Xigmatek CY120 6 adet fanı prize takarak kullanmak mümkün mü?

Makaleler
2
Bu Xigmatek CY120 markalı 6 adet fanı bir şekilde prize takıp bir nevi vantilatör görevi gördürmek istiyorum. Yani bu sıcak havadan kurtulmak için kullanmak istiyorum boşta duruyorlar zaten. Ne yapabilirim nasıl yapabilirim?

Mesela 200-250wluk boş bir PSU'ya bunları bir şekilde bağlayabilir miyim oradan da PSU'yu prize bağlarım PSU'yu aç kapa yaparak da çalışmalarını sağlarım tarzında bir düşüncem vardı.

Bayılıyorum böyle fikirlere. Nasıl hallederiz üç beş fikrim var fakat daha önce hiç kalkışmadığım için bilmiyorum. Şöyle bir video buldum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu tarz adamlardan her şey çıkıyor zaten.

Bayılıyorum böyle fikirlere. Nasıl hallederiz üç beş fikrim var fakat daha önce hiç kalkışmadığım için bilmiyorum. Şöyle bir video buldum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu tarz adamlardan her şey çıkıyor zaten.

Hocam şimdi 6-7 adet fan var 12v output ve ortlama 0.20a güç istiyor. Fazla elektrik bilgim olmadığından bir adet 250W PSU alayım bir de fan kontrolcü alayım dedim fan kontrolcüyü de direkt PSU'ya bağlar oradan da fanları çalıştırırım şeklinde düşündüm. Sizin attığınız tarzda 2-3 video izledim fakat onlar genel olarak 2 kablolu fanlarda yapıyorlar fakat benimki 6pin ve bilgim yetmedi. Hangi kablonun neye yaradığınada baktım aslında.
burada adam 6pinin sadece 2 pinini takarak çalıştırabiliyor fakat 4pin kontrolcü alırsam bu sefer de küçük gelecek.

Ama bir çıkış yolu bulamadım tam olarak bir şey bilmediğimden hareket edemiyorum.

Dosya Ekleri

• 1717511396605.png
    1717511396605.png
    47,3 KB · Görüntüleme: 18
Kankam bu güzel fikrini şu an sorgulamaya başladım ıvırı zıvırı sen bunları en az 500 liraya alıyorsun bir de üstüne her ay 100 lira fatura gelecek. Tipinde hayır olmasa da örneğin şu 9 Wattlık ve seni büyük bir uğraştan kurtaracak faturaya da yansımayacak neredeyse. Verimli bir yol bulmamız lazım.

Ama bu milli proje olarak gerçekleştirilecekse eğer elektrikten harbi anlayan birinin gelmesi lazım buraya ben o kadar bilmiyorum.

Kankam bu güzel fikrini şu an sorgulamaya başladım ıvırı zıvırı sen bunları en az 500 liraya alıyorsun bir de üstüne her ay 100 lira fatura gelecek. Tipinde hayır olmasa da örneğin şu 9 wattlık ve seni büyük bir uğraştan kurtaracak faturaya da yansımayacak neredeyse. Verimli bir yol bulmamız lazım.

Ama bu milli proje olarak gerçekleştirilecekse eğer elektrikten harbi anlayan birinin gelmesi lazım buraya ben o kadar bilmiyorum.

7/24 çalışan fan var sürekli elime üflüyor tek derdim boşta duran fanları belki bir şekilde değerlendirmekti fakat benim içinde zor.

Dosya Ekleri

• fan.jpg
    fan.jpg
    81,2 KB · Görüntüleme: 15

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı