XL2546k alınır mı?

Bütçe
12.000
Doğrusu monitörü almamdaki temel sebep netlik, ghosting olmaması, tepki süresinin düşük olması gibi gibi sebeplerdi, @BerkayZ87 dediğiniz monitörlerde oldukça güzel inceledim, şuan Amazon üzerinden XL2546K siparişi verdim eğer çok bi fark görmezsem ve verdiğim paraya değmez gibi hissedersem iade ederim, öneriniz için teşekkür ederim.

İzlediğim bir videoda üründen baya bahsediliyor ve detaylı bir şekilde inceleniyor, videoda anlatılanlara bakarsanız dedikleri ne kadar doğru? Katılıyormusunuz? @BerkayZ87 @CillianMurphy

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da 6 ay önce yayınlanmış

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam bunlar zaten benim dediğim DyAC+ teknolojisini övüyorlar. Ama benim demek istediğim o değil. Ne kadar profesyonel olursan ol, VG259QM gibi orta seviye bir monitör bile fazlasıyla profesyonel iş görebilecek düzeyde bir monitör olmasının yanında IPS, HDR ve 10 Bit renk derinliği sunuyor.

Detaylıca kıyaslamasına da bakabilirsiniz.

Dediğim gibi, sadece DyAC+ özelliği var diye XL2546K almak saçma. VG259QM ile aynı parada olsa yine bir nebze. Ama gidip de 10.800 TL gibi bir fiyata satılırsa VG259QM'yi geçtim, 4K 144 Hz monitör bile zorlasan bulursun. XL2546K'nin içinden geçer o da.

10.800 liraya sadece DyAC+ özelliği var diye standart bir TN panel monitör almaktansa, dolu dolu 280 Hz ve IPS panel olan VG259QM modeline yönelmek daha mantıklı. Ayrıca DyAC+ özelliği de öyle ahım şahım bir şey değil. Ve VG259QM modeli 3000 TL daha ucuz.
Sen ciddi misin ? Sanırım bir monitör panelin ne olduğundan haberin yok. DyAc ayrıca pek kullanılan bir teknoloji değil. Çünkü zaten monitörün tepkime süresi oldukça iyi ve tutarlı. Siz her monitör'ün tipik tepkime süresi 1 ms olduğunu felan mı sanıyorsunuz ? Önerdiğiniz ASUS'a ait modelin tipik 1 ms olması için monitör menusünden "ELMB SYNC" aktif etmeniz gerekiyor. Bu ASUS teknolojisi ile monitör söz de GtG 1 ms oluyor. Evet gölgelenme inan bana çok iyi, fakat overshoot değeri kötüleşiyor. Yani bu yapay teknoloji görsel olarak yumuşak ve ghosting olmayan bir görüntü sunuyor, ama insanlar sadece bunun için bu tür monitörleri kullanmıyor. Mermilerin daha hızlı gitmesi ve tutarlı gitmesi için alıyor. 7.500 TL bahsettiğiniz modele para verene gerçekten "LMAO" derim. Benq için 10.800 TL verilmesi düşünülebilir, gerçekten alacak kişi oynadığı oyunları profosyonel amaçla oynuyorsa verilir. Yüksek rank için Dell Alienware modellere bakılabilir. Ama ASUS'un bu modeli gerçekten çöp. Benq monitörleri iyi yapan şey sizin anladığınız gibi DyAc fln değil, panelidir. Önerdiğiniz modelin overshoot değerine bakın, üzerine "overshoot nedir" diye aratın.

Hocam bunlar zaten benim dediğim DyAC+ teknolojisini övüyorlar. Ama benim demek istediğim o değil. Ne kadar profesyonel olursan ol, VG259QM gibi orta seviye bir monitör bile fazlasıyla profesyonel iş görebilecek düzeyde bir monitör olmasının yanında IPS, HDR ve 10 Bit renk derinliği sunuyor.

Detaylıca kıyaslamasına da bakabilirsiniz.

Dediğim gibi, sadece DyAC+ özelliği var diye XL2546K almak saçma. VG259QM ile aynı parada olsa yine bir nebze. Ama gidip de 10.800 TL gibi bir fiyata satılırsa VG259QM'yi geçtim, 4K 144 Hz monitör bile zorlasan bulursun. XL2546K'nin içinden geçer o da.
Önerdiğin sitede ki renklere bakma sadece :p Paylaştığım ekran görüntüsüne iyi bakmanı tavsiye ediyorum. Senin için monitörde renk önemliyse eğer, gidip 155 ekran televizyonlar alabilirsin, madem gecikme önemli değil, panele ait renk derinliği önemli, tartışmaya hiç gerek yok o zaman. Buradan da overshoot nedir bakabilirsin genel anlam olarak. Overshoot değeri kötü olan bir panelde, attığın mermiler için sonra oyunda "yaa kafasına sıktım neden gitmiyor poposuna gitmiş -10 vurmuşum" deme boş yere; Overshoot (signal) - Wikipedia
Adsız.jpg

Son düzenleme:
Sen ciddi misin ? Sanırım bir monitör panelin ne olduğundan haberin yok. DyAc ayrıca pek kullanılan bir teknoloji değil. Çünkü zaten monitörün tepkime süresi oldukça iyi ve tutarlı.
Markanın öne çıkan ve pek çok insanın almasını sağlayan özellik bu.
Siz her monitör'ün tipik tepkime süresi 1 ms olduğunu falan mı sanıyorsunuz? Önerdiğiniz ASUS'a ait modelin tipik 1 ms olması için monitör menusünden "ELMB SYNC" aktif etmeniz gerekiyor. Bu ASUS teknolojisi ile monitör söz de GtG 1 ms oluyor. Evet gölgelenme inan bana çok iyi, fakat overshoot değeri kötüleşiyor. Yani bu yapay teknoloji görsel olarak yumuşak ve ghosting olmayan bir görüntü sunuyor, ama insanlar sadece bunun için bu tür monitörleri kullanmıyor. Mermilerin daha hızlı gitmesi ve tutarlı gitmesi için alıyor.
Zaten overshooting azaltmak için 120'ye çekiyorsun o değeri. Ki o haliyle de yeterince iyi performans sunmuş oluyor.
7.500 TL bahsettiğiniz modele para verene gerçekten "LMAO" derim.
Kişisel yorumunuz, bir şey diyemem.
Benq için 10.800 TL verilmesi düşünülebilir, gerçekten alacak kişi oynadığı oyunları profosyonel amaçla oynuyorsa verilir.
"LMAO" tepkisini de ben bu monitörün fiyatı için yaparım.
Yüksek rank için Dell Alienware modellere bakılabilir.
Evet, onlar iyi zaten. Hatta bu modeller BenQ'nun yerine de kullanılmaya başlandı zaten.
Ama ASUS'un bu modeli gerçekten çöp.
Bu modele takılı kalmaya gerek yok, sadece basit bir örnekti. 10.800 TL'ye kadar çıksan XL2546K'den de daha iyisini, VG259QM'den de daha iyisini bulursun zaten.
Benq monitörleri iyi yapan şey sizin anladığınız gibi DyAc fln değil, panelidir. Önerdiğiniz modelin overshoot değerine bakın, üzerine "overshoot nedir" diye aratın.

Senin için monitörde renk önemliyse eğer, gidip 155 ekran televizyonlar alabilirsin, madem gecikme önemli değil, panele ait renk derinliği önemli, tartışmaya hiç gerek yok o zaman.
Bir monitörden tek beklentin, sunduğu overshooting değerleri ve ghosting durumu ise monitör kullanım tarzın gerçekten garip. Çünkü gününün neredeyse e-sporcu isen yarısını bilgisayarda geçiriyorsun ve bu süre boyunca sürekli aynı ekrana bakıyorsun ve baktığın ekran TN. Ben de 13 senelik TN panel kullanıcısıyım ve ne zaman elime IPS bir monitör geçse çağ atlamış gibi oluyorum. Evet, XL2546K'nin paneli iyi olabilir, DyAC+ özelliği başarılı çalışıyor olabilir ama günün sonunda tek hizmet ettiği şey, oyun. IPS 240-280 Hz ve 10-Bit renk derinliği bulunup HDR özelliğine sahip bir monitör ise hem mükemmel bir günlük kullanım sağlar, hem dizi/film ve surfing yaparken mükemmel bir kullanım sağlar, hem de SS IPS/FAST IPS/RAPID (aynı şey, farklı isimlendirme) gibi bir panele sahip model alırsan oyunda da mükemmele yakın deneyim elde ediyorsun zaten. Tutturmuşsunuz e spor da e spor. Bu adam saydığım özellikte bir monitör alsa Gümüş mü olacak? TR'de oynayıp büyüyen hangi e sporcu BenQ ve Zowie ile doğdu? Hepsi standart TN panel 144 Hz hatta 60 Hz ile profesyonel oyunculuk hayatına atıldı. Biraz at gözlükleri çıkarmakta fayda var.

Rapid IPS, 165 Hz, 1440p, overshooting değeri mükemmele yakın, 10-Bit renk derinliği, 27", HDR özelliği var.

Bazı arkadaşlar da olayın farkında olmuş olur. Buyur, overshooting değeri;

120 Hz alınca XL2546K gibi 0 overshooting değerine sahip. 120 Hz'de de 10-Bit renk derinliğine sahip olabiliyorsunuz zaten.

Screenshot_2022-11-03-00-27-42-138-edit_com.android.chrome.jpg

165 Hz'de sunduğu değer de kötü mü? Değil. Kimse aa overshooting oluyor da demez o değer için.

Yine sadece basit bir piyasa örneği. Detaya insem inan MAG274QRF-QD'den de daha iyi model bulurum. Burada olay dediğimi anlamamanız. Monitör sadece oyun için kullanılmaz her ne kadar o amaçla alıyor olsanız dahi.

Hocam sen daha neyi tartıştığını bilmiyorsun ki. Ne diyeyim sana :D Biz diyoruz FPS tarzı CS:GO, VALORANT bazında bir oyunda gelişmek istiyorsan bu monitörün daha üstü yok diyoruz. Sen gelmiş 1080P monitörle 4K monitörün renk kalitesini karşılaştırıyorsun :D Fast-IPS hikaye. İleri seviye CS:GO veya VALORANT oynasan monitörlerin ne kadar fark ettiğini anlarsın. Oynamadığın için bilmemen normal.

Biz diyoruz FPS tarzı CS:GO, VALORANT bazında bir oyunda gelişmek istiyorsan bu monitörün daha üstü yok diyoruz. Sen gelmiş 1080P monitörle 4K monitörün renk kalitesini karşılaştırıyorsun :D
Attığım monitör 4K değil, 2K. Üstelik çözünürlük farkı ile renk kalitesinin hiçbir alakası yok. 2K bir monitör, 4K'den daha iyi renk kalitesi, renk derinliği ve parlaklık sunabilir. 4K sadece keskinlik olarak önde gider. Ama çamur gibi gözüktükten sonra keskin gözükse ne fayda.
Fast-IPS hikaye.
Fast-IPS'e hikaye demek, teknolojinin gelişimini reddediyorum demektir. Fast-IPS ile standart IPS arasındaki farkları kontrol edin, sonra konuşalım.

Yakında LG'nin geliştirdiği Nano IPS'ler, sizin BenQ TN panellerin yerini alınca tekrar konuşuruz :D
İleri seviye CS:GO veya VALORANT oynasan monitörlerin ne kadar fark ettiğini anlarsın. Oynamadığın için bilmemen normal.
7 yıllık CS:GO geçmişim var ve Global Elite hesap satışı ticareti yaptığım dönem dahi oldu. Üstelik tüm bunları 60 Hz 1680x1050p TN panel model olan LG Flatron W2242S model monitör, Microsoft Curve 2000 klavye, Sony telefon kulaklığı, Razer DeathAdder Chroma 2014, GTX 670 ve i3 3240 ile yaptım. Benden daha kötü sistemi olanlar dahi benden daha iyi oynayabiliyor da. Ben sadece örnek olması için kendimi örnek gösterdim. Yani ekipman sizi profesyonel yapmaz veya ekipmanı aldığınız gibi makine olmazsınız. Profesyonellik, sıkı tekrar ve çalışma ister. Bu her oyun için ve hatta gerçek hayat için de geçerli.

Aynen aynen vg259qm alan enayidir. Evet o dediğinizden. Aynen aşırı ghosting var.

Evet hepiniz profesyonel oyuncusunuz.

Aynen çok overshooting var.

overshoot.png

Forumun profesyonel oyuncuları sağolsunlar bana bir aydınlanma geldi gözlerim açıldı, hemen monitörümü çöpe atıyorum.

Aynen aynen vg259qm alan enayidir. Evet o dediğinizden. Aynen aşırı ghosting var.

Eki Görüntüle 1561097

Forumun profesyonel oyuncuları sağolsunlar bana bir aydınlanma geldi gözlerim açıldı, hemen monitörümü çöpe atıyorum.

İnsanlar BenQ sahibi olmadıkları sürece profesyonel oyuncu olunamayacağı algısına niye kapılıyor, gerçekten ilginç :D

Son düzenleme:

Aynen aynen VG259qm alan enayidir. Evet o dediğinizden. Aynen aşırı ghosting var.

Eki Görüntüle 1561097

Forumun profesyonel oyuncuları sağ olsunlar bana bir aydınlanma geldi gözlerim açıldı, hemen monitörümü çöpe atıyorum.

Overshoot* "overshooting" değil :) böyle ezber ezber konuşmaya, düz mantık kurmaya devam edeceksen lütfen devam etme. Sana kimse ghosting çok fazla var demedi bahsettiğin monitör için, aksine ELBM modunu açtığın zaman ghosting gerçekten yok oluyor, ama monitör'ün tipik overshoot değerinden daha fazla overshoot sorunu olmaya başlıyor ELBM açıkken. Monitörün tipik 1 ms değil. ELBM açık olduğu zaman tipik 1 ms moduna geçiyor, ki bu markanın kendi teknolojisi, yani kısacası ortada tipik bir tepkime süresi yok, yapay olarak görüntüde 1 ms tadı veriyor, ama tepkime süresi yani overshoot olayı artıyor :p senin monitörün tipik tepkimeye sahip değil. Monitör tepkime süresini düşüren bir moda sahip monitör her zaman kötüdür, ama lütfen bunu düz anlama, şurada iki monitörü karşılaştırma yapan sensin durduk yere, ortaya saçma sapan iddialar atmasaydın direkt sadece önerseydin ok, ama önerdiğin monitörden performans açısından yarışa bile giremeyecek bir seviyede model öneriyorsun, sonra konuyu "ay her Pro olmak isteyen kullancı BenQ mu alması gerek" kafasına sürüklüyorsun. Bak ilk mesajın zaten direkt yarış kafası, ispatlama ve baltalama kafası. O yüzden yeter. Devam etme. Çünkü 7.500 TL bahsettiğin monitöre verilmez. Bazı şeyler bir yerden sonra lüks tarafına kaçar. Hani senin önerdiğin monitöre o parayı vermek boş bir şey olur. Ama 10k parayı BenQ'nun bu modeline tercihen verilmesi daha mantıklı olur. O yüzden yarışı bırak. Bir şey paylaşacaksan bir daha ki sefere böyle bir şeyleri karşılaştırırmış gibi yapıp insanları yarış kafasına sokma. Fan boylar gibi davranma. Biraz mantıklı ol, hangi şey daha performanslı ise ona göre davran. Ben sana ne anlatıyorum sen neyin kafasını yaşıyorsun. Gitmiş forumlarda OverDrive 120 seçeneğini bulmuş açmış gelip buraya yazıyor, bizi de etiketliyor dalga geçerek profesyonel oyuncu falan falan diye...yavrum o monitörü ben ilk çıktığı dönemlerde satın aldım 2.400 TL'ye. İlk zamanlarda OverDrive 120 seviyesine nasıl getirileceğini öğrenmiştim. Pratik deneyimini sınırlandırma. Böyle bir monitör 7.500 TL olunca asla önermem. Kullandığım içinde biliyorum. Daha fazlasını kullandım. Bir de oraya 240-280Hz falan yazmış iki monitörün özelliklerini ayırınca. Sen o monitörde 280Hz oyna göreyim seni xD leş gibi inputlag yapıyor. He AAA oyunlarda yüksek FPS oyunlarda ki gibi inputlag yaşamazsın, ama yenileme hızını da yaşamazsın, o yüzden boş.

Not: Bu arada sen diğer arkadaş değilmişsin. O gitti şimdi sen mi başladın. Ne güzel "overshooting" xD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Overshoot* "overshooting" değil :) böyle ezber ezber konuşmaya, düz mantık kurmaya devam edeceksen lütfen devam etme. Sana kimse ghosting çok fazla var demedi bahsettiğin monitör için, aksine ELBM modunu açtığın zaman ghosting gerçekten yok oluyor, ama monitör'ün tipik overshoot değerinden daha fazla overshoot sorunu olmaya başlıyor ELBM açıkken. Monitörün tipik 1 ms değil. ELBM açık olduğu zaman tipik 1 ms moduna geçiyor, ki bu markanın kendi teknolojisi, yani kısacası ortada tipik bir tepkime süresi yok, yapay olarak görüntüde 1 ms tadı veriyor, ama tepkime süresi yani overshoot olayı artıyor :p senin monitörün tipik tepkimeye sahip değil. Monitör tepkime süresini düşüren bir moda sahip monitör her zaman kötüdür, ama lütfen bunu düz anlama, şurada iki monitörü karşılaştırma yapan sensin durduk yere, ortaya saçma sapan iddialar atmasaydın direkt sadece önerseydin ok, ama önerdiğin monitörden performans açısından yarışa bile giremeyecek bir seviyede model öneriyorsun, sonra konuyu "ay her Pro olmak isteyen kullancı BenQ mu alması gerek" kafasına sürüklüyorsun. Bak ilk mesajın zaten direkt yarış kafası, ispatlama ve baltalama kafası. O yüzden yeter. Devam etme. Çünkü 7.500 TL bahsettiğin monitöre verilmez. Bazı şeyler bir yerden sonra lüks tarafına kaçar. Hani senin önerdiğin monitöre o parayı vermek boş bir şey olur. Ama 10k parayı BenQ'nun bu modeline tercihen verilmesi daha mantıklı olur. O yüzden yarışı bırak. Bir şey paylaşacaksan bir daha ki sefere böyle bir şeyleri karşılaştırırmış gibi yapıp insanları yarış kafasına sokma. Fan boylar gibi davranma. Biraz mantıklı ol, hangi şey daha performanslı ise ona göre davran. Ben sana ne anlatıyorum sen neyin kafasını yaşıyorsun. Gitmiş forumlarda OverDrive 120 seçeneğini bulmuş açmış gelip buraya yazıyor, bizi de etiketliyor dalga geçerek profesyonel oyuncu falan falan diye...yavrum o monitörü ben ilk çıktığı dönemlerde satın aldım 2.400 TL'ye. İlk zamanlarda OverDrive 120 seviyesine nasıl getirileceğini öğrenmiştim. Pratik deneyimini sınırlandırma. Böyle bir monitör 7.500 TL olunca asla önermem. Kullandığım içinde biliyorum. Daha fazlasını kullandım. Bir de oraya 240-280Hz falan yazmış iki monitörün özelliklerini ayırınca. Sen o monitörde 280Hz oyna göreyim seni xD leş gibi inputlag yapıyor. He AAA oyunlarda yüksek FPS oyunlarda ki gibi inputlag yaşamazsın, ama yenileme hızını da yaşamazsın, o yüzden boş.

Not: Bu arada sen diğer arkadaş değilmişsin. O gitti şimdi sen mi başladın. Ne güzel "overshooting" xD.

Paragraf kullanmayı öğrendiğin ve hayal kurmayı bıraktığın zaman seni dikkate alabilirim.

Bu monitörü hayatında kullanmadığını ikimizde biliyoruz, boş yapma. Sana video kıyaslaması bıraktım ELMB açık o videoda, işine gelir gelmez orası beni alakadar etmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı