İnceleme Xigmatek Battle-Axe GPU soğutucu

Merhaba.
Xigmatek VD964 Battle-Axe GPU soğutucu hakkında yorum yapmak ve deneyimlerimi anlatmak istiyorum. Bu soğutucuyu blower fanlı GTX 1060 3GB için aldım. Termal macun yenilememe ve kartı komple sökük temizlememe rağmen ısınıyordu. Oyunlarda 85-90 derece oluyor ve hız düşürüyordu. Bu durum sadece kötü ekran kartı soğutması yüzünden değil ayrıca kasamın kötü olmasından kaynaklıydı.
Kasam Exper marka bir kasa ve içerisinde fan yok.

1762076696218.png

Ekran kartımın soğutması bu şekilde. Blower fanlı birçok ekran kartı kullandım ama bu kadar ısınanı ilk defa gördüm. Bu durumun bir nedeni kasamın kötü olması.
gpu 2.jpeg

gpu 3.jpeg
Kutu içeriği bu şekilde:

1762077148378.png

1762077162056.png

Soğutucunun görüntüsü ise bu şekilde.
1762077261031.png

1762077242987.png
Taktıktan sonra inceleme konu açmaya karar verdiğim için kutu içeriğinin fotoğrafını çekmedim. Bu fotoğrafları TechPowerUp sitesinden aldım.
Montaj işlemi zor değil ama birkaç sorun ile karşılaştım. İlk sorun VRAM ve diğer komponentlerin soğutması oldu. VRAM'i soğutmak için soğutucu çıkıyor ama yapıştırmak zor çünkü yapışmak yerine hemen düşüyor. Birçok defa uğraştım ama hâlâ düşer mi diye korkuyorum. İkincisi ise kullandığım GPU'nun VRAM'i ile soğutucu blok ile çakıştığı için VRAM soğutucuyu 2 VRAM'in üzerine tam takamadım.
Ekran kartının yapısı bu şekilde. İşaretlediğim VRAM'lere soğutucu takmamı bakır blok engelledi. Yarım bile olsa takayım dedim ve tam temas etmese bile VRAM soğutucu taktım.
gtx 1060 blower 1.jpeg
Fanlar 3 pin ve bence 4 pin olması gerekiyordu. Ben fanları anakarta taktım siz ekran kartına direkt takabilirsiniz. Soğutucu kalın olduğu için anakartın girişlerini engelliyor. Ağır olduğu için anakarta yük etmemesi için ekran kartına destek yapmanız iyi olur.
Soğutucuyu buradan aldım.
Ucuz diyemem ama pahalı olduğunu sanmıyorum. Ekran kartı işinizi görüyor ama soğutması kötüyse alınabilir.
Soğutucuyu takmadan 85-90 derece olan ve güç kısan ekran kartı bu soğutucu ile 65 dereceyi geçmedi. Kasanın yan kapağını açtığımda 54 dereceyi geçmiyor.
Ekran kartınız ısınıyor ve soğutma arıyorsanız uyumlu ise işinizi göreceğini söyleyebilirim.

• Sevdiğim yanları:
Fiyatı rakiplerine göre uygun. Türkiye'de pek alternatifi yok.
Soğutması yeterli.
İçerisinden VRAM ve diğer bileşenleri soğutmak için soğutucu çıkıyor.

• Sevmediğim yanları:​
Kalın bu yüzden anakart girişlerini engelleyebilir.
Ağır olduğu için desteklenmesi gerek. Desteklemeden kullanırsanız ekran kartı PCB'sine ve anakarta zarar verebilir.
VRAM soğutucuların yapışkanı kötü. Zor yapıştırdım ve uzun süre dayanacaklarını sanmıyorum.
Isı boruları denk geldiği için VRAM'e tam soğutucu takamadım.

Ben aldığım için memnun kaldım. Türkiye'de alternatifi var mı bilmiyorum. Performans olarak yeterli ama soğutması kötü kart kullanıyorsanız alabilirsiniz.
Kasaya takılı hali böyle. Altına destek için plastik bir parça ekledim. Fotoğrafta yok.

gpu 4.jpeg
Merak ettiğiniz sorular varsa yardımcı olmaya çalışırım. Okuduğunuz için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı