Xigmatek Glace 240mm sıvı soğutma performansı

rawenheart

Decapat
Makaleler
1
Merhaba Technopat Ailesi bu benim ilk açtığım konu :)

Yeni hazırladığım sistemimin temel bileşenleri Ryzen 2600x işlemci, Asus X470 Prime Pro anakart ve 3000 MHz Corsair RAM'lerden oluşuyor. İşlemcim otomatik overclock ediyor kendini. Boşta 2200 MHz'lerde, işlem gerektiren durumlarda ise 4250 MHz'lere çıkıyor.

Yük altında stok fan sıcaklık değerleri çok başarılı fakat gürültülü olabiliyor. İndirim zamanı 350 lira gibi bir fiyata Vatan Bilgisayar'dan Xigmatek Glace 240mm radyatör bloklu, 2 RGB fanlı, RGB kontrolcü ve RF özellikli RGB kumandası ile kurulumunu yaptım.

Asus anakartlarda AIO pump soketine pompayı bağladım, 3 pinli olduğu için DC mode olarak seçtim.
Fakat Asus'un bazı anakartlarında sistem çalışırken kasa fan ve pompalara güç kesilebiliyor. Monitöring olarak da 0 rpm değerler görülebiliyor. 2017'den beri benzer başlıklar açılmış Asus forumlarında. Ben çözümü PSU'dan manuel 5v pompaya çevirici ile bağlayarak sağladım.

Aida64 ile 10 dk bir sistem kararlılık testi gerçekleştirdim. Normalde masaüstünde 30 derece gibi bir sıcaklıklarda 2200 MHz'de işlemci çalışıyor. Oyunlarda ise 50-55 derece gibi değerlerde çalışıyor. Sistem kararlılık testindeki değerler de aşağıdaki gibidir. Benim görüşüm sıvı soğutma yükte bile sessiz diye düşünüyorum. Aşağıdaki değerlerin iyi olup olmaması ya da fiyatına göre uygundur. Sizlerin görüşlerine bırakıyorum.

sistem_kararlilik_testi.PNG

Sistem testini yaparken işlemci frekansı ne kadardı?

4150 MHZ sabit çalışıyordu.

Bende imzamdaki ürünü kullanıyorum aynı markanın.
Ürün fiyatına göre iyi performans sergiliyor.
Ancak biraz gürültü yapıyor tam performansta işlem yaparken.

Scylla modelinde pompa radyatör içinde biliyorum.Glace modelinde ise soğutucunun üzerinde.Tek fark bu.Ses olarak yüktede olsa pompa sesini pek alamadım.

Merhaba Technopat Ailesi bu benim ilk açtığım konu :)

Yeni hazırladığım sistemimin temel bileşenleri Ryzen 2600x işlemci, Asus X470 Prime Pro anakart ve 3000 MHz Corsair RAM'lerden oluşuyor. İşlemcim otomatik overclock ediyor kendini. Boşta 2200 MHz'lerde, işlem gerektiren durumlarda ise 4250 MHz'lere çıkıyor.

Yük altında stok fan sıcaklık değerleri çok başarılı fakat gürültülü olabiliyor. İndirim zamanı 350 lira gibi bir fiyata Vatan Bilgisayar'dan Xigmatek Glace 240mm radyatör bloklu, 2 RGB fanlı, RGB kontrolcü ve RF özellikli RGB kumandası ile kurulumunu yaptım.

Asus anakartlarda AIO pump soketine pompayı bağladım, 3 pinli olduğu için DC mode olarak seçtim.
Fakat Asus'un bazı anakartlarında sistem çalışırken kasa fan ve pompalara güç kesilebiliyor. Monitöring olarak da 0 rpm değerler görülebiliyor. 2017'den beri benzer başlıklar açılmış Asus forumlarında. Ben çözümü PSU'dan manuel 5v pompaya çevirici ile bağlayarak sağladım.

Aida64 ile 10 dk bir sistem kararlılık testi gerçekleştirdim. Normalde masaüstünde 30 derece gibi bir sıcaklıklarda 2200 MHz'de işlemci çalışıyor. Oyunlarda ise 50-55 derece gibi değerlerde çalışıyor. Sistem kararlılık testindeki değerler de aşağıdaki gibidir. Benim görüşüm sıvı soğutma yükte bile sessiz diye düşünüyorum. Aşağıdaki değerlerin iyi olup olmaması ya da fiyatına göre uygundur. Sizlerin görüşlerine bırakıyorum.

Eki Görüntüle 347811
Hocam icinden cikan 4 pin coklayici ve molex 3 pin kablo nasil kullandin ben kurulumda pompayi cpu fana taktim.rgb kontrolcuyede fanlari taktim fakat aklima bise takildi radyotor fanlari cpu gore nasil hareket ettircem? Kurulum kitabi hic aciklayici deildide.

Hocam icinden cikan 4 pin coklayici ve molex 3 pin kablo nasil kullandin ben kurulumda pompayi cpu fana taktim.rgb kontrolcuyede fanlari taktim fakat aklima bise takildi radyotor fanlari cpu gore nasil hareket ettircem? Kurulum kitabi hic aciklayici deildide.
Merhaba, fanların devri kontrol edilemiyor, kutu sadece RGB kontrolü için yarıyor. Pompa için AIO+ gibi yazan sokete takman gerekiyor. Pompanın hızının CPU sıcaklığına göre ayarlanması için. Bende pompanın bazen çalışmadığı sıcaklığın 100 dereceleri geçtiği oldu. Konuda belirttiğim gibi. Bu yüzden çevirici ile pompayı direk 5V PSU ya bağladım. Sabit devirde hep çalışacak. Pompanın ömrü kısa olacak fakat daha güvenli buldum.

Merhaba, fanların devri kontrol edilemiyor, kutu sadece RGB kontrolü için yarıyor. Pompa için AIO+ gibi yazan sokete takman gerekiyor. Pompanınzaman hızının CPU sıcaklığına göre ayarlanması için. Bende pompanın bazen çalışmadığı sıcaklığın 100 dereceleri geçtiği oldu. Konuda belirttiğim gibi. Bu yüzden çevirici ile pompayı direk 5V PSU ya bağladım. Sabit devirde hep çalışacak. Pompanın ömrü kısa olacak fakat daha güvenli buldum.

Hocam o zaman içinden çıkan 4 pin çoklayıcı ile kullanacağız.Kurulumda mı yanlış yaptım diye merak ettim de. Fakat bu soğutmada ilgilimi çeken kasa içerisi sıcak olunca glace bişe yaramıyor derece anakart çekirdek 50 derecenin üstüne çıkıyor.İşlemcide 40-55 arası falan ondan sordum.

Hocam o zaman içinden çıkan 4 pin çoklayıcı ile kullanacağız.Kurulumda mı yanlış yaptım diye merak ettim de. Fakat bu soğutmada ilgilimi çeken kasa içerisi sıcak olunca glace bişe yaramıyor derece anakart çekirdek 50 derecenin üstüne çıkıyor.İşlemcide 40-55 arası falan ondan sordum.
Bende de aynı şekilde. Kasa içi sıcaksa 45 50 dereceleri görüyorum. Kule tipi soğutucular işlemciyi soğuttuğu gibi kasa içi hava akışıda sağlıyor. CPU için sıvı soğutmanın yanında kasa içi fanlarında öneminin büyük olduğunu düşünüyorum. Bende 2 adet kasa içi fan var. Birini durdurmam bile ilerki saatlerde sistemin sıcaklığını olumsuz etkiliyor.

Bende de aynı şekilde. Kasa içi sıcaksa 45 50 dereceleri görüyorum. Kule tipi soğutucular işlemciyi soğuttuğu gibi kasa içi hava akışıda sağlıyor. CPU için sıvı soğutmanın yanında kasa içi fanlarında öneminin büyük olduğunu düşünüyorum. Bende 2 adet kasa içi fan var. Birini durdurmam bile ilerki saatlerde sistemin sıcaklığını olumsuz etkiliyor.
Cami takinca hocam pubgde 50 derece seyrediyor camsiz 42 derece sabit birde kasa onemli burda hava akisi yok bunlarda pismanin simdi.Hava akisi iyi olan kasada bunu cozerim.
20190524_234307.jpeg

Fanlar ile radyatörün sırasını değiştirme şansın var mı? Benim kasamda hava akışı iyi olan bir kasa değil. Oyunlarda 50 55 derece normal düşünüyorum. Çünkü otomatik overclock açık. İşlemci 4250 MHz e çekiyor tüm çekirdekleri.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı