uzun ömürlü olduğunu düşünüyorum.

Lütfen eş değer ürünlerin karşılaştırmasını yapın. Şuan malzeme kalitesi olarak iPhone 12 ile karşılaştırıcağınız telefon xioami için mi 10 dur.
Ayrıca Apple çoktan oled ekranlara geçmesi lazımdı. iPhone 11 o paraya fhd olmayan ve oled olmayan bir ekrana sahipti. Şuan olede geçmesi alkışlanıcak bir durum değil gecikmiş bir durum.
Apple da 5G modellerini ayrı olarak çıkartabilirdi nasıl olsa herkese şarj aleti lazım olmadığı gibi 5G de lazım değil. Sonuçta tüm dünyada 5G nin bir hayli yaygınlaşmasına bir süre daha var.
Adamlar 5G'ye geçer eleştirirsiniz, geçmezsede eleştirirsiniz. Oled ve FHD olmayan ekranın rakiplerinden göze daha güzel gözükmesi de ayrı bir durumdu. S10e kullanıcısı olarak alma zamanında karşılaştırdığımda XR'ın ekranı daha güzel gelmişti göze.

"I Phone 12 serisi çıksa da alsam" diyordum vazgeçtim sunumdan sonra. Şarj aleti olayını geçtim ekran tazeleme hızı ve ekran tasarımı aynı, çerçeve tasarımı ise 5Sden kalma adamlar ellerindekini birleştirip yeni telefon diye sunuyorlar. Yemezler artık 13'ü bekleyip göreceğiz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı