Xigmatek 600W Güç Kaynağı Ses Problemi

Jesterman

Kilopat
Daha fazla  
Xigmatek 600W 80+ PSU kullanıyorum.
3-4 ay önce sistemi topladım.3-4 haftadır güç kaynağımdan şu şekilde ses gelmekte;
  1. İlk sistemi topladığımda bu ses yoktu aldıktan 1-2 ay sonra başladı.
  2. Bazı açılışlarda bu sesi yapıyor bazılarında yapmıyor.
  3. Kimi zaman fan ızgarasına çok hafif dokunmamla geçiyor kimi zamanda dokununca yapıyor bırakınca geçiyor.
  4. Güç kablosunu çok az oynattığımda çat çat elektrik sesi geliyor ve güç kesiliyor.
Acaba bu sesin sisteme bir zararı olur mu kimi zaman rahatsız eder derecesine artıyor.Şu anda garantisi devam etmekte önemli bir şeyse hemen garantiye göndermeyi düşünüyorum ama benim müdahalemle olacak bir şeyse 1 ay garanti süresi beklemek istemiyorum arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Masaüstü PC'nizi toprak hatlı mı yoksa toprak hatsız mı kullanıyorsunuz? Bu sorunuza göre cevabı daha net olarak verebiliriz. Bu belirttiğiniz tuhaf değişimler ve bazı dokunmatik etkilenimler sadece bir statik elektrik varlığını ve toprak hattındaki mevcut topraklamanın zayıf kaldığının veya toprak hattının gelmediğinin göstegresi olabilir. Ancak PC'ye toprak hattı çok sağlıklı olarak geliyorsa (Kontrol kalemini PSU'ya bu kalemin ucuyla değdirdiğinizde hafif olarak yanmıyorsa) garanti kapsamında PSU'yu garanti servisine verin derim. Çünkü ileride daha ciddi bir iç arızayı çıkarabilir. Kolay gelsin.

Merhaba. Masaüstü PC'nizi toprak hatlı mı yoksa toprak hatsız mı kullanıyorsunuz? Bu sorunuza göre cevabı daha net olarak verebiliriz. Bu belirttiğiniz tuhaf değişimler ve bazı dokunmatik etkilenimler sadece bir statik elektrik varlığını ve toprak hattındaki mevcut topraklamanın zayıf kaldığının veya toprak hattının gelmediğinin göstegresi olabilir. Ancak PC'ye toprak hattı çok sağlıklı olarak geliyorsa (Kontrol kalemini PSU'ya bu kalemin ucuyla değdirdiğinizde hafif olarak yanmıyorsa) garanti kapsamında PSU'yu garanti servisine verin derim. Çünkü ileride daha ciddi bir iç arızayı çıkarabilir. Kolay gelsin.
Topraklamalı hat kullanıyorum.
Anladığım kadarıyla şunu yapıyorum hocam kontrol kalemini psu'nun 3 dişlisinden herhangi birine değdiriyorum çok azda olsa yanıyorsa statik elektrik birikimi var bi topraklama sorunum var demek eğer kontrol kaleminde yanma yoksa o zaman psu yu garanti kapsamında gönderiyorum

Son düzenleme:
Hayır, hayır PSU güç girişinin (220 volt AC) yani üçlü kablo ucunun giriş soketine değil PSU'nun metal dış yüzeyine (PSU'nun herhangi metal ve boyasız olan yerine, kasanın metal bir yerine, boyasız olan bir noktasına, vb.) kalemin ucuyla değdirip kontrol kaleminin yanıp yanmadığına o zaman bakın. Çok az bile yanıyorsa statik elektrik mevcuttur. Kolay gelsin.

Xigmatek 600W 80+ PSU kullanıyorum.
3-4 ay önce sistemi topladım.3-4 haftadır güç kaynağımdan şu şekilde ses gelmekte;
  1. İlk sistemi topladığımda bu ses yoktu aldıktan 1-2 ay sonra başladı.
  2. Bazı açılışlarda bu sesi yapıyor bazılarında yapmıyor.
  3. Kimi zaman fan ızgarasına çok hafif dokunmamla geçiyor kimi zamanda dokununca yapıyor bırakınca geçiyor.
  4. Güç kablosunu çok az oynattığımda çat çat elektrik sesi geliyor ve güç kesiliyor.
Acaba bu sesin sisteme bir zararı olur mu kimi zaman rahatsız eder derecesine artıyor.Şu anda garantisi devam etmekte önemli bir şeyse hemen garantiye göndermeyi düşünüyorum ama benim müdahalemle olacak bir şeyse 1 ay garanti süresi beklemek istemiyorum arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bende Xigmatek X-Calibre 600W kullanıyorum aynı sorun vardı, fanını değiştirdim. Ses sıkıntısı gitti.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı