Xıgmatek X-Calibre 600W PSU nasıldır?

Xigmatek tercih etmezdim açıkçası. Birçok incelemede bırakın üzerindeki güç değerlerini vermeyi, sahte 80+ damgası kullandıkları bile ortaya çıkmış bir markadan bahsediyoruz.

X-Calibre 400w'ın incelemesi hardwareinsights.com: Xigmatek X-Calibre 400W XCP-A400 Review

500w ve 600w'lık versiyonların da bundan çok farklı değildir.

500w civarında şu an Türkiye'de bulabileceğimiz en iyi ürünler Seasonic. Fazla seçenek yok ne yazık ki. Ha Zalman'dan da uzak dururdum açıkçası.

Güç kaynağı almadan önce biraz internette araştırma yapmak, incelemelere falan bakmak en iyisi. Forumlarda sorduğunuzda herkes bilip bilmeden bir şeyler yazıp, kalitesiz ürünler önerebiliyor.

Xigmatek tercih etmezdim açıkçası. Birçok incelemede bırakın üzerindeki güç değerlerini vermeyi, sahte 80+ damgası kullandıkları bile ortaya çıkmış bir markadan bahsediyoruz.

X-Calibre 400w'ın incelemesi hardwareinsights.com: Xigmatek X-Calibre 400W XCP-A400 Review

500w ve 600w'lık versiyonların da bundan çok farklı değildir.

500w civarında şu an Türkiye'de bulabileceğimiz en iyi ürünler Seasonic. Fazla seçenek yok ne yazık ki. Ha Zalman'dan da uzak dururdum açıkçası.

Güç kaynağı almadan önce biraz internette araştırma yapmak, incelemelere falan bakmak en iyisi. Forumlarda sorduğunuzda herkes bilip bilmeden bir şeyler yazıp, kalitesiz ürünler önerebiliyor.
tamam çok kaliteli olmayabilir ancak dediğin kadar da kalitesiz değil verimliliği watt kullanımına göre değişiyor ama sen içim daha rahat olsun diyosan bunu al hem 12 v kanalından 408 watt veriyor.
www.vatanbilgisayar.com: CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 80PLUS 450W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar

ayrıca zalmanda güvenilir bir markadır

psu-logolar.jpg

650 W PSU para israfından başka bir şey olmaz. Corsair VS 550 yeterlidir. İleride yükseltmek istemiyorum derseniz VS 450 bile yeterli olacaktır. Sana katılıyorum @Silinen üye . Ben Zalman ZM500-LE kullanıyorum.

tamam çok kaliteli olmayabilir ancak dediğin kadar da kalitesiz değil verimliliği watt kullanımına göre değişiyor ama sen içim daha rahat olsun diyosan bunu al hem 12 v kanalından 408 watt veriyor.
www.vatanbilgisayar.com: CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 80PLUS 450W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar

ayrıca zalmanda güvenilir bir markadır

Eki Görüntüle 48494

Xigmatek x calibre için konuşuyorum: Sahte verimlilik sertifikası kullanan, her tarafında çin malı kapasitör bulunan, testlerde üzerinde belirtilmiş güç değerlerinin yanına bile yaklaşamamış bir güç kaynağına kalitesiz güç kaynağı denir. Bu işlerde "çok kaliteli olmasa da kalitesiz de değil" diye bir tanımlama yok maalesef... Sistemin geri kalan parçalarına tonla para yığarken, güç kaynağında olabilecek en kalitesiz ürünlerden birine yönelmek bana pek sağlıklı gelmiyor.

Zalman'ın birçok modeli de çok iyi değil açıkçası. Çizgi'nin sayfasından almışsınız o ekran görüntüsünü ama oradaki markaların çoğu zaten kendi güç kaynaklarını üretmiyor. Corsair, Cooler Master, Zalman, ocz, thermaltake vs.. Bu markalar birçok farklı oem güç kaynağı üreticisiyle çalışıyor. Muhtemelen çoğunun ismini bile duymamışsınızdır. Eminim Çizgi'deki abiler de duymamıştır. Yoksa eminim Delta, Channel Well, Super Flower, Sirtec, Enhance gibi gerçek güç kaynağı üreten markalar burada yazıyor olurdu.

Ha bir marka çok iyi diye, onun bütün modelleri çok iyi olacak diye de bir durum yok. Corsair mesela. AXi ve HXi serisi oldukça iyiyken RM ve CX serileri pek da iyi değil. Zira tamamen farklı üreticiler tarafından, farklı platformlar üzerine üretilmiş ürünler bunlar. Özellikle de CX. CWT'nin en basit platformlarından birini kullanıyor ve açıkçası yüzlerce dolar bayılarak aldığım bir ekran kartını CX serisi bir güç kaynağına emanet etmezdim kesinlikle.

Bana kalırsa güç kaynağı almadan önce yapılması gereken şey, eldeki alternatiflerin detaylı incelemelerine bir göz atmak.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı