Xigmatek Shogun G 750W güç kaynağımı değiştirmeli miyim?

terileptil

Kilopat
Yer
Ankara
Xigmatek shogun g 750W +80 Gold güç kaynağını kullanıyorum. Geçenlerde burada fanının ses yaptığı hakkında bir konu açmıştım ve Xigmatek markasının kötü bir marka olduğunu söylemişlerdi. Fan sesi düzeldi temizlik yapıp farklı kasaya montajlayınca. Fakat kötü marka olması kafama takıldı biraz. 5000 TL'lik sistemin gücünü PSU'ya emanet ediyoruz ve kalitesiz olmasını istediğim en son şey güç kaynağı olur. Sizce 700-800 TL masrafa girip iyi bir güç kaynağı almak mantıklı bir yatırım olur mu benim için? Dediğim gibi ses sorunu düzeldi, fakat 1 haftadır falan PC bazen kendini durduk yere resetlemeye başladı. Oyun oynarken veya boştayken fark etmiyor. 1-2 saatte bir yaptığı bir şey de değil. Yani günde 4-5 kere resetleme gibi bir durum yok. 2-3 günde 1 kere falan resetliyor mesela. Sebebini anlamadım tam. Belki de PSU'dan bile kaynaklı değildir ama kafama takıldı. Sürekli ani elektrik kesintileri oluyor bir de yaşadığım bölgede. O yüzden de korkuyorum biraz PSU'nun kalitesinden.

Şu an elimde hiç para yok. Önceden kullandığım sistemi satmaya çalışıyorum. Eğer değiştirmemi önerirseniz, önerilerden de yola çıkarak PSU'yu da satmayı düşünüp kaliteli bir güç kaynağı için bütçe oluşturabilirim. Satılıp satılmayacaklarından emin değilim fakat yine de düşüncelerinizi merak ettim.

*Ek olarak, eğer değiştirmemi önerirseniz imzadaki sisteme en az kaç W güç kaynağı gerekir? 600-650W civarı ve 80+ sertifikalı, FSP, Seasonic gibi kaliteli markaların bir güç kaynağını alsam yeterli olur mu? Önerilerinize açığım.

** Bu güç kaynağının fiyatı neden bu kadar ucuz? FSP markasını kötüleyen kimseyi görmedim bu forumda. Kaliteli olduğunu biliyorum fakat bu modelde bir sıkıntı falan var mı? Sırf modüler olmadığı için mi bu kadar ucuz? Çünkü modüler olmasa da olur benim için. Kaliteli olsun ve sistemi sağlıklı çalıştırsın yeter. Bahsettiğim PSU : Fsp Hydro 700 Serisi 80Plus Bronze 700W Psu Fiyatı

Son düzenleme:
Değiştirmeni ve akım korumalı priz almanı tavsiye ederim. Elektrik kesintileri çok sık yaşanıyorsa, bu PSU'ya zarar vermiş olabilir. 350 TL için sistemi riske atmanızı önermiyorum, her ne kadar şu anda durumunuz müsait olmasada.
FSP FSP600-60AHBC 600W 80+ PFC Aktif Power Supply Fiyatı fazlasıyla işini görecektir. 350 TL'den fazla vermene gerek yok.

Değiştirmeni ve akım korumalı priz almanı tavsiye ederim. Elektrik kesintileri çok sık yaşanıyorsa, bu PSU'ya zarar vermiş olabilir. 350 TL için sistemi riske atmanızı önermiyorum, her ne kadar şu anda durumunuz müsait olmasada.
FSP FSP600-60AHBC 600W 80+ PFC Aktif Power Supply Fiyatı fazlasıyla işini görecektir. 350 TL'den fazla vermene gerek yok.
O güc kaynağından da buna geçmessin. Geçecekse Hydro G 750W gibi bir PSU'ya geçmeli. Attığın PSU ile bir zaten kullandığı PSU ayrıca Xigmatek markasını 6 yıl kullandım ve 1 ay önce sattım alan kişi de sorunsuz kullanıyor.

@Silinen üye ben zaten Xigmatek kötü bir markadır demedim, sürekli elektrik kesintisinden dolayı zarar görmüş olabileceğini düşünüyorum. İmzamda ki PSU 7/24 açık. Reset olayı yaşamadım daha. Ryzen 5 2600 ve RTX 2060 için önerdiğim PSU yeterli olacaktır, bütçesi olmadığı için abartmak istemedim. Zaten bütçesi olsa iki arada kalmaz, direkt değiştirir.

3 sene XİGMATEK PSU kullandım. Birkaç ay önce sistemimi sattım. XİGMATEK öyle dandik bir marka değil. Her markanın sorunlu PSU'ları oluyor. İçiniz rahat değilse değiştirirsiniz orası ayrı.

Aslında PSU sorunlu bir model mi bilmiyorum. Neredeyse hiç yorum yok desem yeridir PSU hakkında. Geçenki ses sorunu da düzeldi dediğim gibi. Fakat sosyalde bir süre gezindim ve Xigmatek markası hakkında baya kötü yorumlar gördüm o yüzden içim rahat etmedi. 1-1.5 haftadır da resetleme sorunları baş gösterince biraz telaşlandım. Oturduğum sitede sık elektrik kesintileri oluyor bir de. Tüm sitenin elektriği gidiyor hatta gidince. Çoğunda da PC açık durumdaydı ama sorun PSU'da olmayabilir de. Benim aklıma ilk PSU geldiği için telaşlandım biraz.

Akım korumalı priz dediğiniz şey şu açma kapama düğmesi olan prizler değil mi? Ondan kullanıyorum zaten sistemimdeki tüm güç kabloları o prize bağlı. Attığınız güç kaynağını da listeme ekliyorum. Bütçem kısıtlı olursa iyi bir seçenek olur benim için. Bu arada konuya eklediğim güç kaynağına da bakar mısınız? O da FSP marka ve 700W. 500 TL fiyatı var.

O güc kaynağından da buna geçmessin. Geçecekse Hydro G 750W gibi bir PSU'ya geçmeli. Attığın PSU ile bir zaten kullandığı PSU ayrıca Xigmatek markasını 6 yıl kullandım ve 1 ay önce sattım alan kişi de sorunsuz kullanıyor.

Dediğim gibi, ben de sorun güç kaynağında mı değil mi bilmiyorum ama değilse bile içim pek rahat değil. :/ Değiştirme diyenlerin fikrini de dikkate alıp karar vereceğim. Fakat konunun sonunda linkini bıraktığım güç kaynağına siz de bakabilir misiniz? FSP Hydro 700W. Fiyatı 500 TL civarı. Sizce onu tercih edebilir miyim eğer yeni PSU alırsam? Şu anki güç kaynağımın faturası var ve 1.5 yıl garantisi devam ediyor. Bence 500 TL gibi bir fiyata satıp onun yerine bunu alabilirim. En azından endişem son bulmuş olur.

@Silinen üye ben zaten Xigmatek kötü bir markadır demedim, sürekli elektrik kesintisinden dolayı zarar görmüş olabileceğini düşünüyorum. İmzamda ki PSU 7/24 açık. Reset olayı yaşamadım daha. Ryzen 5 2600 ve RTX 2060 için önerdiğim PSU yeterli olacaktır, bütçesi olmadığı için abartmak istemedim. Zaten bütçesi olsa iki arada kalmaz, direkt değiştirir.

Evet şu an elimde sadece 40 TL var yani bütçem hiç yok desem yeridir. Tamamen sistemin ve kullandığım PSU'nun satılıp satılmamasına bağlı alıp almamam. Eğer bütçem yetmezse sizin önerdiğiniz modele bakacağım fakat bütçem olursa o linkini attığım 700W'lık modeli tercih edebilirim.

@Silinen üye dostum oyunlarda bir problem yaşamıyorsan, anlık takılmalar olmuyorsa gittiği yere kadar kullan. En kötü senaryo kendini bozar, bileşenleri korur. Bütçe yokken şunu al bunu al demek benimde hoşuma giden bir şey değil, seni anlayabiliyorum.

Beni etiketleyecektiniz sanırım? :) Oyunlarda bir problem yaşamadım henüz.

Yani bozulursa bileşenlere zarar vermez değil mi? Bozulduktan sonra benim bütçem olmasa bile abim veya babam, yeni PSU almamda yardımcı olurlar ona eminim. Bunu da zaten abim almıştı. Bir şey kullanılamaz hale geldiyse veya bozulduğundan eminsem çok sorun etmiyorlar. Fakat şimdi onlara güç kaynağını değiştireceğim desem, "daha 6 ay önce aldık ne gerek var tekrar aynı masrafı yapmaya?" diyecekler haklı olarak. Ben o yüzden onlara söylemiyorum zaten. Ortada net bir şey yokken sırf kafama takıldı diye boşa masraf yaptıramam. Belki sorun PSU'da bile değildir. Boşa masraf yapacaksam da kendi paramla yapayım en azından. O yüzden kendi bütçem olana kadar veya bozulana kadar dediğiniz gibi kullanmaya devam edeceğim sanırım. Teşekkürler cevaplarınız için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı